Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

1. Λένε οι αστρονόμοι (υποθετικά –για παράδειγμα), ότι αν γινόταν π.χ. να μετατραπεί και η Γη, σε μια μαύρη τρύπα (black hole), αυτό θα πει ότι θα είχε συμπτυχτεί ολόκληρη, σε μια μάζα ακτίνας μόλις 0,9 εκατοστών, δηλαδή στο μέγεθος ενός κερασιού! Μιλάμε δηλαδή για θέματα σχετικά με τη θεωρία της σχετικότητας… Για «σημείο του χωροχρόνου», για ένα από τα πιο μυστηριώδη «ουράνια» αντικείμενα, για τα οποία -όπως υποστηρίζεται, δεν έχουν καμία υπόσταση στο εσωτερικό τους οι νόμοι της φυσικής. (πρώτη φωτο) 2. ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Τέτοιες μαύρες τρύπες με «υπερφυσικές ιδιότητες», έχουμε, και, στην Ορθοδοξία. Είναι κάτι εικόνες τής Παναγίας μας, πλατυτέρας των «ουρανών»), που θα έλεγε κανείς (μιλώντας αστρονομικά –αλληγορικά) ότι αποτελούν μια θαυμαστή συμπύκνωση τής ουράνιας μάνας μας (αφού έφερε τον άχρονο θεό -σαν Χριστό στη Γη), «σημείο ενός χωροχρόνου» και αυτή θείου και πνευματικού όμως! (δεύτερη φωτο)

1. Λένε οι αστρονόμοι (υποθετικά –για παράδειγμα), ότι αν γινόταν π.χ. να μετατραπεί και η Γη, σε μια μαύρη τρύπα (black hole), αυτό θα πει ότι θα είχε συμπτυχτεί ολόκληρη, σε μια μάζα ακτίνας μόλις 0,9 εκατοστών, δηλαδή στο μέγεθος ενός κερασιού! 
Μιλάμε δηλαδή για θέματα σχετικά με τη θεωρία της σχετικότητας… Για «σημείο του χωροχρόνου», για ένα από τα πιο μυστηριώδη «ουράνια» αντικείμενα, για τα οποία -όπως υποστηρίζεται, δεν έχουν καμία υπόσταση στο εσωτερικό τους οι νόμοι της φυσικής. (πρώτη φωτο) 
2. ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: 
Τέτοιες μαύρες τρύπες με «υπερφυσικές ιδιότητες», έχουμε, και, στην Ορθοδοξία
Είναι κάτι εικόνες τής Παναγίας μας, πλατυτέρας των «ουρανών»), που θα έλεγε κανείς (μιλώντας αστρονομικά –αλληγορικά) ότι αποτελούν μια θαυμαστή συμπύκνωση τής ουράνιας μάνας μας (αφού έφερε τον άχρονο θεό -σαν Χριστό στη Γη), «σημείο ενός χωροχρόνου» και αυτή θείου και πνευματικού όμως! (δεύτερη φωτο)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=980908842048400&set=g.403595523408358&type=1&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: