Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Ο Άγιος Αγαπητικός

Ευλογημένο κοκτέιλ με σκόνη από σαρκοφάγο

Ξεπέρασε τα σύνορα της Κύπρου η φήμη του Αγίου Αγαπητικού, από τη σαρκοφάγο του οποίου φτιάχνονται θαυματουργά κοκτέιλ!

Για εκατοντάδες χρόνια οι κάτοικοι της κοινότητας, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, θεωρούσαν τη σαρκοφάγο ιερή και συνήθιζαν να την χρησιμοποιούν προκειμένου να λύσουν οικογενειακά προβλήματα ή να σμίξουν ένα ζευγάρι.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη των Αρόδων, Ματθαίο Στεφάνου, οι πιστοί έξυναν το βράχο που σκεπάζει τη σαρκοφάγο και διέλυαν τη σκόνη σε νερό το οποίο έπιναν. Οι γονείς, οι παππούδες και του ιδίου έλεγαν, πως με αυτό τον τρόπο αναπτύσσονταν έρωτες, έσμιγαν ζευγάρια και γενικά κυριαρχούσε η αγάπη. Από τα πολλά και παλιά σημάδια του βράχου φαίνεται πως ορισμένοι έσπαζαν κομμάτια και τα κρατούσαν ως φυλαχτό.

Στον καφέ ή το ποτό

Οι παλαιότεροι κάτοικοι των Αρόδων θυμούνται διάφορες ιστορίες σχετικά με τον Άγιο Αγαπητικό και τη θαυματουργή σκόνη του. Ο 83χρονος πάτερ Χαράλαμπος που είναι ιερέας τα τελευταία 25χρόνια, υποστηρίζει ότι αυτό που κάνει τα θαύματα είναι η πίστη των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη σκόνη. Ο ίδιος αν και έδειξε να προβληματίζεται που καταστρέφεται η σαρκοφάγος του Αγίου, κατανοεί την ανάγκη των ανθρώπων και δεν διαμαρτύρεται.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που μετά τα θαύματα που βιώνουν επισκέπτονται την εκκλησία και αφήνουν τον οβολό τους στο παγκάρι.

Αν κάποιος επιζητεί την αγάπη δεν έχει παρά να προμηθευτεί λίγη σκόνη από την πέτρα της σαρκοφάγου και να τη ρίξει στον καφέ ή το ποτό του προσώπου που τον ενδιαφέρει. “Το θαύμα”, όπως υποστηρίζουν όσοι την χρησιμοποίησαν, δεν αργεί να γίνει.

Παλαιότερα, στη γειτονική κοινότητα της Θελέτρας υπήρχε μια γυναίκα στην οποία προσέτρεχαν πολλοί ερωτοχτυπημένοι για να μάθουν την τύχη τους. Στα διάφορα μαγικά που η ίδια έκανε, λέγεται πως χρησιμοποιούσε και τη “θαυματουργή σκόνη” από τη σαρκοφάγο του Αγίου Αγαπητικού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: