Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Καλημέρα! Χρόνια πολλά στον όποιον Πατάπιον και στην οποίαν Παταπίαν!.. (…και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας -στο «χαίρετε», ήταν…)

http://xairete.blogspot.gr/2016/12/holy-meteora-1-2.html

Καλημέρα! 
Χρόνια πολλά στον όποιον Πατάπιον και στην οποίαν Παταπίαν!.. 
(…και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας -στο «χαίρετε», ήταν…)

Σαν σήμερα… 2011… Αποστολική Διακονία, και… Άγγελοι νεγκλιζέ, απροσδιορίστου φύλου: Ομαδικό Πισω.Κολλητό, άγιο χαμούρεμα!


«Αγία Οικογένεια» -σύμφωνα με βυζαντινούς μαλάκες αγιογράφους, είναι όταν ένας ογδοντάχρονος αρραβωνιάζεται μια δεκαπεντάχρονη, και έχουν ένα μόνο παιδί, αγνώστου πατρός για τους περίοικους! (έλεγαν για τον Χριστό: Αυτός δεν είναι το παιδί του μαραγκού;)


Προβληματισμός διαρκείας -από του αγιογράφους μας, σχετικά με την απεικόνιση της Σταύρωσης και της Ανάστασης. 1. Ξέρουμε ότι ο Χριστός σταυρώθηκε τελείως γυμνός… Τι θα του φορέσουν λοιπόν για να είναι η εικόνα κατάλληλη-και για ανήλικους, για μέσα στο ναό; 2. Την ανάσταση του Χριστού, δεν την είδε κανείς! Τι θα του φορέσουν λοιπόν και πάλι; Στολή, σεντόνι, ή τίποτε απολύτως;


Παπάδες, βαφτίσια, τυχερά εντός και εκτός ναού…


Θυμάμαι το πρώτο μου μπάνιο στην παραλία του Αλίμου… Πήγαινα τότε σε μια από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου. Ήταν μια Κυριακή που ο μανάβης γείτονας μας, ο κ. Βούρος, ο σύζυγος της κ. Τασούλας –απέναντι μας ακριβώς, μας πήρε για μια βόλτα μέχρι εκεί, με το κάρο του! Η οικογένεια του, και εγώ με την μητέρα μου… Θυμάμαι που κατηφορίζαμε όλη τη σημερινή λεωφόρο Αλίμου, και δεξιά και αριστερά δεν υπήρχε τίποτε κτισμένο. Στο τέλος μόνο, είδα μια φαρμακευτική εταιρία. Η δε θάλασσα –εκεί που φτάσαμε και αράξαμε, χωρίς καθόλου αμμουδιά, σκέτη πετρώδης!


1. Επειδή το μικρό σου το παιδί -τόσο τρυφερό ακόμα, δεν ξέρει από τώρα τόσο καλά τα ελληνικά… 2. Και διότι ο μαντράχαλος ο Διάβολος, έχει πάει σίγουρα σε πιο μεγάλη τάξη στο σχολείο -και ξέρει καλά τη γλώσσα…


«Μαζί μας», και δυο μαζί –ταυτόχρονα… Ή χωριστά -με βάρδιες σκοπιάς, ο Χριστός ή η Παναγία -εναλλάξ;


Ο ΚΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ !!


Εικόνες της Παναγίας που μιλάνε, φωνάζουν, κραυγάζουν… Και, με ελληνικούς υπότιτλους… Η Παναγία, κλαίγοντας γοερά: «Θεέ μου», πώς με κατάντησαν οι άθλιοι οι αγιογράφοι! Σαν λατέρνα, με κατάντησαν!


Ανατολίτικες ρίζες αρχαίων ειδωλολατρικών θρησκειών, έχουν τα περισσότερα στοιχεία λατρείας, και, της δικής μας θρησκείας.


Το πνεύμα των Χριστουγέννων


Χρόνια πολλά για το Νικόλαο και τη Νικολαΐα, σήμερα! Η επόμενη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας μας, είναι αυτό το Σάββατο, στις 9 του μήνα: «Η Σύλληψη της Αγίας Άννας»!!!.. (Η Εκκλησία μας, αναφέρεται στην γονιμοποίηση -από το σπέρμα του γέρο-Ιωακείμ, του ωάριου της γριάς και στείρας μέχρι τότε Άννας…)


«Νικολοβάρβαρα», καλοί μου φίλοι, και το κρύο –κρύο! Μια καλημέρα να σας πω, καλή Τετάρτη, και χρόνια πολλά –βεβαίως, βεβαίως! (και με την ευκαιρία να σας πω και ότι επηρεασμένα από τις γιορτές του μήνα αυτού είναι επηρεασμένα τα περισσότερα σχόλια στο μπλογκ μου, οι δε πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου, είναι…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: