Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Τοιχογραφίες ιερών ναών – τύπου παραστάσεων -στη σειρά, σαν… CinemaScope: 1. Η «Γέννηση» σε σπηλιά… Κλεμμένο αντίγραφο -γέννησης θεού σε σπηλιά, παρμένο από αρχαίες ειδωλολατρικές θρησκείες, αφού το ευαγγέλιο λέει για φάτνη και όχι σπηλιά! Χαμός! 2. «Υπαπαντή», σαράντισμα Παναγίας, μιας «θεάς», που ωστόσο τον ήθελε κι αυτή τον εξαγνισμό-καθαρισμό της, από τον ρύπο της γέννας, με ευχή από εβραίο ιερέα! Όπως το έχουμε το έθιμο αυτό και εμείς –οι εβραίο-χριστιανοί! Χαμός! 3. Η βάπτιση του Χριστού, που φοράει παρεό (όχι τελείως γυμνός διότι είχε και γυναίκες θεατές το σόου), ενώ δυο Άγγελοι κρατούν από μια πετσέτα μπάνιου για να τον σκουπίσουν. Από πάνω δε πετάει ένα τυχερό περιστέρι («Συγχαρητήρια βαπτιστήκατε! Και του χρόνου!». Άσπρο κατά προτίμηση, διότι αν ήταν σκούρο θα ήταν γρουσούζικο! Χαμός!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Τοιχογραφίες ιερών ναών – τύπου παραστάσεων -στη σειρά, σαν… CinemaScope: 
1. Η «Γέννηση» σε σπηλιά… 
Κλεμμένο αντίγραφο -γέννησης θεού σε σπηλιά, παρμένο από αρχαίες ειδωλολατρικές θρησκείες, αφού το ευαγγέλιο λέει για φάτνη και όχι σπηλιά! 
Χαμός!
2. «Υπαπαντή», σαράντισμα Παναγίας, μιας «θεάς», που ωστόσο τον ήθελε κι αυτή τον εξαγνισμό-καθαρισμό της, από τον ρύπο της γέννας, με ευχή από εβραίο ιερέα! 
Όπως το έχουμε το έθιμο αυτό και εμείς –οι εβραίο-χριστιανοί! 
Χαμός! 
3. Η βάπτιση του Χριστού, που φοράει παρεό (όχι τελείως γυμνός διότι είχε και γυναίκες θεατές το σόου), ενώ δυο Άγγελοι κρατούν από μια πετσέτα μπάνιου για να τον σκουπίσουν. 
Από πάνω δε πετάει ένα τυχερό περιστέρι («Συγχαρητήρια βαπτιστήκατε! Και του χρόνου!»....
Άσπρο κατά προτίμηση, διότι αν ήταν σκούρο θα ήταν γρουσούζικο! 
Χαμός! 
https://www.facebook.com/basilhspyrou/photos/a.407993922695493.1073741827.407990089362543/407993849362167/?type=1&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: