Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Το μνημόσυνο του Οικουμενικού Πατριάρχη, για τον μουσουλμάνο φίλο του, τον τούρκο δημοσιογράφο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.

 
Το μνημόσυνο του Οικουμενικού Πατριάρχη, για τον μουσουλμάνο φίλο του, τον Τούρκο δημοσιογράφο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.

Διαβάζω ρεπορτάζ  του Νικολάου Μαγγίνα  (προσωπικού φωτογράφου του Βαρθολομαίου), και σε παρένθεση σχολιάζω:
 
Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρέστη το Σάββατο στην κηδεία του διάσημου Τούρκου δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.
 

Αναφερόμενος στην προσωπικότητα του, είπε:
 «Ο αείμνηστος (στη μνήμη της Εκκλησίας του Βαρθολομαίου) Μεχμέτ Αλί Μπιράντ έφυγε πολύ νωρίς (δεν πρόλαβε να τον κατηχήσει στην ορθοδοξία) από αυτόν τον κόσμο μας (τώρα είναι επάνω και τρώει πιλάφι με τα ουρί)», δήλωσε ο (πολιτικάντης) Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (ο γνωστός και ως οικονομικός πατριάρχης, Τούρκος υπήκοος βέβαια,  και παλιός αξιωματικός του τουρκικού στρατού).


«Θα διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη του (θα του κάνει όλα τα προβλεπόμενα μνημόσυνα), θα τον αναζητούμε (στα ουρί, στο πιλάφι), θα τον νοσταλγούμε (έτρωγαν και έπιναν μαζί)», είπε ο (πολιτικάντης) Οικουμενικός Πατριάρχης...


...και συνέχισε αναφερόμενος στον Μεχμέτ Αλί Μπιράντ:
«Όπως γνωρίζετε, στο τελευταίο του άρθρο την περασμένη Πέμπτη, αναφερόταν στη επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Θα του είμεθα πάντοτε ευγνώμονες, θα προσευχόμεθα για εκείνον πάντοτε (νύχτα και μέρα), να είναι η ψυχή του αναπαυμένη αιώνια (στα ουρί και στο πιλάφι)».
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Δεν ξέρω αν κάνουν ιεραποστολή οι δικοί μας στην Αφρική, και πόσο κολλητοί είναι εκεί με τους μουσουλμάνους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: