Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Μου κάνει εντύπωση, το ότι κυκλοφορούν παντού στην Ελλάδα, διάφορα είδη, φερόμενα σαν λείψανα του αγίου Νεκταρίου (κεφάλι, χέρι, δάχτυλα, κλπ), ενώ στο μοναστήρι στην Αίγινα ο κόσμος προσκυνάει τον άδειο τάφο του, μέσα από τον οποίον λένε ότι κάθε τόσο ακούγονται και κάποιοι κρότοι!

Διαβάζω:
Dogma.gr
1 ώρα πριν
Η μνήμη του αγίου Νεκταρίου εορτάζεται στις 9 Νοεμβρίου. 

Μυστήριο θεωρείται ότι το λείψανό του παρά τις 3 ταφές και εκταφές παρέμεινε αναλλοίωτο για περισσότερο από 30 χρόνια, ενώ δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες πιστών που δηλώνουν ότι ακούν έναν χτύπο από τον τάφο του αγίου.
Σχολιάζω:
Panagiotis Michalopoulos
Σαν σήμερα -πρόπερσι…
(Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015)
Μου κάνει εντύπωση, το ότι κυκλοφορούν παντού λείψανα του αγίου Νεκταρίου (η κάρα του, το δεξί του χέρι, πολλά και διάφορα άλλα λείψανα του), ενώ στο μοναστήρι στην Αίγινα ο κόσμος προσκυνάει τον τάφο του, μέσα από τον οποίον λένε ότι κάθε τόσο ακούγονται και κάποιοι κρότοι! 

Τι έχει μέσα ο τάφος;
Έχει μήπως παραπέσει, έχει ξεχαστεί θαμμένο, κανένα δάχτυλο του αγίου, με το οποίο προσπαθεί –και υπογείως να ευλογήσει σαν δεσπότης;
http://xairete.blogspot.gr/2015/11/blog-post_43.html

Σχετικό:
Panagiotis Michalopoulos
Σαν σήμερα -πέρσι…

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Η Κοίμηση και ο ενταφιασμός του Αγίου Νεκταρίου: Πράγματα, που θυμίζουν ξενόφερτα θρησκευτικά θρίλερ με ζόμπι (Halloween), και όχι βέβαια θρησκεία –αληθινή πίστη τής Εκκλησίας του Χριστού!

ΑΣΧΕΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...
Ανδρέας Φραντζής 
5 λεπτά πριν
Πριν λίγα λεπτά γύρισα από το ναό της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα, αφού μετά από υπομονή μηνών ολόκληρων πήγα να βρω τον παπά ή όποιον άλλο υπεύθυνο για τις καμπάνες. Σήμερα ξεκίνησαν στις 4.25 μμ και ακόμα χτυπάνε πολύ δυνατά. Εξήγησα στη θεοσεβούμενη μαυροφορεμένη ποιο ήταν το πρόβλημά μου, αυτή με τη συμπεριφορά της με ανάγκασε να της το εξηγήσω πολύ γλαφυρά τι ακριβώς και πού προκαλούν πρόβλημα τα δυνατά χτυπήματα της καμπάνας κάθε απόγευμα, που για ανθρώπους όπως εμένα με ωράριο 8 - 4 είναι ώρα ξεκούρασης ή ύπνου. Δύο άνθρωποι του ναού άκουσαν τις φωνές και ήρθαν στον προθάλαμο να δουν τί γίνεται και να «προστατεύσουν» την κυρία. Ο πιο ώριμος (ηλικιακά) με ρώτησε ρητορικά αν πρώτος ήρθα στην περιοχή εγώ ή αν βρήκα την εκκλησία, που υπάρχει εκατό χρόνια. Ο άλλος είπε ότι είναι συνταγματικά (!) κατοχυρωμένο δικαίωμα της Εκκλησίας να χτυπάνε όποτε γουστάρουν τις καμπάνες και ότι πρέπει να αλλάξει κάποιος νόμος για να ισχύσουν και για αυτούς οι ώρες κοινής ησυχίας. Ήταν πιο έξυπνος από τον πρώτο και χρησιμοποίησε την εξής ρητορεία: «Σε λίγο θα έρθει ο ιμάμης και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα». Τον διαβεβαίωσα ότι «θα τον πάρει ο διάολος και αυτόν», πετάχτηκε από το βάθος όπου είχε αποτραβηχτεί η ηλικιωμένη κυρία και με έστειλε στον «κόρακα» που «βάζω το διάολο μέσα στην εκκλησία» (βάζω στοίχημα ότι κόρακας είναι ο διάολος με άλλο όνομα, χριστιανικό), συμπλήρωσα ότι οι παπάδες είναι οι «ιμάμηδες της από 'δώ μεριάς» και έφυγα. Με το που μπήκα στο σπίτι άκουσα πάλι καμπάνες.

https://www.facebook.com/afrantzis5/posts/10211205922123682

Δεν υπάρχουν σχόλια: