Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

«Νικολοβάρβαρα», καλοί μου φίλοι, και το κρύο –κρύο! Μια καλημέρα να σας πω, καλή Τετάρτη, και χρόνια πολλά –βεβαίως, βεβαίως! (και με την ευκαιρία να σας πω και ότι επηρεασμένα από τις γιορτές του μήνα αυτού είναι επηρεασμένα τα περισσότερα σχόλια στο μπλογκ μου, οι δε πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου, είναι…)

Γιορτάζει αύριο… Τιμής ένεκεν λοιπόν, διατίθεται και κυκλοφορεί στο εμπόριο εικόνων, σε μεγάλη ποικιλία παραλλαγής της κωλοδαχτυλικής του ευλογίας! (δες δείγμα) Διαλέγετε -δάχτυλο, και παίρνετε!


Στο πανηγυράκι της βάπτισης, ποιο όνομα θέλουν να ακουστεί, τα εμπλεκόμενα μέρη, η μαμά, ο μπαμπάς και το σόι του καθενός τους;


«Ειδική παράβαση θα είναι οι χειρονομίες (π.χ. μούντζες) από επαγγελματίες οδηγούς.»


Υπάρχει άραγε, και, «το Κερί Αντίστροφης Δράσης» σε κάποια από τα παγκάρια των εκκλησιών μας, αυτό που φέρνει, και, πλούτο στους πιστούς; Ή μόνο αυτό το γνωστό μας, αυτό το απλό που καίει μόνο τις αμαρτίες μας, και τις εξαφανίζει καθώς λιώνει, σύμφωνα με τον άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης;


Βιβλία δώρα για παιδιά, για… παραμυθένια Χριστούγεννα!


«Το νου σας ρεμάλια», Συνέλληνες! Μη τυχόν και όλοι αυτοί οι ξένοι πρόσφυγες, μας επηρεάσουν αρνητικά στα χρηστά ήθη και τα έθιμα μας… Μη τυχόν και μας την χαλάσουν, αυτήν την υπέροχη ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία μας … Όλοι αυτοί οι αλλόθρησκοι -για εμάς, όλοι αυτοί οι πιστοί του Ισλάμ… Οι οποίοι όπως φαίνεται, είναι τόσο ξένοι –απόμακροι, και άσχετοι, που δεν πιστεύουν σαν και εμάς μεγάλες αλήθειες… Όπως π.χ. το ότι η αγία Βαρβάρα –που γιόρταζε χτες, μπορεί με τη χάρη της, και, να μας… βαρβαρώνει!


Γιώργος Παπαδάκης: Τι κάνει; Ιερατικές χειρονομίες, και, αυτός; (Τον θυμάμαι νεαρούλη –με ένα μουστακάκι, στο ξεκίνημα του, στην μόνο κρατική τότε τηλεόραση… Είχε την αρχικά Σαββατιάτικη εκπομπή «Αύριο είναι Κυριακή», με θέματα Εκκλησίας και με καλεσμένους του για συζήτηση, διάφορους ιερωμένους. Μετά, έγινε Κυριακάτικη η εκπομπή του, με το όνομα «Σήμερα είναι Κυριακή»! Θυμάμαι ότι απευθυνόταν στους ρασοφόρους καλεσμένους του, και τους μιλούσε με αναίδεια, θράσος και αυθάδεια… Και είχα μάλιστα τότε διαμαρτυρηθεί έντονα γι αυτό, στους υπεύθυνους προγράμματος στο σταθμό, και τηλεφωνικά, και με επιστολή μου!)


Ο παπα-Νασούχωνα (ο γέροντας του Παΐσιου), και... η όσο πιο μεγάλη λαμπάδα, βοήθεια του!


Γιώργος Τριανταφυλλίδης (φωτο): «Κύριε Παναγιώτη διάβασα μόλις το άρθρο σας για την «κυρία» Ελένη, και δεν το πίστευα…»


Τελειώνει και αυτή η εορτή. Σε πέντε λεπτά, η σήμερα εορταζόμενη Αγία Βαρβάρα παραδίδει την σκυτάλη των εορτών αυτών των ημερών -την πανηγυρική, στον Άγιο Σάββα… Ο οποίος ετοιμάζεται από τώρα (φωτο), να μας ευλογήσει… Κωλοδαχτυλικά -βέβαια, και, αυτός!


Το πρώτο party γενέθλιων του μικρού Χριστού, όταν έγινε τριών ετών, στην ηλικία δηλαδή που είχε η μαμά του όταν την μπαγλάρωσαν την καημένη στο ναό για δώδεκα χρόνια, αυστηρά εσώκλειστη… Ο Ιησούς, είχε καλύτερη τύχη… Κάνει Party ελεύθερος, με παρουσία καλλιτεχνικής κομπανίας, με στερεοφωνική ζωντανή μουσική! Ο Ιωσήφ δε (που εδώ δεν μοιάζει για 80 χρόνων γέρος), του κάνει δώρο ένα σκαμνάκι, που του το έφτιαξε ο ίδιος με τα χεράκια του, σαν επιπλοποιός που ήταν. Αδέλφια δε, δεν φαίνονται στο party! Επίσης και η εποχή, δεν μοιάζει χειμωνιάτικη! Στο βάθος της σκηνής, σαν ντεκόρ, αναφαίνεται και ο μισοτελειωμένος πύργος της Βαβέλ!


Μαλακίας το Ανάγνωσμα: Το Γεωπονικό Κέντρο Αθηνών, λανσάρει τα… τυχερά τριχωτά μπαλάκια, της Παναγίτσας!


Μη τον κάνουμε προφήτη, και, αυτόν! Όπως δείχνει η φωτο, ούτε τη μύτη του δεν μπορούσε να δει!


Έτσι αναστήθηκε ο Χριστός;


Σημερινή φωτο: Ο μητροπολίτης Φλώρινας Θεόκλητος (Θωμάς) Βουλδής… Πώς περνούν τα χρόνια… Τον θυμάμαι –στην Αθήνα, την δεκαετία του ’60, νεαρό θεολόγο στην αδελφότητα «ο Σταυρός», του Αρχιμανδρίτη τότε Αυγουστίνου Καντιώτη. Τότε ήμουν και εγώ εκεί μέσα –δόκιμος ιεραπόστολος, και κρατούσα το βιβλιοπωλείο…


Σημερινή φωτο: Ο μητροπολίτης Φλώρινας Θεόκλητος (Θωμάς) Βουλδής… Πώς περνούν τα χρόνια… Τον θυμάμαι –στην Αθήνα, την δεκαετία του ’60, νεαρό θεολόγο στην αδελφότητα «ο Σταυρός», του Αρχιμανδρίτη τότε Αυγουστίνου Καντιώτη. Τότε ήμουν και εγώ εκεί μέσα –δόκιμος ιεραπόστολος, και κρατούσα το βιβλιοπωλείο…


Α) Θα έχετε προσέξει ότι στις ορθόδοξες εικόνες, οι άγιες γυναίκες ευλογούν σεμνά… Και όχι με εκείνο το κωλοδάχτυλο των αντρών αγίων… Αυτών (βάζουν μέσα και τον Χριστό) που μιμούνται το κωλοδάχτυλο ευλογίας των ελληνορθόδοξων παπάδων – δεσποτάδων και πατριαρχών. Β) Παρατηρούμε επίσης, ότι την ίδια γραμμή της σεμνής ευλογίας –χαιρετισμού, ακολουθεί (αν και ετερόδοξη), και η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας. Γ) Εδώ (φωτο) στη Στοκχόλμη, στη βάπτιση του τριών μηνών πρίγκιπα Gabriel, βλέπουμε πώς κάνουν «γεια», τόσο… 1. Τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον ενός έτους Alexander, όσο και 2. Την 5χρονη εξαδέλφη του μικρού Gabriel, την Estelle (Στέλλα), πριγκίπισσα της Σουηδίας -Δούκισσα του Οέστεργκετλαντ.


Χριστουγεννιάτικα δώρα: Βιβλία, για παιδιά…


Αγιογραφίες: Μια από τις πιο σπουδαίες ετικέτες (κατηγορία θεμάτων), του ιστολογίου μου, του «χαίρετε». (2.410 σχετικές αναρτήσεις)


Θεωρούνται λοιπόν αξιόπιστες, αυτές οι τάχα «πηγές»; Θεωρούνται αποδεκτές, από την Ορθόδοξη Εκκλησία; Πώς αυτό; Αφού είναι πήγες απόκρυφες, πλαστές, ψευδεπίγραφες! Είναι, δήθεν «ιερά» ευαγγέλια, τα οποία μετά βδελυγμίας –ως «φτου –κακά», τα έχει επισήμως απορρίψει η ίδια η -θεόπνευστη υποτίθεται, Εκκλησία μας! Αν τώρα η «Εκκλησία» μας αυτή, εμφανίζεται ξαφνικά να βασίζεται σε αυτά τα «ευαγγέλια», για να δικαιολογήσει την ψευτιά της, τις γιορτές και τα πανηγύρια της τα εμπορικά, τους ύμνους του γωνιακού της μαγαζιού, και την βιομηχανία των «ιερών» εικόνων της… Ξέρετε τι συμβαίνει, τι γίνεται τότε; Τότε λοιπόν, γίνεται μια ανωμαλάρα πρώτου μεγέθους, αυτή η τάχα «Ορθόδοξη» Εκκλησία… Μια Εκκλησία… κοπροφάγος! Γυρίζει πίσω –για να το πούμε κάπως πιο ευαγγελικά, σαν τον σκύλο τον σιχαμένο που στην πείνα του επάνω, γυρίζει και γλύφει και τρώει ό,τι προηγούμενα είχε ξεράσει!


Ο παππούς, 80 ετών… Η εγγονή του, 15 ετών… Και το δισέγγονο του, μιας ημέρας!


ΛΑΘΟΣ.


Την ταινία The Forbidden Kingdom (το απαγορευμένο βασίλειο), μια περιπέτεια πολεμικών τεχνών αμερικανικής και κινεζικής συμπαραγωγής 2008, πρόβαλε σήμερα το απόγευμα η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Από μερικές σκηνές που είδα αποσπασματικά -διότι έκανα στο μεταξύ και άλλες δουλειές, παρατήρησα ότι υπάρχουν κάποιες ομοιότητες ή συμβολισμοί παράλληλοι, ανάμεσα σε θέματα της δικής μας θρησκείας, με την κινέζικη μυθολογία –στοιχεία που έχει η ταινία...


Της φόρεσαν και έναν σκάφανδρο… Και μόνο κουδούνια από τραγιά, δεν της κρέμασαν ακόμα της καημένης της Παναγίας μας οι βλάσφημοι! Δυσανασχετεί λοιπόν και κλαίει η ίδια -δεν έβαλε τη γάτα της… Ούτε και το παιδάκι της έβαλε, που από μόνο του κι αυτό αντιδρά αυθόρμητα, και «ευλογεί» τους ασεβείς με το «κωλοδάχτυλο», για τα τάματα και τα χαϊμαλιά που κρέμασαν στην εικόνα τους!


Τα στρατά, η αυριανή γιορτή για το πυροβολικό, και άλλες σχετικές Δυνάμεις… (τρεις τυχαίες φωτογραφίες)


Δηλαδή, το φωτοστέφανο είναι δηλωτικό της θαυματουργίας;


Καλημέρα φίλες και φίλοι μου, καλή Κυριακή! Η δική μου μέρα -η διαδικτυακή, άρχισε -και σήμερα, πολύ καλά… Σήμερα, μόλις τώρα που άνοιξα τον υπολογιστή μου –δηλαδή πριν ακόμα από τον πρωινό καφέ… Η καλή-μέρα που εισέπραξα, ήταν το εγκάρδιο προσωπικό μήνυμα από την καλή μου φίλη, την κ. Γιόλα Αργυροπούλου –Παπαδοπούλου!


«Άγιος» Πορφύριος, ο… «Καυσοκαλυβίτης»!


Το καλό με τα Χριστούγεννα, σε σύγκριση με το Πάσχα, είναι ότι λόγω του χειμωνιάτικου καιρού, είμαστε –σαν ορθόδοξοι χριστιανοί, κάπως πιο ψύχραιμοι… Δεν ανάβουν τόσο πολύ τα αίματα μας, όπως με το ανοιξιάτικο Πάσχα με τις φουσκοδεντριές, με τα βαρελότα και τον ρουκετοπόλεμο του. Παίζει ακόμα ρόλο και το ότι η λειτουργία των Χριστουγέννων αρχίζει νωρίς το πρωί, λίγο πριν τα χαράματα, και όχι μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα όπως αυτή του Πάσχα!


«Εἶπεν ἄφρων ἐν καρδίᾳ αὐτοῦ• οὐκ ἔστι Θεός!» (Ψαλμός Δαυίδ, αρ. 52)


1. Διαβάζω: «Τα παιδικά χρόνια της Παναγίας» 2. Σχολιάζω: «Ποιος τα υπογράφει αυτά; Ποια είναι η πηγή του; Πού τα διάβασε; Από πού τα έμαθε;»


Ιερά τέρατα του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου… Ηθοποιοί με θρησκευτικές ευαισθησίες… Καλοί άνθρωποι -πιστοί χριστιανοί…


Ιερά τέρατα του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου… Ηθοποιοί με θρησκευτικές ευαισθησίες… Καλοί άνθρωποι -πιστοί χριστιανοί…


Δογματικοί προβληματισμοί: 1. Το πολεμικό ναυτικό μας, έχει σχέση και με ποτάμια, όπως π.χ. ο Ιορδάνης; 2. Όταν κανείς βαφτίζεται μεγάλος, όπως ο Χριστός 30 ετών, φοράει κάποιο εσώρουχο, κάποιο μαγιό εποχής, ή μπανιερό όπως τα έλεγαν παλιά; 3. Των Φώτων, πετάμε τον Σταυρό στη θάλασσα. Γιατί τότε του Σταυρού, δεν πετάμε τον… Φώτη;


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ;


Καλημέρα, καλό μεσημέρι, καλό μήνα και καλό χειμώνα! Αν και είμαστε στο δεύτερο πρωινό καφέ, μαγειρεύουμε πριν πεινάσουμε και τρέχουμε σε ταβέρνες για μεσημεριανό. Εσείς, τι καλό μαγειρεύετε;


Κάτι δηλαδή σαν τους αγίους μας -που τους επικαλούμαστε, κάτι σαν την Μετάσταση της Παναγίας μας!


Καθέτου λειτουργικότητας «Δάχτυλο», και διπλά ενισχυμένο, για μεγαλύτερη σιγουριά: Συνδυασμός δείκτη και παράμεσου! Μεγαλύτερη και η ευλογία και η απόλαυση!


Όπως λένε οι ορθόδοξοι θεολόγοι μας, οι δογματολόγοι της Εκκλησίας μας… Ο Χριστός σαν θεός δεν έχει μητέρα, και σαν άνθρωπος δεν είχε πατέρα. 1. Ως προς τον πατέρα του ως θεός, υπάρχει αυτή η βλάσφημη εικόνα (της αιρετικής αγίας τριάδας) που δείχνει έναν πατέρα κωλόγερο. 2. Ως προς τον νομιζόμενο πατέρα του ως άνθρωπος (γιος του μαραγκού), ο μικρός Χριστός αγιογραφείται με έναν νεαρό πατέρα, τον Ιωσήφ, γύρω στα 40 (στις παπικές εικόνες), ενώ με ένα γέρο πατέρα 80χρονο ακριβώς, στις ορθόδοξες εικόνες. Σε αυτήν την ορθόδοξη ανωμαλία, προστίθεται τώρα και μια διακοσμητική παράσταση της γέννησης, όπου ο νεογέννητος Χριστός δεν έχει μητέρα αλλά… δυο πατεράδες (φωτο) σαραντάρηδες, οι οποίοι αθροιστικά δίνουν πάλι τα 80 χρόνια του Ιωσήφ!


Όπως λένε οι ορθόδοξοι θεολόγοι μας, οι δογματολόγοι της Εκκλησίας μας… Ο Χριστός σαν θεός δεν έχει μητέρα, και σαν άνθρωπος δεν είχε πατέρα. 1. Ως προς τον πατέρα του ως θεός, υπάρχει αυτή η βλάσφημη εικόνα (της αιρετικής αγίας τριάδας) που δείχνει έναν πατέρα κωλόγερο. 2. Ως προς τον νομιζόμενο πατέρα του ως άνθρωπος (γιος του μαραγκού), ο μικρός Χριστός αγιογραφείται με έναν νεαρό πατέρα, τον Ιωσήφ, γύρω στα 40 (στις παπικές εικόνες), ενώ με ένα γέρο πατέρα 80χρονο ακριβώς, στις ορθόδοξες εικόνες. Σε αυτήν την ορθόδοξη ανωμαλία, προστίθεται τώρα και μια διακοσμητική παράσταση της γέννησης, όπου ο νεογέννητος Χριστός δεν έχει μητέρα αλλά… δυο πατεράδες (φωτο) σαραντάρηδες, οι οποίοι αθροιστικά δίνουν πάλι τα 80 χρόνια του Ιωσήφ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: