Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Της δημαγωγίας το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν!


Διαβάζω τον Μητροπολίτη Πατρών (και σε παρένθεση σχολιάζω)

Μεγάλη και λαμπρά είναι η εορτή των Θεοφανείων…
Το «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε...» ακούστηκε απ’ άκρου εις άκρον της Πατρίδος μας…
Στην πόλη μας…

Η  ιερά λιτανευτική πομπή με τον Τίμιο Σταυρό  και την ιερά εικόνα της Βαπτίσεως του Κυρίου, φτάνει στο λιμάνι, όπου γίνεται η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.    

Σαράντα και πλέον νέοι (μάρτυρες) αψήφησαν το (ψοφό)κρυο εφέτος, και έπεσαν στα παγωμένα νερά του Πατραϊκού (στο κάθε τσίρκο υπάρχει και κάποιο επικίνδυνο νούμερο), ...
...για να «πιάσουν» το ιερώτατο της Εκκλησίας μας Σύμβολο (που οι παπάδες, ασεβέστατα, το πετάνε στα βρομόνερα του κάθε λιμανιού, στα πλαίσια του μπεζαχτά και της ατραξιόν της φολκλορικής).

Συγκινητική η ευλάβεια (βλάβη) τους όταν ασπάζονταν τον Τίμιο Σταυρό (με τα βρομόνερα επάνω του), και ακόμη πιο συγκινητική η στιγμή που τον παρέδιδε στα χέρια μας ο νεαρός που τον ανέσυρε από τα νερά. (πιο συγκινητική θα ήταν η στιγμή αν δεν ήταν νεαρός, αλλά νεαρή)

Όλα αυτά τα αναμέναμε, γνωρίζοντες ότι οι νέοι μας είναι εκλεκτά παιδιά (της δημαγωγίας το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν), και έχουν ζήλο ψυχής και φλόγα καρδιάς για τον Χριστό και την Εκκλησία μας. (φλόγα να πέφτουν στα παγωμένα βρομόνερα)

πηγή: εκ της Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: