Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Τεστ για το αν είστε… αμαρτωλοί! Πού; Στη σπηλιά του παπα-Ευάγγελου Σφακιανάκη, στα Χανιά!!!..

Διαβάζω σε ρεπορτάζ του κ. Μάνου Τσαγκαράκη στην Εσπρέσο, σχετικά με μια «εκκλησιαστική» παράσταση που θα δοθεί στο σπήλαιο του Αγίου Ιωάννου στη Μαραθοκεφάλα Κισσάμου Χανίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λοιπόν… «όπως κάθε χρόνο, το ξημέρωμα των Χριστουγέννων οι κάτοικοι του χωριού Σπηλιά προσφέρουν τα ζώα τους και, ντυμένοι όπως οι τρεις μάγοι και οι βοσκοί, θα αναπαραστήσουν την Άγια Νύχτα».

Το πακέτο της παράστασης αυτής, περιλαμβάνει βέβαια, και… λειτουργία, την οποία θα κάνει ο παπα-Ευάγγελος Σφακιανάκης πατέρας του προϊστάμενου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μάνου Σφακιανάκη, και όλο αυτό το πράμα θα μεταδοθεί, λέει, ζωντανά στο Ίντερνετ, οπότε για τον λόγο αυτό οι συνεργάτες του παπά έχουν εγκαταστήσει ειδικές κάμερες σε διάφορα σημεία της σπηλιάς…

Αλλά εκτός από τους πρωταγωνιστές της παράστασης (μάγους, βοσκούς κλπ) που θα είναι μεταμφιεσμένοι, στο έργο αυτό θα παίξουν και οι «πιστοί» που θα παρακολουθήσουν την «λειτουργία» (σε ρόλο κομπάρσων), αφού και αυτοί λέει, θα είναι ντυμένοι με τα ρούχα που φορούσαν την εποχή του Ιησού! 

Αλλά και ψεύτικος Χριστός (σε κούκλα) θα υπάρχει στον «ναό» αυτό, σε μια « φυσική φάτνη», λέει!!!..

Το όλο αλαλούμ σκηνικό, το συμπληρώνει ένα «άγιασμα» που στάζει στη σπηλιά, και το οποίο σταματά (να στάζει) λέει ο παπα-Ευάγγελος Σφακιανάκης, μόνο «όταν κάποιο αμαρτωλό χέρι ακουμπήσει πάνω στη σχισμή του βράχου…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: