Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Επιτρέπεται να σχολιάζουμε επικριτικά τα δημόσια πρόσωπα που ασχημονούν, που προκαλούν και σκανδαλίζουν; Επιτρέπεται να «κρίνουμε» τα κακώς κείμενα;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKp0UXriZMYSTxJkYFiiZ1rssQL7aGhvLxdXEP2YZKjj0nut7ZKwfIAmkUwDVrRSQgv4De32auSSXsxHjdHO1vrNgUhflkkY0FYADvYg40MJMCreytP34gzdXOyPa7ylekjWyNKdo7kec/s180/KANTE-KATI.jpg
Επιτρέπεται να σχολιάζουμε επικριτικά τα δημόσια πρόσωπα που ασχημονούν, που προκαλούν και σκανδαλίζουν; Επιτρέπεται να «κρίνουμε» τα κακώς κείμενα;

Anastasia Katsiki
Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά... η μοναξιά τους πατώνει... γράφουν μιλούν στα κινητά... για να μη νιώθουνε μόνοι ...
Μα ΕΓΩ έχω ΕΜΕΝΑ και ΕΣΥ ΕΣΕΝΑ ... Τι ν' αγαπήσεις και τι να πεις?

Panagiotis Michalopoulos
"Σπουδαίοι" άνθρωποι, αλλά...

Anastasia Katsiki
Παναγιώτη, ειληκρινά λυπάμαι γι' αυτό που συνέβη σ' αυτόν τον νέο άνθρωπο, αλλά δεν θεωρώ σπουδαίο το γεγονός ότι ήταν ένας άνθρωπος που το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν οι γκόμενες καιη διασκέδαση!!! Εγώ πάντως δεν τον γνώριζα!!!

Panagiotis Michalopoulos

Anastasia Katsiki
Παναγιώτη, δεν θέλω να κάλω κανένα απολύτως σχόλιο, διότι μπορεί να θεωρηθεί ως προσβολή μνήμης νεκρού!!!

Panagiotis Michalopoulos
Σεβαστή η γνώμη σου! Όμως το ευαγγέλιο, «προσβάλει» νεκρούς όπως τον Ιούδα για παράδειγμα, που τον κάνει «ρόμπα»… Η ιστορία το ίδιο, όπως τον Χίτλερ! Ο Χριστός, θα έρθει ξανά για να… «προσβάλει» ζώντες και νεκρούς, λέει το Σύμβολο της Πίστεως…

Anastasia Katsiki
Τον Ιούδα, άστον στην άκρη, γιατί του την "εφεραν" κανονικά!!!

Panagiotis Michalopoulos
Πώς;

Anastasia Katsiki
Τον εξαπάτησαν Παναγιώτη!!! Ας μην γελιώμαστε!!!

Panagiotis Michalopoulos
ΠΟΙΟΙ;

Anastasia Katsiki
Η ιστορία παρουσιάζεται διαστρεβλωμένη!!! Εγώ έχω διαφορετική άποψη ... Ισως να κάνω και λάθος!!!

Panagiotis Michalopoulos
Σίγουρα κάνεις λάθος για την συγκεκριμένη ιστορία (την ευαγγελική, με τον Ιούδα), αν έχεις επηρεαστεί από άλλα γραπτά, από το διαστρεβλωμένο μυαλό του ομοφυλόφιλου Νίκου Καζαντζάκη!..

Anastasia Katsiki
Παραβλέπω παντελώς την λέξη "ομοφυλόφιλος"!!! Δεν επιδέχομαι επιρροή από κανέναν ... Εχω δική μου άποψη Παναγιώτη!!!

Panagiotis Michalopoulos
Ήταν και αντίχριστος, ήταν και ομοφυλόφιλος! Έγραψε ό,τι πιο αισχρό φανταζόταν για τον Χριστό, είχε και έναν αμερικανό παπά για γκόμενο! Ήταν και μασόνος!
 Νίκος Καζαντζάκης

Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» αναφέρθηκε (Τρίτη, 21 Μαρτίου 2006) σε «λίστα των μασόνων» με «ονόματα 244 επιφανών ελευθεροτεκτόνων από το 1800 ως το 1950 όπως καταγράφονται στην ιστοσελίδα της Στοάς». Μεταξύ των ονομάτων αναφέρονται δικτάτορες, αλλά και αντίχριστοι (όπως ο Καζαντζάκης)».

Anastasia Katsiki
Eιληκρινά δεν καταλαβαίνω γιατί μου τα λες όλα αυτά!!! Δεν με ενδιαφέρει η ιδιαιτερότητα του καθενός ... Εκείνο όμως που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι κάνεις ολόκληρη αναφορά στον Καζαντζάκη και όχι στον ανώμαλο τραγόπαπα, που -υπότιθεται- είναι και εκπρόσωπος του Θεού!!! Εν πάση περιπτώσει, η δική μου πίστη στον Θεό, είναι ακλόνητη!!!

Panagiotis Michalopoulos
ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ!
ΕΓΡΑΨΑ...
Το περιοδικό «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» για να αποδείξει ότι ο Καζαντζάκης έχει «στενή σχέση» με την θρησκεία και ότι κακώς τον κατηγορούν, άρχισε να δημοσιεύει την αλληλογραφία του «θρησκευτικού» Καζαντζάκη με έναν «φίλο» του παπά ο οποίος ήταν πλέον στην Αμερική αλλά δεν τον είχε ξεχάσει λέει, και αλληλογραφούσαν.
Σε ένα λοιπόν από εκείνα τα «ένθεα» γράμματα του έλεγε ο «παπάς» του Καζαντζάκη, το πόσο πολύ τον έχει επιθυμήσει, ότι του είναι αξέχαστες οι νύχτες τους σε βίλα στην Κηφισιά, ότι το κορμί του είναι πάντα στη σκέψη του και από αυτό θέλει να κοινωνήσει σαν τα άρχοντα μυστήρια!!!


Panagiotis Michalopoulos

Σχολιαστής, έγραψε για μένα:
«Η ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ "ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ" ΣΟΥ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ - ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΠΑΡΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ - ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΤΣΙΠΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ - ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΕ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΕ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ:
Γιατί; Σας πείραξε που ο Καζαντζάκης ήταν ομοφυλόφιλος; Τότε, τα παράπονά σας σε αυτόν!
Γιατί όμως; Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος «διανοούμενος» τοιούτου επιπέδου, ήταν και ο Καζαντζάκης σας!!!
Θα μπορούσαν μάλιστα, οι ίδιες σκοτεινές δυνάμεις που τον σποσονάρανε σαν «μεγάλο συγγραφέα» να τον είχαν «προωθήσει» και σε ανώτατα εκκλησιαστικά αξιώματα.
Μάλλον «κορόνα γράμματα» θα το έπαιξαν, και δεν τον έκαναν τελικά (και αυτόν) εκκλησιαστικό «άνδρα»!!!

Anastasia Katsiki
Ta διάβασα όλα αυτά Παναγιώτη μου!!!
Εγώ το μόνο που έχω να σου πω είναι το εξής: «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε· εν ω γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, και εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν. τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου, την δε εν τω σω οφθαλμώ δοκόν ου κατανοείς; ή πως ερείς τω αδελφώ σου, άφες εκβάλω το κάρφος από του οφθαλμού σου, και ιδού η δοκός εν τω οφθαλμώ σου; υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου.» (Μτ. 7, 1-5).

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=299792666713639&id=100001016330432

10 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2011, 11:14
Από: Anastasia Katsiki
Προς: Panagiotis Michalopoulos
michalopoulos_p@yahoo.gr


Anastasia wrote: "Χαίρομαι που έβαλες τον διάλογό μας στο μπλογκ σου :))) !!!!"

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλή σου μέρα lady_tramp! Και καλό σαββατοκύριακο!

http://n-kazantzakis.blogspot.com/2008/08/ladytramp.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΟΛΙΟ Π. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ:

Σε ευχαριστώ που με παρέπεμψες σε προηγούμενες δημοσιεύσεις σου σχετικά με τις θρησκευτικές συζητήσεις. Επίτρεψέ μου να σου θυμίσω και εγώ ένα δικό μου παρόμοιο δημοσίευμα, που είναι το ακόλουθο:

«Αλήθεια, πίστευε ή δεν πίστευε ο Καζαντζάκης; Είναι βλέπετε και απόφοιτος της σχολής Γάλλων μοναχών. Από την άλλη πάλι έχουμε τον τάφο του πάνω στον οποίο είναι γραμμένα τα αγαπημένα του «Δεν πιστεύω, δεν ελπίζω, είμαι λεύτερος!», και πάνω στον τάφο του υπάρχει, παρά ταύτα, και σταυρός!!!

«Δεν είχε το Θεό του» λοιπόν, ο Καζαντζάκης; Ή πίστευε στον Μ.Α.Τ.Σ. των μασόνων (όπου είχε και βαθμό στην ιεραρχία του), ή μήπως ήταν και πανθεϊστής αφού είχε μπλέξει και με τον βουδισμό;

Βεβαία, «τα είχε μπλέξει» και με έναν ομοφυλόφιλο παπά από την Αμερική, και οι επιστολές τους που δημοσίευσε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (για να αποδείξει ότι ο Καζαντζάκης ήταν θρήσκος!!!) απέδειξαν ότι είχε και αυτό το «κουσούρι» ο μεγάλος «άνδρας» της Κρήτης!

Μήπως όμως είχε «το χρήμα για θεό», όπως λέει και ο Χάρρυ Κλύν; Ή όπως λέει το άλλο τραγούδι με τον Δήμο Μούτση
που τραγούδαγε ότι έχει ένα θεό μέσα στην κοιλιά του ή ότι θεός είναι η κοιλιά του, κάτι τέτοιο!

Αλλά βέβαια! Και ο Καζαντζάκης έχει στο ενεργητικό του ένα σχετικό παρατράγουδο: Στο βιβλίο του «Ασκητική» (!) και στο κεφαλαίο για τη σχέση θεού και ανθρώπου, γράφει μεταξύ άλλων:
«Ο Θεός μου δεν είναι πάνσοφος. Το μυαλό του είναι ένα κουβάρι από φως και σκοτάδι και πολεμάει να το ξετυλίξει μέσα στο λαβύρινθο της σάρκας».

Τούτος λοιπόν ήταν ο Καζαντζάκης!!! Και το «θεό» (που άλλος έλεγε, τραγούδαγε, ότι τον είχε στη κοιλιά του), ο Καζαντζάκης τον είχε στο μυαλά κουβάρια μυαλό του, ένα θεό όμοιό του, ένα λαβύρινθο της «σάρκας» του.
Ο αμερικάνος παπάς να τον είχε «μυήσει» άραγε στη διαστροφή αυτή του μυαλού της ψυχής και του σώματος;»

Καλή σου μέρα lady_tramp! Και καλό σαββατοκύριακο!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, όντως ήταν μασόνος.

Αλλά και βουδιστής και αριστερός και, και ......

Τι σχέση έχουν αυτά με τη μασονία;

Αλλά και εκείνο το:

"Κι η Δεύτερη φριχτή σαν έρθει Παρουσία
κι οι αρχάγγελοι άσπλαχνα τα ερίφια θα χωρίζουν
απ’ τ’ αρνιά, θα σκύψεις τότε εσύ στο γιό σου,
παρακλητικά, να μεσιτέψεις, Ελεούσα!"
(από τον 'Υμνο στην Παναγία)

τι είναι;

Μήπως ήταν ένα μπερδεμένο κουβάρι;

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ (Αυγούστου 1, 2011) ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ «ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ»:

Ύμνος στην Θεοτόκο(Ποίημα του Νίκου Καζαντζάκη)
[...]
Ευχαριστούμε τον αγαπητό φίλο Ιωάννη Καρδάση,για την αποστολή του παραπάνω ποιήματος.

http://fdathanasiou.wordpress.com/2011/08/page/16/

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΗΝ «ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΙ» (Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010):

«…και ο νεώτερος ένθεος, που σε κάθε σελίδα του αναφέρει για το Θεό και σε καμιά περίπτωση άθεος, Νίκος Καζαντζάκης, συγγραφέας του «Φτωχούλη του Θεού», του «Χριστός ξανασταυρώνεται», με τον παπά Φώτη και τον παπά Γρηγόρη και του πασίγνωστου ύμνου προς την Παναγία, στην τραγωδία του «Χριστός».» (Δρ. Γ. Μουστάκης, Θεολόγος- Κοινωνιολόγος)

ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ είπε...
Οδυσσέα είναι πολύ σοβαρό αυτό που κάνεις, να αφήνεις ακόμα και απόψεις που υποστηρίζουν τον δαιμονικό Καζαντζάκη. Υπάρχει σε όλα και ένα ΟΡΙΟ που αν το υπερβείς μπορεί να θεωρείσαι απο τους κοσμικούς ως "ελεύθερος" που δημοσιεύεις τις απόψεις "ελεύθερα" αλλά όμως δεν είσαι του Χριστού.
Και αν δεν είσαι του Χριστού, δεν είσαι τιποτα!

Τα κείμενα Μουστάκη, γενικά όζουν δαιμονικού πνεύματος και γι'αυτό δεν είναι τυχαίο να τυγχάνει υπερασπιστής του δαιμονικού Καζαντζάκη!
Εσύ όμως τί δουλειά έχεις με αυτούς τους τύπους;
22 Δεκεμβρίου 2010 4:23 π.μ.


ΟΔΥΣΣΕΑΣ είπε...
Ξαναδιαβασα τον υμνο στην Κυρα του φρικτου Καζαντζακη.
Ε οχι και αυτο το τερατουργημα υμνος στην Παναγια.
Υμνος σε καποια Κυρα ειναι.
Διαβαστε την Οδυσσεια του.
Μοιαζει απαραλλακτα.
Γραφει για να γραφει ο παναθλιος Καζαντζακης.
Γραφει για να περναει η ωρα του ο γελοιος καλικαντζαρος Καζαντζακης.
23 Δεκεμβρίου 2010 6:42 μ.μ.


(Blog "apotixisi")

Σ είπε...

Γιατί, όταν αναφερόμαστε θετικά σε δημόσιο πρόσωπο, δεν κρίνουμε τα καλώς κείμενα;

Αν πέσει η ασφάλεια, δεν την αλλάζουμε; Μένουμε χωρίς φως για να μη μας παρεξηγήσει επειδή κρίνουμε ότι χάλασε;

Όσο για το συγγραφέα, πολύς ντόρος για το τίποτα. Όποιοι τον διάβασαν και τον έχουν κάνει ευαγγέλιό τους, αγνοούν αφενός τί θα πει παιδεία, αν επιτίθενται άτσαλα σε όσους τον θεωρούν (όπως και εγώ) συγγραφικά τουλάχιστον αδιάφορο, αφετέρου αναλώνονται σε βιβλία που τους ηδονίζουν. Σιγά μην ήταν και Ντοστογιέφσκι ο συγχωρεμένος. 1000 φορές να διαβάσει κανείς μόνο Αίσωπο παρά ό,τι κατεβάζει η τσέπη κάθε συγγραφέα.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Πολύ καλά τα λέτε, κ. «Σ»! Χαίρετε! :D

Σ είπε...

Χαίρετε κ. Μιχαλόπουλε :)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σχόλια στο θέμα: Επιτρέπεται να σχολιάζουμε επικριτικά τα δημόσια πρόσωπα που ασχημονούν, που προκαλούν και σκανδαλίζουν; Επιτρέπεται να «κρίνουμε» τα κακώς κείμενα;

http://xairete.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1696.html