Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ιστοσελίδα Σωτήρη Τζούμα… Αποθήκευση Εικόνας, ως… «PAPA_ROYPAS».

Ιστοσελίδα Σωτήρη Τζούμα… 
Αποθήκευση Εικόνας, ως… «PAPA_ROYPAS».

Ο PAPA_ROYPAS, στην ιστοσελίδα του κ. Σωτήρη Τζούμα...

...Ο οποίος κύριος, μας έμεινε στη μνήμη  ως ο «πανταλονάς» που (όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες), έλυνε και έδενε τότε, επί αρχιεπισκοπίας Χριστοδούλου, με την ιδιότητα του αρχιεπισκοπικού επικοινωνιολόγου, που είχε. 

Μου έκανε εντύπωση τότε, που έβγαινε τακτικά σαν συνομιλητής, ζωντανά στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Οικονομέα, την  Κυριακή το πρωί, στην ώρα της θ. λειτουργίας… 


Μου είχε κάνει εντύπωση ακόμα, που ήταν φίλος του αθυρόστομου Λάκη Λαζόπουλου... Και τότε που κάποιος Επίσκοπος
απαγόρευσε να παιχτεί ένα αισχρό έργο με τον Λαζόπουλο στο προαύλιο ναού της τοπικής Εκκλησίας, ο κ. Τζούμας κατακεραύνωσε… τον μητροπολίτη!
 

Ήταν όμως φίλος και με την άλλη αθυρόστομη, τη μακαρίτισσα πια, γραία τότε, τραγουδίστρια Δόμνα Σαμίου.
Τότε, ο αρχιεπίσκοπος σε μια αλληλογραφία του με έναν σεβάσμιο ιεροψάλτη του μητροπολιτικού ναού, έγραψε επικρίσεις για την γραία για τα πρόστυχα τραγούδια της. 

Ο ιεροψάλτης, έδωσε στη δημοσιότητα αυτό το κείμενο από την επιστολή του Χριστοδούλου, με αφορμή να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων κατά του αρχιεπισκόπου, με πρώτον τον Λαζόπουλο, που στην εκπομπή του στην τηλεόραση μίλησε όσο πιο αισχρά μπορούσε για τον αρχιεπίσκοπο για το κείμενο του, και άρχισε με υπονοούμενα να τον απειλεί με αποκαλύψεις ομοφυλοφιλικής φύσης.

Τότε, υπερέβη ο κ. Τζούμας (επικοινωνιολόγος τότε του Χριστοδούλου) όχι για να ψέξει τον Λαζόπουλο, αλλά για να ξεφτιλίσει (με μακροσκελές δημοσίευμα του στα ΝΕΑ) τον καημένο τον ιεροψάλτη, διότι λέει… εξέθεσε τον (τάχαμου-τάχαμου, ηθικολόγο) αρχιεπίσκοπο του!
 

Έγραψα τότε στον κ. Τζούμα ότι μετά από αυτά, πρέπει να περιμένει εκκλησιαστικό Τσουνάμι!
Και το Τσουνάμι έφτασε, λίγο αργότερα… Ήρθαν οι αποκαλύψεις για σκάνδαλα στην Εκκλησία, σκάνδαλα οικονομικά και ομοφυλοφιλικά στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος…
 

Τότε, πάνω στο Τσουνάμι, ένας μητροπολίτης πήγε φυλακή (ο Αττικής Παντελεήμονας), ένας άλλος μητροπολίτης (ο  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων) κολλητός του Χριστοδούλου (ο σημερινός επίσκοπος Βρεσθένης Θεόκλητος) έχασε τον μητροπολιτικό θρόνο του, και ένας άλλος κολλητός του Χριστοδούλου, ο προσωπικός του διάκος (αυτός με τη χαρακτηριστική αδελφίστικη φωνή) με τον οποίον έμενε μαζί ο Χριστόδουλος στη γνωστή βίλα, τον εγκατέλειψε επεισοδιακά αφού πρώτα έβγαλε τα ράσα και τα πέταξε στα μούτρα του Χριστοδούλου.
 

Τώρα βέβαια ο κ. Τζούμας, δεν έχει εκκλησιαστική εξουσία.  
Πρέπει να ασχολείται με την δημοσιογραφία, και αν δεν κάνω λάθος, είναι δικά του κάποια εκκλησιαστικά κουτσομπολιά στο Παρόν της Κυριακής.
Έχει όμως και μια ιστοσελίδα, τον...
«σωτήριο λόγο», με παρόμοια εκκλησιαστικά κουτσομπολιά που τα ονομάζει «σφηνάκια που τσούζουν».
Έχει δε επιδοθεί πρόσφατα, σε έναν αγώνα - μέσα από την ιστοσελίδα του αυτή -  για να ξαναγίνει δεσπότης ο κ. Θεόκλητος, να γίνει μάλιστα μητροπολίτης Κομοτηνής με αφορμή τη σχετική  ψηφοφορία εκλογής που θα γίνει σε λίγο…


Την δημοσιογραφική όμως δόξα άλλου, ζήλεψε -όπως φαίνεται- ο κ. Τζούμας. 

Την δόξα του αειμνήστου Δημήτρη Ψαθά, ο οποίος για να κάνει πιο ζωντανά και πιο ελκυστικά τα χρονογραφήματα του, τότε στα ΝΕΑ, επινόησε έναν χαρακτήρα, τον «Αφελή», που τον έβαζε (θεατρικά) να του κάνει διάφορες ερωτήσεις για επίκαιρα θέματα («φίλτατε, έχω μιαν απορίαν»), και ο Ψαθάς του απαντούσε.
 

Έτσι τώρα, πριν από λίγες μέρες ο κ. Τζούμας επινόησε τον… Παπαρούπα!!!..
Έναν ιερωμένο (για το μάπετ σόου του), που όμως δεν είναι φανταστικό πρόσωπο αλλά υπάρχει σεβάσμιος αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας μας που έχει αυτό το επώνυμο…
Τον έστησε λοιπόν, σαν συνομιλητή του στα σχόλια της ιστοσελίδας «σωτήριος λόγος», σαν έναν… αθυρόστομο συνομιλητή!!!
 

Όπως ήταν επόμενο, ο ιερωμένος αυτός, ο πραγματικός (συνταξιούχος πια εκπαιδευτικός, τ. Σχολάρχης - Δ/ντής του Γεν. Εκκλησιαστικού Λυκείου - Γυμνασίου Αθηνών) αντέδρασε με ένα εξώδικο διαμαρτυρίας που έστειλε στον κ. Τζούμα και στην ιστοσελίδα του.

Το τι έγραψε σαν απάντηση ο κ. Τζούμας (και το πού τον έγραψε τον σεβάσμιο αρχιμανδρίτη) θα το βρείτε στην προηγούμενη σχετική ανάρτηση μου στο μπλογκ αυτό, όπως και ολόκληρο το κείμενο του εξώδικου του Αρχιμανδρίτη, που δεν έχει δημοσιευτεί πουθενά αλλού, και το οποίο μου το έστειλε ο ίδιος ο σεβαστός πατέρας, αργά χθες το βράδυ.

Όλα αυτά, στην πιο κάτω διεύθυνση:


http://xairete.blogspot.gr/2013/02/facebook.html


Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Τι πήγε να κάνει ο κ. Σωτήρης Τζούμας στο Facebook;

Δεν υπάρχουν σχόλια: