Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Διαβάζω: Ο αριστερός Πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος πήγε (μαζί με όλη την αριστερή παρέα της πρυτανείας), στο Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη… Πήγε, μια σημαδιακή ημέρα: την Κυριακή 19 Μαΐου 2012. Πήγε, σαν κουμπάρος για παντρέψει στο Φανάρι την γραμματέα του, Ευγενία Τραϊκάπη… Πήγε (όλη η παρέα), με έξοδα του Πανεπιστημίου… Και αυτό το δικαιολόγησε, σαν… πανεπιστημιακή έρευνα (συζήτηση με τον Βαρθολομαίο – καπάκι με τον γάμο), …οικολογικής φύσεως!!!..

Διαβάζω:

Μετά τις συκοφαντίες και τη λάσπη του taxalia, της zougla, δεκάδων εφημερίδων και sites, εναντίον της παρέας Μυλόπουλου, Τραϊκάπη, Παντή, Κουίδου κλπ, στο χορό της λάσπης εναντίον του αριστερού πρύτανη, μπήκε και το "Πρώτο Θέμα". Έναν αριστερό πρύτανη αξιώθηκε επιτέλους το ΑΠΘ να ΄χει και πέσανε όλα τα λαμόγια να το φάνε το προοδευτικό παλικάρι ! Σα δε ντρέπονται !

"Ο Πρύτανης, οι κουμπαριές στο Φανάρι και τα κονδύλια για την έρευνα", τιτλοφορείται το ολοσέλιδο δημοσίευμα του σημερινού (8/7/2012) Π.Θ. για τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. Γιάννη Μυλόπουλο.

Συνοπτικά, η ιστορία έχει ως εξής:

Η Γραμματέας του Πρύτανη Ευγενία Τραϊκάπη, παντρεύτηκε στο Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη, μια σημαδιακή ημέρα: την Κυριακή 19 Μαϊου 2012. Κουμπάρος ήταν ο αριστερός Πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος. Στο γάμο παρευρέθη όλη η αριστερή παρέα της πρυτανείας, για την οποία έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο taxalia.

Κατά σύμπτωση φυσικά, όλη η παρέα που παρευρέθη στο γάμο, πήγε εκεί με έξοδα του Πανεπιστημίου, για να συναντηθεί με στελέχη του Πατριαρχείου, να διερευνήσει "καινοτόμες οικολογικές δράσεις" κι άλλα τέτοια ωραία, που ο συντάκτης του Πρώτου Θέματος, δεν μπορεί να κατανοήσει, επειδή προφανώς δεν είναι αριστερός !

Βέβαια, με μια ματιά στις δαπάνες του ΑΠΘ http://et.diavgeia.gov.gr/f/auth/spending, ο κακοήθης ρεπόρτερ της εφημερίδας, θα έβλεπε δεκάδες πληρωμές ταξιδίων στην Κωνσταντινούπολη.
Το έργο με κωδικό 85958 "διερεύνηση, ανάπτυξη και προώθηση των διεθνών σχέσεων του ΑΠΘ", έχει πολλά ταξιδάκια. Πώς αλλιώς θα αναπτύξει το ΑΠΘ τις διεθνείς του σχέσεις.

Τώρα, αν αυτές οι διεθνείς σχέσεις, που πληρώνονται από λεφτά των φορολογουμένων, συμπίπτουν με κανένα γάμο, καμιά κουμπαριά, κανένα βαφτίσι, τι να κάνουμε; Σύμπτωση.



ΣΧΕΤΙΚΟ (;):
ΑΠΘ: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για συκοφαντικά δημοσιεύματα
(Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012, 13:38)

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή, όπως αναφέρουν, συκοφαντικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με τον Ν. 4009 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, τονίζει ότι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ελληνικού πανεπιστημίου έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς και κάνει λόγο για συκοφαντικές επιθέσεις.

«Σήμερα που ανοίγει εκ νέου η συζήτηση για τις αλλαγές στον Ν.4009 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα συμφέροντα που προωθούν την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων εξαπολύουν νέες συκοφαντικές επιθέσεις, με σκοπό τη δυσφήμηση και εν τέλει την αποδυνάμωση όσων θα βρεθούν και πάλι στην πρώτη γραμμή της προάσπισης του δημόσιου αγαθού της Παιδείας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μυλόπουλος σημειώνει πως το ποσό που θα επιδικαστεί ως αποζημίωση θα διατεθεί για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας στο Α.Π.Θ..

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: