Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Απογοητευμένοι εραστές καταστρέφουν... τάφο


- Άσπρη πέτρα ξέξασπρη;

ΑΘΗΝΑ 10/08/2009

Την καταστροφή του τάφου του Αγίου Αγαπητικού στην Κύπρο προκαλούν απογοητευμένοι εραστές, οι οποίοι παίρνουν πέτρες από το σημείο ταφής και τις χρησιμοποιούν... για ερωτικά φίλτρα.

Οι πέτρες χρησιμοποιούνται για την παρασκευή "φίλτρων αγάπης": Αφού γίνουν σκόνη, οι ερωτευμένοι τη ρίχνουν στο ποτήρι αυτού-αυτής που θέλουν να κατακτήσουν.

Η σκόνη από τον τάφο -ο οποίος βρίσκεται στις Αρόδες της Πάφου- χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τον ίδιο σκοπό.

Ο δήμαρχος Αροδών, Ματθαίος Στεφάνου, δεν είναι ξεκάθαρος στο αν οι Κύπριοι λύνουν όντως τα ερωτικά τους προβλήματα με αυτό τον τρόπο.

"Πολλοί άνθρωποι λένε ότι λειτουργεί", δηλώνει. "Τα τελευταία χρόνια δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στον κόσμο, αλλά συνεχίζουν να έρχονται στον τάφο για να προμηθευτούν πέτρες. Μόλις την περασμένη μέρα κάποιοι επισκέφθηκαν τον τάφο και παρέμειναν στον χώρο για πολύ ώρα, ενώ στο τέλος αποχώρησαν με ένα μεγάλο κομμάτι πέτρας, που μπορεί να ζύγιζε και μισό κιλό!", προσθέτει.

Η υπεύθυνη του τοπικού αρχαιολογικού τμήματος, Μαρία Χατζηκωστή, δηλώνει ότι "το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να εξετάσουμε το μέγεθος της ζημιάς καθώς και να πάρουμε προληπτικά μέτρα για τη συνέχεια".

Ο Άγιος Αγαπητικός πιστεύεται πως διέμεινε στην περιοχή αφού πρώτα είχε φτάσει εκεί με τους γερμανούς σταυροφόρους.

www.nooz.gr


Σάββατο, 8 Αύγουστος 2009


Ο Άγιος Αγαπητικός

Ευλογημένο κοκτέιλ με σκόνη από σαρκοφάγο

Δεν υπάρχουν σχόλια: