Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ν. Φίλης: Το σχολείο δεν είναι κατηχητικό

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
Ο χρήστης Panagiotis Michalopoulos κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Νίκος Φίλης.
8 ώρες πριν
Νίκος Φίλης
22 Μαρτίου στις 10:03 π.μ.
«Η απόφαση του ΣΤΕ είναι εκτός Συντάγματος, το Σύνταγμα μιλάει για διαμόρφωση θρησκευτικής συνείδησης» τόνισε ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μιλώντας στην ΕΡΤ.
avgi.gr
Ν. Φίλης: Το σχολείο δεν είναι κατηχητικό, η απόφαση του ΣΤΕ δεν έχει συνταγματικό έρεισμα (Video)
«Η απόφαση του ΣΤΕ είναι εκτός Συντάγματος, το Σύνταγμα μιλάει για διαμόρφωση θρησκευτικής συνείδησης» τόνισε ο βουλευτής και μέλος…

ΣΧΟΛΙΑ:
Lena Parodia 

Kαι οσο το σχολειο ηταν " κατηχητικο " και διδασκοταν τα θρησκευτικα μας πειραξε πολυ ;; εγω τα βασικα για την πιστη μου τα εμαθα απο το σχολειο..διχως αυτα τα μαθηματα θα ημουν ενα τιποτα...
Panagiotis Michalopoulos 

Η κατήχηση αγαπητή Λένα, είναι αποκλειστικό έργο της Εκκλησίας… Και μια και μιλάμε για την ορθοδοξία, είναι έργο των κληρικών της, από τον βαθμό του Αναγνώστη (που έχω και εγώ) και πάνω. Αυτά, σύμφωνα με τους δικούς της τους κανόνες.
Δεν είναι θέμα συνδικαλιστικό η κατήχηση, το μάθημα των θρησκευτικών, για να κόπτεται η επίσημη εκκλησία για τα εργασιακά, για τους καθηγητές, για τα δικά της τα παιδιά, για τους λαϊκούς σήμερα και αυριανούς παπάδες ενδεχομένως, για τον διορισμό τους στη δημόσια εκπαίδευση, για τις ώρες που θα διδάσκουν, και πόσοι πολλοί θα είναι αυτοί, κλπ!

Panagiotis Michalopoulos 
Από την άλλη, η κατήχηση, θεωρείται καταναγκαστικό έργο, αγγαρεία για το παπαδαριό. Είναι μια ιεροπραξία, που δεν βγάζει χρήμα όπως το κερί στο παγκάρι, τα τρισάγια, τα μνημόσυνα, τα ξεματιάσματα, και τα λοιπά μυστήρια τα διατιμημένα σε κατηγορίες πληρωμής, ανάλογα με τον βαθμό της σχετικής επίδειξης, όπως σε όλα αυτά τα πορνο-μυστήρια γάμου και βάφτισης που τελεί, αυτο-εξευτελιζόμενη! 
Panagiotis Michalopoulos 
Έτσι οι παπάδες μας, την θέλουν έτοιμη την κατήχηση, από το κράτος! Είναι βέβαια και ολιγογράμματοι οι περισσότεροι…
Συμβαίνει όμως να υπάρχουν και κάποια υποτυπώδη –για τα μάτια του κόσμου, κατηχητικά στον ενοριακό ναό, που κάποιοι παπάδες τα έχουν οι ίδιοι αναλάβει, αλλά τις περισσότερες φορές, όχι για να κατηχήσουν, αλλά για να έχουν πρόχειρα παιδάκια, για παπαδάκια για το ιερό… Γιουσουφάκια, για κάθε χρήση…
Panagiotis Michalopoulos 

Στην πρόσφατη εκκλησιαστική ιστορία, όπου λειτουργούσαν κατηχητικά από καταξιωμένα άτομα, από λαϊκούς με βαθειά πίστη, με θέρμη, γνώση και ζήλο, και φυσικά πάντα με ανιδιοτέλεια… Εκεί κατά κανόνα, οι παπάδες προϊστάμενοι των ναών αυτών, τα πολέμησαν με λύσσα, τα διέλυσαν, και κατεδίωξαν από ζήλια και φθόνο τους άξιους κατηχητές! Οι ιερείς αυτοί, λειτουργοί του διαβόλου βέβαια, και όχι του θεού!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1734439496618722

Δεν υπάρχουν σχόλια: