Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Αλλά φαίνεται κυρίες και κύριοι, και αγαπημένα μας παιδιά… Φαίνεται, λέω… Ότι δεν είναι μόνο ένας νεαρούλης Άγγελος -με φτερά και φωτοστέφανο («ο ων»), όπως τον παρουσιάσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση μας… Αυτός δηλαδή ο "Μεγάλης Βουλής Άγγελος" … Τον οποίον είχε την καλοσύνη να μας τον θυμίσει προχθές ο κ. Καρδάσης μας… Ένας «Άγγελος» -μα τι Άγγελος… Που κατά τους θεολόγους μας, εμφανιζόταν λέει ως ένας… «προ Χριστού Χριστός» στην Παλαιά Διαθήκη! Αλλά και...

Αλλά φαίνεται κυρίες και κύριοι, και αγαπημένα μας παιδιά… Φαίνεται, λέω… Ότι δεν είναι μόνο ένας νεαρούλης Άγγελος -με φτερά και φωτοστέφανο («ο ων»), όπως τον παρουσιάσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση μας… Αυτός δηλαδή ο "Μεγάλης Βουλής Άγγελος" … Τον οποίον είχε την καλοσύνη να μας τον θυμίσει προχθές ο κ. Καρδάσης μας… Ένας «Άγγελος» -μα τι Άγγελος… Που κατά τους θεολόγους μας, εμφανιζόταν λέει ως ένας… «προ Χριστού Χριστός» στην Παλαιά Διαθήκη! 
Έχουμε που λέτε -στην ίδια ακριβώς Παλαιά Διαθήκη, την εμφάνιση και ενός άλλου μυστηριώδους πρόσωπου… 
Το οποίο -όπως λένε οι θεολόγοι μας, προεικόνιζε ΑΥΤΟΝ τον ίδιο τον σαρκωμένο Χριστό της Καινής Διαθήκης… 
Και αυτός –σας το αποκαλύπτουμε για πρώτη φορά ΣΗΜΕΡΑ από αυτό εδώ το ιστολόγιο (δεν έτυχε άλλη φορά)… Δεν είναι άλλος, από τον πολύ, τον μεγάλο και τρανό, κ.κ.  Μελχισεδέκ!
 Melchizedek
Αυτός δε, σε αντίθεση με τον νεαρούλη Άγγελο «Χριστό -προ Χριστού», αγιογραφείται σαν να μοιάζει πιο πολύ με τον γέρο-θεό-Πατέρα, όπως δηλαδή τον δείχνουν σε αυτήν την αιρετική απεικόνιση της Αγίας Τριάδας! Εορτάζει δε, στην εορτή των… προπατόρων!!!..
Ας δούμε, όμως, τι γράφει για τον Μελχισεδέκ ο Θεολόγος καθηγητής Ι. Θ. Κολιτσάρας:
«Μυστηριώδες ιερόν πρόσωπον, αναφερόμενον εις την Π. Διαθήκην και συμβολίζει τον Χριστόν. 

Παρουσιάζεται, όπως γράφει και ο Απόστολος Παύλος, ως «απάτωρ, αμήτωρ, αγενεαλόγητος μήτε αρχή ημερών μήτε ζωής τέλος έχων» (Εβρ. ζ΄3). 
Φωτεινόν μετέωρον, εξαιρετική προσωπικότης εις την ιστορίαν των ανθρώπων, του οποίου το όνομα και η διακονία ήσαν κατ’ εξοχήν συμβολικά. 
Μελχισεδέκ σημαίνει βασιλεύς δικαιοσύνης.  
Ήτο βασιλεύς της Σαλήμ, της μετά ταύτα Ιερουσαλήμ. 
Η λέξις Σαλήμ σημαίνει ειρήνη. Άρα ο Μελχισεδέκ παρουσιάζεται και ως βασιλεύς της ειρήνης. 
Ευλογεί τον Αβραάμ εν τω προσώπω του οποίου ευλογεί και τους απογόνους του, άρα και την ιερατικήν φυλήν Λευί. 
Παρουσιάζεται δε ως έχων ανωτέραν ιερωσύνην, από την των Εβραίων διότι «το έλαττον υπό του κρείττονος ευλογείται» (Εβρ. ζ΄7). 
Η Γραφή ονομάζει τον Χριστόν «ιερέα εις τον αιώνα κατά την τάξιν Μελχισεδέκ» (Ψαλμ. ρθ’ 1,4 και Ματθ. κβ΄44). 
Ο δε Απόστολος Παύλος επανειλημμένως ονομάζει τον Κύριον ως τον μοναδικόν αρχιερέα και λυτρωτήν τον προεικονισθέντα υπό του Μελχισεδέκ (Εβρ. ζ΄1-28)».
ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

Οι ενδυματολογικές -εμφανισιακές μεταμορφώσεις του Χριστού, ανά τους αιώνες των αιώνων: 1. Σαν ένας κύριος με μανδύα και φωτοστέφανο («ο ων»), σαν σαρκωμένος Χριστός, στον παράδεισο να μιλάει με τον γυμνό Αδάμ, που μόλις τον κατασκεύασε από πηλό. (αγιογραφία) 2. Σαν έφηβος Άγγελος με φτερά και μανδύα, και με φωτοστέφανο («ο ων»), να μιλάει στους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης (αγιογραφία), και πρόσφατα… 3. Σαν νεοφώτιστος άνθρωπος, με μαγιό εποχής, να βαφτίζεται στον Ιορδάνη, ενώ μικροσκοπικοί δράκοι κολυμπούν μέσα στο νερό!

Είναι ο Άγγελος του Κυρίου, Άγγελος της δόξης, ο Μεγάλης Βουλής Άγγελος, ο οποίος εμφανίζεται στους Προφήτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: