Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Νεο-ειδωλολάτρες

Βοήθα Παναγιά!

Κύριε διευθυντά

Αυτές τις μέρες του καλοκαιριού, τον Δεκαπενταύγουστο, νιώθουμε μεγαλύτερη ανάγκη για επικοινωνία με την Θεομήτορα! Ιδίως στα νησιά ο μήνας θεωρείται δικός της!

Οι καθημερινές παρακλήσεις, ιδιαίτερα στα νησιά μας, συνηθίζεται να γίνονται στο ύπαιθρο, κοντά στη Φύση, πιο κοντά στον Θεό! Αυτές οι θρησκο-φυσιολατρικές εκδηλώσεις του ελληνικού λαού είναι μοναδικές στον κόσμο!

Ισως από αρχαιοτάτους χρόνους η επικοινωνία των ανθρώπων με τη Φύση ήταν εντονότερη. Στην εποχή μας αυτός ο δεσμός είναι ισχυρότερος στα παραθαλάσσια μέρη παρά στην ενδοχώρα! Η Παναγία είναι συνυφασμένη με την ψυχοσύνθεση του ελληνικού λαού. Είναι η προστάτρια δύναμη, με την οποία όμως μπορεί να επικοινωνεί άμεσα: «Βοήθα Παναγιά, η Παναγιά μαζί σου!», είτε σε καιρούς ειρήνης ή σε καιρούς πολέμου.

Η φυσιολατρία σε συνδυασμό με το θρησκευτικό συναίσθημα αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία στηριζόμεθα.

Η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου, με λιτότητα και χάρη στην καταπληκτική ποικιλία των λαχανικών και φρούτων, ιδανικός τρόπος σύγχρονης διατροφής, που προβάλλεται απανταχού της γης, ως η νέα γραμμή του σύγχρονου βίου. Εμείς έχουμε παιδιόθεν βιώματα συνυφασμένα με την ιδιοσυγκρασία του ελληνικού λαού. Είναι τα Χριστούγεννα του καλοκαιριού η γιορτή της Παναγίας. Ενώ για τους Δυτικούς είναι παντελώς άγνωστη.


Ρεβεκκα Γαλανου - Τουρκοβασιλη - Πολιτειολόγος - συγγραφέας



Η ετικέτα μας (με 40 αναρτήσεις):




Το έξτρα ιστολόγιο μας
(με 45 αναρτήσεις):

http://idololatres.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: