Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

APXEIO: Ο μεγάλος έρωτας του κ.κ. Χριστόδουλου

ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΟΝΟ, Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

Άλλη μια φορά η φρασεολογία του Αρχιεπισκόπου δυστυχώς, μας προκαλεί μεγαλύτερη απογοήτευση από ότι η κακοήθης νόσος από την οποία πάσχει. «Νιώθω ότι είμαι δυνατός»... «ελπίζω γρήγορα να επαναλάβω την άσκηση των καθηκόντων μου και να συνεχίσω το έργο μου». Εξακολουθεί άραγε να βλέπει την Εκκλησία με κέντρο τον εαυτό του; Να εκφράζεται με την παντοδυναμία ενός μονάρχη;! Αυτή την εντύπωση δίνουν τα λόγια και οι συνεντεύξεις του.
Την ίδια στιγμή οι γιατροί λένε ότι η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί και ακόμη κι αν γινόταν η μεταμόσχευση, το προσδόκιμο επιβίωσης είναι μικρό, είναι πολύ μικρό... Η ποιότητα της ζωής δεν θα μπορεί να συγκριθεί με τα μέχρι τώρα... Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άλλη μια φορά φαίνεται ότι πετάει στα σύννεφα! Να συγχέει την πραγματικότητα με την επιθυμία του; Μπορεί να είναι ο γνωστός συναισθηματισμός του, που μπορεί να ενθουσιάζει κάποιους αλλά δεν μπορεί πλέον να αλλάξει τα γεγονότα!
Μα θα μου πείτε υπάρχει και το θαύμα! Όταν πρόκειται για τον εαυτό μας όλοι ελπίζουμε σε ένα θαύμα! Κι όμως ο γέρων Πορφύριος τονίζει ότι ο Χριστιανός δεν πρέπει να ζητάει το θαύμα, δεν πρέπει να περιμένει ότι είναι άξιος να ζητήσει από το Θεό ένα θαύμα. Εκείνο που πρέπει να ζητάει είναι ο Παράδεισος, η Αιώνια Ζωή. Αυτά αξίζει και πρέπει να τα ζητάει. Έπειτα το θαύμα, για να γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση, περιμένει τη μετάνοια για τα σοβαρά ημαρτημένα. Και μάλιστα για όσα έγιναν ερήμην της Εκκλησίας και του πιστού λαού. Και μετάνοια δεν φαίνεται στον ορίζοντα... ο Θεός να δώσει και σε μένα... Αφού ακούστηκε να λέει ο Μακ. ότι «ο Θεός με δοκιμάζει». Δεν φαίνεται όμως να ευσταθεί κάτι τέτοιο! Διότι υπάρχουν δοκιμασίες που είναι από το Θεό και υπάρχουν δοκιμασίες που τις προκαλούμε μόνοι μας. Και στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου, πήγε γυρεύοντας, όταν θεώρησε την Εκκλησία ιδιοκτησία του και παρά τη γνώμη της πλειοψηφίας έφερε το Πάπα στην Ελλάδα και πριν ένα χρόνο, πήγε ο ίδιος να τον συναντήσει για να περηφανευτεί και να φωτογραφηθεί σαν ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος που συνάντησε τον Πάπα στο Βατικανό! Οποία τιμή, άτιμος! Και η "ευλογία" (=αλογία) του Πάπα δεν άργησε να έρθει!
Θα προτιμούσαμε την κρίσιμη αυτή στιγμή, ο Αρχιεπίσκοπος να δώσει στο λαό του οράματα αιώνιας ζωής και όχι της πεζής διαβεβαίωσης για «επιστροφή στα καθήκοντά του». Του έδωσε άραγε ο χειρουργός κ.Τζάκης τέτοια διαβεβαίωση; Άλλωστε ο λαός μπορεί να ζήσει και χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο, χωρίς το Χριστό όμως όχι! Ουδείς αναντικατάστατος Μακαριώτατε! Πιστέψατε ότι η Ιερά Σύνοδος δεν μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει και χωρίς την παρουσία σας και χωρίς τις συμβουλές σας από το Μαϊάμι; Δεν την κατευθύνει άραγε ο Χριστός; Έπειτα οι ιεράρχες είναι ώριμοι άνθρωποι που ο καθένας ποιμένει κανονικά το ποίμνιό του και μπορούν να συσκευτούν εν Αγίω Πεύματι και να προωθήσουν όλα τα ζητήματα της Εκκλησίας. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν αρκετοί άξιοι υποψήφιοι για την Προεδρία της Ι. Συνόδου.
Σεβόμαστε την κρίσιμη στιγμή που περνάτε Μακαριώτατε, σας αγαπούμε και σας πονούμε, αλλά περισσότερο αγαπούμε και πονούμε την Εκκλησία του Χριστού. Σεβαστείτε λοιπόν κι εσείς τον πιστό λαό, σεβαστείτε την προσωπικότητα και την επάρκεια όλων των υπολοίπων ιεραρχών και της Ιεραρχίας. Φερθείτε με γενναιότητα όπως μέχρι τώρα ξέρουμε ότι κινείστε. Μην ταλαιπωρείτε άλλο τον εαυτό σας και την Εκκλησία. Υποβάλλετε την παραίτησή σας για σοβαρότατο λόγο υγείας και μην ασχοληθείτε με τη διαδοχή σας, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες τώρα για σας. Διαφορετικά κινδυνεύετε να χαλάσετε και την εικόνα που έχει μέσα του ο μέσος Έλληνας για τον Αρχιεπίσκοπο. Τον Χριστόδουλο, που ξέρει να μάχεται αλλά ξέρει και να υποχωρεί με το κεφάλι ψηλά, όταν το θέλει η περίσταση. Εμείς έτσι κι αλλιώς προσευχόμαστε για σας, μαζί και ολόκληρη η Εκκλησία μας, για υγεία πρώτα της ψυχής και έπειτα του σώματος και «χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών... και καλήν απολογίαν την επί του φοβερού βήματος του Κυρίου» όποτε έρθει εκείνη η στιγμή για τον καθένα μας.

Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος
Εφημ. "Ορθόδοξος Τύπος"




Σχετικά:
ΤΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ;
Δημοσίευση : 11 Οκτωβρίου 2007

Βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων της βιοψίας, ο όγκος στο ήπαρ ευθύνεται για τις μεταστάσεις στην κοιλιακή χώρα.
Ο Ανδ. Τζάκης ανέφερε ότι πρόκειται για μια «πρωτοφανή» περίπτωση και ότι προτεραιότητα δίνεται στο επιβαρημένο ήπαρ.
Ως πιθανότερη θεραπεία προτείνεται αυτή του χημειοεμβολισμού, με το διεθνούς φήμης χειρουργό να εισηγείται στους ογκολόγους να αρχίσουν αμέσως μόλις αναρρώσει ο κ. Χριστόδουλος -σε διάστημα 1-2 εβδομάδων- οι χημειοθεραπείες στη Ν. Υόρκη και κατόπιν να συνεχιστούν στην Ελλάδα.
(City Press. Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2007)


Τι αμαρτίες πληρώνεις Χριστόδουλε;


Ο καρκίνος του Κρυονερίου, του Κοσόβου, και του... Μακαριοτάτου!!!

Τι θυμήθηκα τώρα!

1. Τα καλώδια υπερυψηλής τάσης που θα πέρναγαν πάνω από το Κρυονέρι Αττικής και που οι κάτοικοι ξεσηκωθήκαν αντιδρώντας με επικεφαλής τον ιερέα τους, αλλά ο μητροπολίτης (ο κολλητός του Χριστοδούλου και προσωπικός απεσταλμένος του στον πάπα), Παντελεήμονας Μπεζενίτης (ο γνωστός για τα σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα του) επιβλήθηκε στον ιερέα, πέτυχε να περάσει ο καρκίνος πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων και έλαβε γι αυτό τις ευχαριστίες, και όχι μόνο προφανώς (και την ασυλία για τις ροζ κασέτες του;) από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Τι θυμήθηκα τώρα!

2. Το πρακτορικό «κήρυγμα» του Χριστοδούλου στον Άγιο Αρτέμιο Γούβας (μετά τις ταυτότητες, για να πουλήσει εκδούλευση στον Σημίτη που του είχε κλείσει την πόρτα) το «κήρυγμα» που έκανε, μετά από την βόλτα που τον πήγε η κυβέρνηση στο Κόσοβο (1999;), σύμφωνα με το οποίο «κήρυγμα» δεν υπήρχε λέει, κανένας κίνδυνος ραδιενέργειας από τους βομβαρδισμούς εκεί, και ότι (είπε ο Χριστόδουλος) θα μπορούσαν άνετα να πάνε και Έλληνες στρατιώτες στην περιοχή...


Διαβάζω στα σημερινά ΝΕΑ:
ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ 255 ΙΤΑΛΟΙ- ΜΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
37 στρατιωτικοί νεκροί από το ουράνιο του Κοσόβου

«Σύνδρομο των Βαλκανίων και του Κόλπου». Ιταλοί στρατιώτες ανιχνεύουν ουράνιο στην Κλίνα του Κοσόβου
ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ στρατιωτικοί που πήραν μέρος σε αποστολές στο εξωτερικό και στη συνέχεια εμφάνισαν καρκίνο, ανέρχονται την περίοδο 1996-2006 σε 255, ενώ 37 έχουν ήδη πεθάνει εξαιτίας του «συνδρόμου των Βαλκανίων και του Κόλπου»- με άλλα λόγια, εξαιτίας της έκθεσής τους στη σκόνη του απεμπλουτισμένου ουρανίου των αντιαρματικών βλημάτων. Αυτά τα στοιχεία κατέθεσε την Τρίτη ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Γερουσίας στη Ρώμη ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Αρτούρο Παρίζι. Τα στοιχεία αυτά «διορθώνουν» επί τα χείρω τα στοιχεία που είχε ανακοινώσει πέρυσι τον Απρίλιο το ίδιο υπουργείο, το οποίο αναφερόταν τότε σε 28 νεκρούς και 158 ασθενείς, στο διάστημα ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2005, μεταξύ των στρατιωτικών που είχαν υπηρετήσει στη Βοσνία και το Κόσοβο. Προχθές φάνηκε συνεπώς ότι, μέσα σ΄ έναν χρόνο, ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2006, καταγράφηκαν άλλοι 9 θάνατοι και 97 νέα κρούσματα καρκίνου. Είναι σαφές ότι όσο περνάει ο καιρός τα θύματα αυξάνονται.
Η αμφισβήτηση
Τους αριθμούς αυτούς αμφισβητεί έντονα, ως υπερβολικά χαμηλούς, το ανεξάρτητο Στρατιωτικό Παρατηρητήριο, το οποίο ανακοίνωσε πως έχει στην κατοχή του έγγραφο του Γενικού Επιτελείου που αναφέρει πως «2.536 στρατιωτικοί έχουν εμφανίσει καρκινικές παθολογίες, από τους οποίους 164 έχουν πεθάνει». «Φοβάμαι ότι ο υπουργός αναφέρθηκε μόνο στους στρατιωτικούς που εξακολουθούν να υπηρετούν και όχι στους βετεράνους που έχουν ασθενήσει», δήλωσε ο Ντομένικο Λετζέρο του Στρατιωτικού Παρατηρητηρίου. Ο υπουργός Άμυνας παραδέχθηκε πως στο θέμα του «συνδρόμου των Βαλκανίων και του Κόλπου» εξακολουθεί να επικρατεί αβεβαιότητα και για τον λόγο αυτό το υπουργείο Οικονομικών αποδέσμευσε 10 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία ενός Κέντρου για την επιστημονική ανάλυση του φαινομένου.

Σχετικά:
Ο μεγάλος έρωτας του κ.κ. Χριστόδουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: