Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μητροπολίτης Σιάτιστας: Η Χρυσή Αυγή εξευτελίζει το Χριστό

Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Μητροπολίτης Σιάτιστας: Η Χρυσή Αυγή εξευτελίζει το Χριστό 

Για το Corpus Christi και τα επεισόδια έξω από το Χυτήριο έγραψε σε άρθρο του ο Μητροπολίτης Σιάτιστας Παύλος 

Ο σεβασμιότατος ασκεί σκληρή κριτική στο θεατρικό έργο χωρίς όμως να στηρίζει τη Χρυσή Αυγή που προκάλεσε τα επεισόδια. 
Συγκεκριμένα αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή "μαύρη νύχτα" λέγοντας πως εξευτελίζει καθημερινά το Χριστό με τις πράξεις της. 

Λέει ο Σεβασμιότατος: 

Ναι είμαι θυμωμένος με αυτούς τους ψευτο-ομολογητές και ψευτο-ήρωες. 

Να τα πάρω όμως τα πράγματα με την σειρά. 

Θά με ερωτήσετε: Δεν σε ενόχλησε αυτό το άθλιο έργο; Ασφαλώς και πολύ. 
Ο καθένας ο,τι έχει δίνει και όλοι αυτοί δείχνουν τι έχουν και ποιοί είναι. 
Δείχνουν μόνοι τους την ποιότητα τους και ρεζιλεύονται. 

Το δεύτερο που περιμένω να με ρωτήσετε είναι: Μα δεν πρέπει να υπερασπίσουμε την πίστη μας, τον υβριζόμενο Χριστό μας; Ναι, αλλά πως; Την μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι «αγωνιστές» την έχει αποδοκιμάσει ο ίδιος ο Κύριος μας. Είναι η μέθοδος του Πέτρου που πήγε να υπερασπισθεί το Χριστό με ένα μαχαίρι. 

Το ίδιο λοιπόν κάνουν και οι σημερινοί που είναι ικανοί να καταστρέψουν, να κτυπήσουν και πιθανώς να λυντσάρουν τους υβριστές στο όνομα της πίστης. 
Δεν θυμίζει αυτό κάτι από Ιερά Εξέταση και μουσουλμανισμό η κάνω λάθος; 

Αφήσαμε τα βαρύτερα του νόμου και κυνηγάμε τα εντυπωσιακά και τα εύκολα. 

Θέλω όμως να πω και δυό λόγια και στους «επαγγελματίες» υπερασπιστές κάθε χυδαιότητας στο όνομα της τέχνης. Με τέτοιους υπερασπιστές δεν μεταποιείται η χυδαιότητα, αδικείται η τέχνη, αλλά και αποκαλύπτεται η πνευματική πτωχεία των δήθεν προοδευτικών. 
Η ταύτιση της χυδαιότητας με την τέχνη δεν τιμά αυτούς που το επιχειρούν. 
Ελευθερία του λόγου είναι και η βλασφημία και η αισχρολογία και η ρυπαρότητα. 

Η χυδαιότητα και η αισχρότητα ούτε τέχνη είναι, ούτε πολιτισμός. 

Άφησα τελευταία τη «Χρυσή Αυγή» που στην πραγματικότητα είναι «μαύρη νύκτα». 
Είναι θλιβερό ότι κάποιοι «χριστιανοί αγωνιστές» ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό. Τον Χριστό που η «χρυσή αυγή» τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών. 

Ξεχάσατε αγαπητοί μου χριστιανοί το λόγο του Χριστού «εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε;» Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού; Δεν είναι ο «πλησίον» της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη;
Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν «καλός». 

Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης. 

Στώμεν λοιπόν καλώς! Στώμεν μετά φόβου! Η άκρη του κουβαριού είναι του Χριστού το θέλημα και όχι οι αυθαιρεσίες και οι εξυπνάδες των ανθρώπων! 

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/243425/mitropolitis-siatistas-i-hrysi-aygi-exeytelizei-to-hristo

4 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
Τον άφησαν σχεδόν τυφλό επειδή ήταν μελαμψός

Το βράδυ της Παρασκευής ένας 21χρονος Έλληνας έπεσε θύμα ομάδας ακροδεξιών, που του επιτέθηκαν με αλυσίδες, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι.

Από την επίθεση υπέστη μερική τύφλωση στο αριστερό του μάτι. Η επίθεση σημειώθηκε στις 21:30 στην πλατεία Αττικής και παρά το γεγονός ότι υπήρχε κόσμος στο σημείο, κανείς δεν παρενέβη.

Σύμφωνα με την καταγγελία που καταγράφεται στην ιστοσελίδα της εκστρατείας «Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο 21χρονος βρισκόταν μέσα σε τρόλεϊ και γύρω στις 21:30 κατέβηκε στη στάση απέναντι από την πλατεία Αττικής.

Ήταν ο μόνος απ' όσους αποβιβάστηκαν που έμοιαζε με αλλοδαπός, λόγω της αιγυπτιακής του καταγωγής. Στη στάση βρίσκονταν 3-4 μαυροντυμένοι άντρες, μαζί με σκυλιά, οι οποίοι μόλις τον είδαν του επιτέθηκαν.

Ο 21χρονος φώναζε ότι είναι Έλληνας, αλλά η ομάδα των ακροδεξιών τον χτύπησε ανελέητα με αλυσίδες στο κεφάλι επί περίπου πέντε λεπτά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μια γυναίκα που κατέβηκε μαζί του από το τρόλεϊ είπε: «Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, περίμενε να έρθει η αστυνομία».

«Κρίμα γι' αυτά που γίνονται» έλεγαν από μακριά άλλοι περαστικοί, σύμφωνα με την καταγγελία.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ είπε...

Αχ αυτοι οι μαυροντυμενοι με τα σκυλια,τις αλυσιδες και τα χτυπηματα επι 5 λεπτα στο κεφαλι...Προ μηνος στην αναξαγορα θυμομαστε την ειδηση για τη ρατσιστικη επιθεση με θυμα Ιρακινο,που τελικα αποδειχθηκε ξεκαθαρισμα μεταξυ αλλοδαπων με θυμα τελικα Μαροκινο...εμπορο...

stavroula είπε...

"Stwmen Kalws" loipon!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Στώμεν λοιπόν καλώς!