Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Η Εσπρέσο, στο παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή. Για ρεπορτάζ, όχι για… ξεμάτιασμα!

Πολλά διάσημα πρόσωπα της χώρας μας επισκέπτονται αστρολόγους και μέντιουμ προκειμένου να προβλέψουν την πορεία τους και να τους συμβουλέψουν για τις μελλοντικές τους κινήσεις. Από την άλλη, υπάρχει μια μερίδα της εγχώριας ελίτ που βρίσκει καταφύγιο στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η αλήθεια είναι πως επισκέπτονται το ναό των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης τραγουδιστές, ηθοποιοί, αθλητές και πολιτικοί. Για εμάς δεν έχει σημασία. Δεν τους ξεχωρίζουμε από τους άλλους πιστούς» λέει ο πατέρας Κλήμης.

«Ξέρετε, όσοι βρίσκονται στην κορυφή αισθάνονται ιδιαίτερα πιεσμένοι. Τις πιο πολλές φορές μάς ζητάνε να τους διαβάσουμε ευχές για τη βασκανία αλλά και την επίδραση του κακού. Συνήθως μας επισκέπτονται ώρες και ημέρες που δεν έχει πολύ κόσμο. Για να είμαι ειλικρινής, πολλές φορές δεν ξέρω και ποιοι είναι, λόγω του ότι απέχουμε από τα εγκόσμια. Μαθαίνουμε την ιδιότητά τους εάν έρθουν και μας συστηθούν»...

Κι όμως, οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι ξέρει και παραξέρει.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ (Εσπρέσο)
Λένε, ότι ακόμα και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε επισκεφτεί (πριν το 1990) το μοναστήρι αυτό, για να του διαβάσουν διάφορες ευχές (κατά του ματιάσματος, κλπ) ώστε να αλλάξει τελικά η τύχη του και να γίνει επιτέλους Πρωθυπουργός... Και έγινε!

http://xairete.blogspot.com/

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Kωνσταντίνα Σπυροπούλου: Πήγε χθες στη Μονή του Αγίου Κυπριανού που λύνει μάγια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: