Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Με τον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, είναι συνδεδεμένο σήμερα, ανήμερα της γιορτής, το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης.

Με τον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, είναι συνδεδεμένο σήμερα, ανήμερα της γιορτής, το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης. 

Πριν από λίγο (2/2/2013 9:40 πμ) κάνοντας ζάπινγκ, έπιασα το γεγονός αυτό, κι έπεσα πάνω (στην «αποθέωση», όπως λένε στο θέατρο), στην  εμφάνιση όλων των ρασοφόρων στην Ωραία Πύλη, πριν την Μεγάλη Είσοδο!
 

Τύφλα να έχει το θέατρο Δελφηνάριο (μόνο ο Σεφερλής έλειπε) με όλον αυτόν τον συρφετό, εκεί…
Στην λαμπερή αυτή παράσταση, με όλους αυτούς…
Με πάνω από μίση ντουζίνα πρωταγωνιστές-δεσποτάδες (πρώτος ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, βέβαια), και με πάνω από μια ντουζίνα κομπάρσους-παπάδες!
 

Πήξαμε στο χρυσάφι!
 

Έβγαινε λοιπόν, ένας – ένας από αυτούς (παπάδες – δεσποτάδες), στην αποθέωση που λέγαμε, και ευλογούσε, ενώ εκεί μπροστά ήταν και ο φωτογράφος τους, τσαφ – τσουφ κάθε φορά, άστραφτε το φλας, που τους τραβούσε και από μια, καθώς εμφανίζονταν στην Πύλη του ιερού…
Κάτω δε, οι θεατές, το χριστεπώνυμο πλήρωμα. Πρώτοι – πρώτοι στη σειρά, οι στρατιωτικοί και κάποιοι άλλοι – τοπικοί παράγοντες προφανώς!
 

Όλα, για την τηλεοπτική εικόνα!
 

Δόξα λοιπόν στο σόου, με στις τηλεοπτικές κάμερες, με τους προβολείς της τηλεόρασης… 

Άλλα και ζέστη μέσα, με όλα αυτά τα φώτα…
Με τον μπρατσωμένο δεξιό καμεραμάν να φορεί μόνο ένα μαύρο κοντομάνικο μπλουζάκι (τον τραβά η αριστερή κάμερα), ενώ απέναντι του μια ξανθιά κοπέλα – εντυπωσιασμένη θα έλεγες με όλα αυτά -μασούσε με τέμπο μια τσίχλα (την τραβούσε η μεσαία κάμερα).
 

Εντυπωσιακή λοιπόν, η αποθέωση όλων αυτών με τα άμφια, που τους τραβούσε η τέταρτη κάμερα, η πανοραμική, αυτή που ήταν ψηλά, εκεί πάνω στο γυναικωνίτη.
 

Ζέστη λοιπόν μέσα στο ναό… 
Φαντάζεστε δε, τι θα γινόταν και μέσα στο ιερό, με όλο αυτό το παπαδικό στριμωξίδι! 
Και είχαμε και νηστεία χθες, είναι και χειμώνας, συνηθίζεται και η φασολάδα… 
Χαμός!

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάσαμε χθες, για τη γιορτή στην Καλαμάτα, στο Ναό της Υπαπαντής:

Το Σάββατο, κυρία ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί ο Όρθρος και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνατίου.

Αμέσως μετά, στις 11.00, θα γίνει πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς ενίσχυση και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.

Την εορτή έχουν προσκληθεί και θα τιμήσουν με την παρουσία τους, οι Σεβασμιώτατοι μητροπολίτες Άρτης Ιγνάτιος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Δράμας Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας και Λαγκαδά Ιωάννης, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

tharrosnews.gr

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ:

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους, οι μητροπολίτες Άρτης Ιγνάτιος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Δράμας Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας και Λαγκαδά Ιωάννης.

Το «παρών» έδωσαν επίσης μεταξύ άλλων,η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Γ. Καρατζαφέρης,οι βουλευτές του νομού Γιάννης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Κουκούτσης. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο γ.γ του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος,ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτ. Γεωργακόπουλος..

tharrosnews.gr