Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μητροπολίτης Γόρτυνος, Ιερεμίας (Παναγιώτης) Φούντας: «Το Corpus Christi είναι ακριβώς περίπτωση Σοδόμων και Γομόρρων»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBVRfFEWBHkSLSCtU7gl4fol2aUsQ880884RB7CD42bEf_aJazPYdg1kE6zyNFbSvJPPSX7GjJht0EOcw4aaiVu4kW5LU7Vop-dQJ0jGd6WTYRHui8uQtSnaq9wwQLlJozj5rMga9yklDv/s240/Metropolitan-Jeremiah-Fountas.gif

Διαβάζω: 
Μητροπολίτης Γόρτυνος, Ιερεμίας (Παναγιώτης) Φούντας:  
«Το Corpus Christi είναι ακριβώς περίπτωση Σοδόμων και Γομόρρων» 

Έχω να πω όχι μόνο με πόνο, αλλά και με φόβο, ότι η περίπτωση αυτή του Corpus Christi είναι ακριβώς και ακριβέστατα περίπτωση Σοδόμων και Γομόρρων (Γένεσις. κεφ. 19). 

Γιατί, όπως στην βιβλική αυτή διήγηση οι Σοδομίτες εξέλαβαν τα θεία Πρόσωπα ως ανθρώπινα και θέλησαν να αμαρτήσουν μαζί τους, έτσι, και στην παρούσα περίπτωση, οι συγγραφείς του έργου εκλαμβάνουν το Θεανδρικό Πρόσωπο του Χριστού... ως αμαρτωλό και το παρουσιάζουν κατά την αισχρή τους ποιότητα. 

(από το μπλογκ του τρελογιαννη) 

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Κατά δε την εσπέραν έφθασαν οι δύο άγγελοι εις τα Σοδομα. 
Ο Λωτ εκάθητο κοντά εις την πύλην των Σοδόμων. 
Οταν είδε τους ξένους, ηγέρθη, επροχώρησεν εις συνάντησίν των, τους επροσκύνησε μέχρις εδάφους και είπεν: 
ιδού σας παρακαλώ, κύριοι, λοξοδρομήσατε στον οίκον του δούλου σας να καταλύσετε εκεί, να πλύνετε τους πόδας σας και ενωρίς το πρωί συνεχίζετε τον δρόμον σας. 
Εκείνοι είπον: όχι. Εις την πλατείαν, στο ύπαιθρον θα διανυκτερεύσωμεν. 
Ο Λωτ παρακλητικώς επίεζεν αυτούς, ώστε εκείνοι υπεχώρησαν.
Επήγαν προς αυτόν και εισήλθον στον οίκον του.  
Ο Λωτ παρέθεσεν εις αυτούς δείπνον. 
Εψησεν άζυμον άρτον εις την φωτιά και έφαγον. 
Αλλά πριν κοιμηθούν, οι άνδρες της πόλεως, οι πονηροί Σοδομίται από του νεωτέρου έως του γεροντοτέρου, όλος ο λαός μαζή, περιεκύκλωσαν την οικίαν του Λωτ, και έξω από αυτήν εφώναζον προς τον Λωτ και του έλεγαν: 
Που είναι οι άνδρες, οι οποίοι κατά την εσπέραν εισήλθον στο σπίτι σου; 
Βγάλε τους προς ημάς έξω, δια να ασελγήσωμεν επάνω εις αυτούς!
ΣΧΕΤΙΚΟ

Χέρι – χέρι η μητρόπολη Πειραιά και η Χρυσή Αυγή, στην καταπολέμηση της ομοφυλοφιλίας στην Εκκλησία! Δυσαρέσκεια στους κύκλους της Ιεράς Συνόδου…

http://xairete.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1807.html


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Αποκλειστικό: Άγιο (και μάλιστα προστάτη της) ανακήρυξε τον Παντελεήμονα Μπεζενίτη (κρυφά – σεμνά και ταπεινά) η Ομοφυλοφιλική Εκκλησία της Ελλάδος (επίσημα, η Ιερά Σύνοδος)!!!.. Διότι και οι πουστάρες, θέλουν τον Μπεζενίτη τους!!!..

 [ΜΟΝΑΧΟΣ.jpg]
Στους διαλόγους του αγκομαχά, και λέει καθαρά στον νεαρό που φαίνεται να διστάζει, ότι τον έχει επιθυμήσει, ότι θέλει να τον γ...μίσει.. και ότι τον θέλει μαζί του για να τον γ...μάει... συνέχεια όπως κάνει και με έναν άλλον νεαρό, τον Χρήστο!..

http://xairete.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2004.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: