Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ποιός είναι ο... βουλευτής Kaiadas

ΔΙΑΒΑΖΩ:
(Ethnos.gr – 1 ώρα 17 λεπτά πριν)
Ποιός είναι ο... βουλευτής Kaiadas


Μπασίστας του ελληνονορβηγικού black metal συγκροτήματος Naer Mataron είναι ο εκλεγμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Β'Αθηνών, Γιώργος Γερμενής.

Το black metal είναι ένα είδος μέταλ μουσικής, που καλώς ή κακώς έχει συνδεθεί με τον σατανισμό.

Οι στίχοι που μελοποιεί το συγκρότημα έχουν έντονες επιρροές από την αρχαιοελληνική μυθολογία. Με αυτόν τον τρόπο έχει διαμορφωθεί μια ελληνική υποκατηγορία, το λεγόμενο ελληνικό black metal.

Πρωτοστάτησε στη δημιουργία ενός νέου συγκροτήματος, που το όνομά του είναι Kaiadas, δηλαδή Καιάδας. Οταν διαλύθηκε το συγκρότημα, εκείνος βρισκόταν μακριά για επαγγελματικούς λόγους. Μετά την εκ νέου είσοδο στο προσκήνιο ετοιμάζει έναν νέο δίσκο με τίτλο «Ζήτω ο θάνατος».

Φαίνεται ότι έχει διοριστεί στην Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής με προσωπική επιλογή του προέδρου του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Τον Αύγουστο του 2009 ο Kaiadas, κατά κόσμον Γιώργος Γερμενής, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο rockap.gr με αφορμή την κυκλοφορία -τότε- του τελευταίου τους δίσκου με τίτλο «Praetorians».

Στο απόσπασμα που ακολουθεί αναφέρεται στο αντιχριστιανικό πνεύμα που... διακρίνει την μπάντα του

– Πιστεύετε ότι οι πολιτικές απόψεις έχουν θέση στο black metal;

Ας είμαστε ρεαλιστές. Τίποτε δεν μένει αγνό όταν "μολύνεται'' από το ανθρώπινο μυαλό. Όπου και να κοιτάξεις πολιτικές απόψεις θα δεις ακόμα και αν ακούς Madonna, Elton John, Ministry, Napalm Death, Kreator ή Bob Marley. Ολοι οι παραπάνω στέλνουν πολιτικά μηνύματα μέσω της μουσικής τους. Το black metal είναι αντιχριστιανικό και παγανιστικό όσον αναφορά στην μουσική, και αναζητά την κατάργηση του χριστιανικού συστήματος και την δημιουργία ενός καινούργιου. O Euronymous (mayhem) έκανε πολιτική προπαγάνδα όπως και ο Varg. Η μουσική είναι η έκφραση κάθε άρρωστου ανθρώπινου μυαλού που θέλει να εκφράσει ό,τι μήνυμα θέλει. Αν κάποιος το σταματήσει αυτό οδηγούμαστε σε μία κατάσταση μη ομαλή, διότι σταματά το ανθρώπινο μυαλό και το σκλαβώνει. Μπορεί να μας λοβοτομήσουν κιόλας.

- Συμφωνείς με την ετικέτα του εθνικιστικού black metal;

Ποιος είμαι εγώ να κρίνω τους άλλους; Οποιοσδήποτε μπορεί να λέει την μουσική του όπως θέλει. Μόνο οι Έλληνες πιστεύουν αυτές τις ηλίθιες ταμπέλες, κανένας άλλος! Ποτέ δεν ήμασταν πολιτική μπάντα. Πάντα μας γοήτευαν το αντιχριστιανικό πνέυμα και η αρχαιότητα όπως το καταλαβαίνεις και από το όνομά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: