Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Είστε Ορθόδοξοι χριστιανοί, και δεν ξέρετε πιο είναι το βασικό σας δόγμα και η ύψιστη θεολογία στην Εκκλησία σας; Είναι λέει, …τα όβολα που τσεπώνουν οι παπάδες από τα Μνημόσυνα! Χα!

Στην κατηγορία «θεολογικός λόγος»,
διαβάζω απόψε (Σάββατο, 09 Μάρτιος 2013 16:16), 
μια ανάρτηση στο «Αγιορείτικο Βήμα», με τίτλο: 
«Τα κόλλυβα στην Ορθόδοξη Λατρεία μας, και τα μνημόσυνα».
 

Διαβάζω, και σε παρένθεση σχολιάζω:

Κόλλυβα ετοιμάζουμε τα Ψυχοσάββατα...
καθώς και κάθε φορά που θέλουμε να τελέσουμε στο Ναό επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των αγαπημένων κεκοιμημένων μας προσώπων.
Η καθιέρωση από την Εκκλησία ειδικών τελετών και προσευχών υπέρ «μακαρίας μνήμης και αναπαύσεως των ψυχών» των εν Χριστώ κοιμηθέντων, εκ μέρους των ζώντων ακόμη αδελφών τους, οφείλεται σε δογματικούς λόγους (τι λες, μωρέ!), αλλά και λόγω κληρονομιάς προχριστιανικών θρησκευμάτων.
(καταλάβατε
Μας έμειναν αυτά, από κληρονομιά! 
Όχι από παράδοση των πρωτοχριστιανικών χρόνων, από τους πρώτους χριστιανούς δηλαδή… 
Αλλά, λέει «λόγω κληρονομιάς προχριστιανικών θρησκευμάτων»! 
Τα είχαν δηλαδή αυτά οι ειδωλολάτρες, τα κληρονομήσαμε κι εμείς, οι συνεχιστές της λατρείας παρόμοιων ξόανων! Χα!)

Τα εννιάμερα μνημόσυνα τελούνται επειδή στις εννέα ημέρες αρχίζει να διαλύεται ο κοιμηθείς «εις τα εξ ών συνετέθη» (ιατρικό θέσφατο είναι αυτό;) και παρακαλούμε τον Θεό να τον συγκαταριθμήσει με τα εννέα άυλα τάγματα των Αγγέλων. (μαλακίας το Ανάγνωσμα, που λένε!)

Τα σαραντάμερα ή τεσσαρακονθήμερα τελούνται επειδή την τεσσαρακοστή ημέρα λαμβάνεται η απόφαση για τον κοιμηθέντα και απέρχεται όπου κρίνει ο φιλάνθρωπος Θεός -εκ δεξιών ή εξ αριστερών- ανάλογα με τη ζωή του.
(καταλάβατε; 
Δεν φτάνει που στις 9 του μακαρίτη – που αρχίζει να διαλύεται- άλλος μπαίνει μέσα στο σπίτι του… 
Στις 40 μέρες, κληρώνει γι αυτόν και το λαχείο, για το ποια θέση Ηρακλή θα έχει στο θρόνο του θεού!..
Δηλαδή…
Ή  θα είναι δεξιά από τον Κύριο, μαζί με τους κυρίους με τους Εθνικόφρονες και τους καλοντυμένους, τους κουστουμαρισμένους και με γραβάτα, με τους  νοικοκύρηδες να πούμε… 

Ή θα είναι αριστερά από τον Κύριο, με τους αντιφρονούντες με την εξουσία, δηλαδή με τους φτωχοντυμένους, με φόρμα εργασίας, με μπαλωμένο βρακί, ...με τους κομουνιστές να πούμε!)
Πηγή:
agioritikovima.gr


ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Διαβάζω, χριστουγεννιάτικα, στο… athriskos.gr: Πόσο βρώμικη ψυχή πρέπει να έχει κάποιος ώστε να εισπράττει χρήματα από ψυχές πεθαμένων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: