Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Αυτός ο πούστης, ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός (που τον μασκάρεψαν σε γελαστό παλιάτσο όταν πέθανε) , είναι λένε πρώτος στη λίστα για αγιοκατάταξη που θα γίνει τώρα, μετά από αυτήν δηλαδή, τη φρέσκια -του συναδέλφου του, γέροντα Πορφύριου του Μαλακασιανού!

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============
Παραθέτουμε στη συνέχεια απομαγνητοφωνημένο το ηχητικό της κασέτας στην οποία ο πλανεμένος και αρχιθεομπαίκτης μ. μοναχός Ιωσήφ Βατοπαιδινός διασπείρει την πλάνη ότι άλλο είναι το έμψυχο έμβρυο και διαφορετικό το ζων έμβρυο.


Ακου τι τον έβαλε ο διάβολος να λέγει!
Οτι δηλαδή δήθεν η ψυχή δεν βρίσκεται στο έμβρυο εξ άκρας συλλήψεως, όπως διδάσκει η Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά ότι δήθεν μπαίνει στον τρίτο μήνα της κυήσεως όταν το έμβρυο “εξεικονίζεται”.
Δεν μας εξήγησε μόνον η σοφή κεφαλή του θεομπαίκτη μοναχού πότε ακριβώς μπαίνει η ψυχή στο έμβρυο; Ή μήπως δεν το βρήκε αυτό στα περισπούδαστα διαβάσματά του της Παλαιάς Διαθήκης;
Η απομαγνητοφώνηση κρίθηκε αναγκαία επειδή πολλοί δεν πρόσεξαν -ή μάλλον προσποιήθηκαν ότι δεν πρόσεξαν- το ηχητικό που ανεβάσαμε ή είχαν δυσκολία να το ακούσουν.
Μάλιστα ένας εξ αυτών, ευλαβέστατη ψυχή όλο προσευχή, άκτιστο φως και "θείο γνόφο" ο δυστυχής -ούτε που πάει το μυαλό μου ποιος είναι-, δεν γνώριζε καθόλου αν είχα αυτή την κασέτα στη διάθεσή μου παρόλον ότι την ανέβασα στο ιστολόγιό μου από μέρες.!!!
Προσέξτε με ποιο τρόπο προσπαθεί ο άρρωστος νους του πλανεμένου μοναχού να διασύρει και να εμπαίξει την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, επειδή κατηχεί τους πιστούς ορθόδοξα να μην κάνουν εκτρώσεις.

Ιδού, λοιπόν, τι λέγει ο  αρχιθεομπαίκτης μοναχός για τις εκτρώσεις:
Ερώτηση προσκυνητή:
Οι εκτρώσεις, τα παιδιά τα οποία έγιναν από εκτρώσεις τότε θα είναι ... τότε θα είναι στην ηλικία ...

Γ. Ιωσήφ Βατοπαιδινός:
"Κοίταξε, εάν είναι έμψυχα, εδώ υπάρχει μια διαφορά, άλλο είναι το ζων και άλλο είναι το έμψυχον.
Ως ωάρια και ως ... άλλο είναι το ζων και άλλο είναι το έμψυχο.
Εδώ η εκκλησία δεν έχει μιλήσει, αλλά κρατάει την παράδοσιν της Παλαιάς Διαθήκης.
Εάν είναι εξεικονισμένο, δηλαδή περίπου στον τρίτο μήνα, που παίρνει πλέον την ... και τη μορφή, εφόσον ζωντανά είναι είπα και από πριν ακόμα, πριν να ενωθεί εκ της γυναίκας και του ανδρός το σπέρμα, είναι ζωντανά από τότε είναι.
Αλλά άλλο είναι το ζων, άλλο είναι το έμψυχον.
Έμψυχον γίνεται κατά την Παλαιάν Διαθήκην, κατά την Γραφήν γίνεται μετά την εξεικόνισίν του, όταν πάρει την μορφήν, κατάλαβες;
... γίνεται στον τρίτον μήνα. Τότε λειτουργεί και η καρδιά του, κτυπάει, και λειτουργεί το ... δηλαδή ο εγκέφαλος έχει αποκτήσει τον χαρακτήρα της προσωπικότητος.
Εάν είναι από κει και ύστερα, αυτή είναι ζωντανό.
Δηλαδή από κει και πέρα όμως είναι άδηλο δεν έχει όραμα.
Αυτό μας δείχνει η Γραφή, δεν ξέρω ...
Τώρα οι παπάδες λένε, ου, ου, ου, αν ακούσεις τους παπάδες τι λένε!
Έχει και κάποιους εκεί στο Σταυροβούνι, χα, χα, με τι δογματισμούς ομιλούν χα, χα, χα. Ρε, τελείωσε, είναι φόνος, από το Θεό θα ... χα, χα, χα"

Παναγιώτη Τελεβάντος:
Ελπίζω ότι τώρα ορισμένοι θα κλείσουν το απύλωτο στόμα τους και ότι θα σταματήσουν να σεκοντάρουν την απίστευτη κακοήθεια και θεομπαιξία της προβολής του πλανεμένου μοναχού ως Αγιου και χαρισματικού.
Αν είναι ποτέ δυνατόν!
Ενας αρχιθεομπαίκτης που κηρύσσει την ακράτεια του αντρογύνου και που υποστηρίζει ακόμη και τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως να παρουσιάζεται ως άγιος!
Θα δώσουν λόγο στο Χριστό, όχι μόνον οι πνευματικοί γόνοι του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού για τη στάση που τηρούν, αλλά και όσοι άλλοι τους σεκοντάρουν σιωπηρά ή και προβάλλουν προκλητικά τον πλανεμένο αρχιθεομπαίκτη μοναχό ως άγιο.


http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/12/blog-post_3055.html

Ακούστε και το ηχητικό, εδώ: 
https://www.dropbox.com/s/s1zi3dcxvwf3ezz/Iosif%20Vatopaidinos%20Embryo.mp3

11 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Λάβαμε ένα μήνυμα:
Σήμερα στις 12:58 μ.μ
Από: Kazantzidis Stelios

Κύριε Μιχαλούδη,
Με μεγάλη μου λύπη έμαθα για την ανακοίνωση της Ι.Μ.Βατοπαιδίου σχετικά με την υποτιθέμενη ηχογράφηση στην οποία "συμμετέχει" ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός…

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σε ποιον κ. Μιχαλούδη, απευθύνεστε κ. Kazantzidis Stelios;

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Κατ’ αρχάς δεν δώσαμε σημασία και δεν απαντήσαμε μέχρι τώρα γιατί δεν δεχόμαστε ότι αυτή η ηχογράφηση είναι αυθεντική και ότι αυτός που μιλά είναι ο μακαριστός Γέροντάς μας, γιατί γνωρίζουμε ότι πολλά μπορούν με τη σημερινή τεχνολογία να γίνουν πλαστά και κίβδηλα αλλά και γιατί εμείς που ζήσαμε το Γέροντά μας για 30 ολόκληρα χρόνια ποτέ δεν τον ακούσαμε να διδάσκη ο,τι η κυκλοφορούσα ηχογράφηση λέει.

Άρα αμφισβητούμε την κασέττα και ότι αυτός που ομιλεί είναι ο Γέρων Ιωσήφ.

Με πολλή αγάπη Χριστού
Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Unknown είπε...

Με συγχωρείτε κ.Μιχαλόπουλε αλλά μπέρδεψα το επίθετό σας!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Δεν πειράζει, αγαπητέ!
Να είστε καλά!

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι. Μ. ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ μ. ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ

http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9576.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ:
ΚΑΤΑΠΕΛΤΩΔΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6694.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:
Αυτός ο πούστης, ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός...

http://xairete.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7925.html

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλά, ο γέροντας όταν κοιμήθηκε, δεν ήταν γελαστός, όπως άλλωστε φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία. Σκέφτηκαν όμως οι γνωστοί κατασκευαστές θαυμάτων της «ομώνυμης» ανώνυμης εταιρίας «Κατασκευή θαυμάτων Α.Ε.», ότι και του γέροντα αυτού του χρειάζεται να του κοτσάρουν ένα θαύμα! Έτσι για αντίβαρο στα σκάνδαλα που τον βαραίνουν, αυτά της παιδεραστίας, αποπλάνησης ανηλίκων κοριτσιών, διαφθορέας καλογραιών κλπ –όπως με το θέμα στη Κύπρο κλπ.
Έτσι, αποφάσισαν, κάτι να του στήσουν κι αυτού… όχι το πουλί του βέβαια διότι αυτό τοτε θα ήταν σε βάρος τους, και όλος ο κόσμος θα τον περιγελούσε και περισσότερο θα τον ξεφώνιζε ως γερο-σάτυρο… Έτσι, έστησαν το πλαστό χαμόγελο στο πρόσωπο του. Είναι μάνουλες σε κάτι τέτοια. Με κάποιο τρόπο, του παραγέμισαν με κάτι το στόμα του, για να φουσκώσουν τα μαγουλά του, και έτοιμο το… γελαστό παιδί!
Προηγούμενοι διδάξαντες σε παρόμοια τεχνική, ήταν αυτοί με το μισολιωμένο πτώμα του παπα-Βησσαρίωνα στη Φθιώτιδα, που το έβγαλαν μουμιοποιημένο από τον στεγανό τον τάφο, με εμφάνιση σαν γατί, που το είχε πατήσει νταλίκα… Και μετά, που το έβαλαν στη γυάλα για προσκύνηση αγίου τάχα και… «άφθαρτου» και… «ολοζώντανου» λειψάνου, όπως το διαφήμιζαν… Άρχισε να μαραγκιάζει, να μαζεύει, να σουρώνει περισσότερο μέρα με την ημέρα η μούμια… Και έβγαιναν τότε πρωτοσέλιδα με τις φωτογραφίες που έδειχναν την διαφορά! Υπήρξαν λοιπόν τότε ρεπορτάζ -βούιξε ο Τύπος, ότι ο «άγιος»… λιώνει!
Οι εκμεταλλευτές όμως εκεί του προσκυνήματος, έσπευσαν αμέσως να τον αποκαταστήσουν, να τον σοφατίσουν, να τον παστώσουν -με κερί ή άλλη ουσία, στο πρόσωπο και στα χέρια, και στα πόδια! Φρίκη!

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:
Αυτός ο πούστης, ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός...

http://xairete.blogspot.gr/2016/12/blog-post_373.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΣΧΕΤΙΚΟ –ΣΗΜΕΡΑ:
Η Lena Parodia σχολίασε το σύνδεσμο του χρήστη xairete.blogspot.gr.:
«Ειναι μια εικονα της παναγιας και του χριστου εκει πανω απο την χρυσουπολη σε ενα μοναστηρι η οποια καθε 5 αυγουστου βραδυ βαρα κοσμο. Οχι ολους τους προσκυνητες αλλα αυτους που θελει εκεινη.αυτο αραγες πως να εξηγειται ;;»
http://xairete.blogspot.gr/2018/05/lena-parodia-xaireteblogspotgr-5.html