Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Καλημέρα, καλό ξημέρωμα στη νέα εβδομάδα! Ψυχική υγεία πάνω από όλα, και ο θεός μαζί σας, να σας δίνει κουράγιο σε κάθε δυσκολία! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Στο πιο κεντρικό πρόσωπο της ελληνοορθοδοξίας μας, έχει καταστεί πλέον ο «άγιος» Παΐσιος… Ο οποίος -όπως έχει δηλώσει… 1. Και, τον Χριστό φαντάρο έχει δει σε όραμα… Όταν ήταν έφηβος ακόμα… Πριν στρατολογηθεί και ο ίδιος -ο μετέπειτα ρασοφόρος καλόγερος (1948 –στρατιώτης Αρσένιος Εζνεπίδης), στον πόλεμο κατά των κουμουνιστών στον εμφύλιο… 2. Και, την Παναγία έβλεπε κάθε μέρα και τον επισκεπτόταν λέει στο κελί του και τα έλεγαν…


Διάλογος: 1. Novelty Onyenadum: «Το σίγουρο είναι ότι τα Χριστούγεννα είναι ειδωλολατρική γιορτή.» 2. Panagiotis Michalopoulos: Γιατί το λες αυτό, ότι τα Χριστούγεννα είναι ειδωλολατρική γιορτή;»


Εσείς, εκκλησιαστήκατε σήμερα; Ανάψατε το κεράκι σας στην εικόνα του εορταζομένου αγίου Στυλιανού; Την προσκυνήσατε με βαθειά μετάνοια; Ασπαστήκατε και την εικόνα, και αν ναι τότε –ειδικότερα, ποιο από τα δάχτυλα ευλογίας του προτιμήσατε περισσότερο;


Επτά τυχαίες πινακίδες που ψάρεψα στο facebook… Και μια τσόντα από την Παναγία της Τήνου… (στο τέλος αυτή. Αν θέλετε –αν σας σκανδαλίζει, την πηδάτε, την παρακάμπτετε!)


Μη το ξεχνάμε αυτό: Μάντρα Αττικής. Πάντα κάτω από την προστασία και το άγρυπνο μάτι της Παναγίας Γοργοεπηκόου… Που η θαυματουργή της εικόνα, βρίσκεται θρονιασμένη και στολισμένη με μαργαριταρένια περιδέραια, στη μονή καλλιγραφίας –κάστρο, στο ύψωμα του Όρους Πατέρα… Από εκεί που άρχισε να κατρακυλά η φονική λάσπη!


1. Ποιος είσαι; Ποιο είναι το όνομα σου; 2. Είμαι ο… «Εγώ Είμαι»! Ο… «ἐγώ εἰμὶ»! Ο… «ΩΝ»! Ο… «I am»! 3. (τρεις τυχαίες εικόνες)


1. Το προφίλ του χρήστη Αγία Τριάδα Ελληνικού (ναός στη γειτονιά μου… Εκεί βαφτίστηκε ο γιος μου Παύλος). 2. Έχει αυτήν την βλάσφημη και αιρετική εικόνα της αγίας τριάδας. 3. Διαχειριστής της ιστοσελίδας (αυτής μαζί και με άλλες 11), είναι ο χρήστης Αντώνης Αλεφραγκής.


Για να επικρατεί μια χριστιανο-δημοκρατική ισότητα ανάμεσα στις εικόνες του τέμπλου του ιερού… Έχει προβλεφτεί από τον ξυλογλύπτη κατασκευαστή, τρόπος για μια ισάξια –χωρίς διακρίσεις, αντιμετώπιση τους… Να υπάρχει δηλαδή και από ένα περιστέρι πάνω από κάθε μια. (δες φωτο) Ούτως ώστε, να μη μείνει καμιά από αυτές παραπονεμένη… Καμιά, …ακουτσούλιστη!


Μια πολύ παράξενη, και άκρως βασανιστική άσκηση Γιόγκα: Ο μισός, σφηνωμένος μέσα σε μια… κολυμπήθρα! Έλεος!


Η σημασία, στη λεπτομέρεια: Δείτε πώς ήταν φρυχτά καθηλωμένη η μικρή Μαριάμ… Μαρμαρωμένη, σαν καθιστό άγαλμα… Σαν τιμωρημένη, δέσμια στο σκαμνί –κουκέτα της… Ακούνητη αμίλητη και αγέλαστη… Για δώδεκα ολόκληρα χρόνια… Από τριών ετών, μέχρι δεκαπέντε… Έγκλειστη αναγκαστικά, από σκληρούς ψευτο-γονείς και εσχατόγηρους εβραίους παπάδες… Μέσα στο άβατο του Ναού («στα άγια των αγίων») σωστό μπουντρούμι, της πιο σκοτεινής φυλακής… Συνεχώς λιβανισμένη –υπνωτισμένη… Με το χέρι απλωμένο… Περιμένοντας τον αρχάγγελο Γαβριήλ, να την φέρει κάτι να φάει και να πιει!


Εγώ, και η Εκκλησία μου! Μια παλιά ιστορία, μεγάλης και ατέλειωτης αγάπης!


«Μαύρη Παρασκευή» χθες… Και στη βόλτα μου στο Μοναστηράκι, στην Πλάκα και στην οδό αγίας Φιλοθέης –κοντά στη Μητρόπολη… Έπεσα -χαζεύοντας, και σε αυτήν τη βιτρίνα, με αυτά τα χαριτωμένα μοντελάκια… Όλα, σε τιμή ευκαιρίας -λόγω της ημέρας… Και τα ξεσήκωσα, όλα! Χα!


Χρήσιμο το δάχτυλο από τον μεγάλο δάσκαλο για πρώτη βοήθεια στον πιο μικρό του μαθητή… Αν π.χ. ο μικρός καταπιεί κάτι λαίμαργα (φωτο) και του καθίσει στο λαιμό και κινδυνεύει να πνιγεί!


Επί του καναπέως… Τα άλογα των αγίων Δημητρίου και Γεωργίου, με το χαρακτηριστικό διαφορετικό χρώμα τους…


Μια μεγάλη ιστορική πορεία… Από τα Εισόδια, στα Χριστούγεννα… Μια πολύ μακράς πνευματικότητας, διαδρομή… Μικρής ωστόσο –χρονικά- απόστασης: Δυο τσιγάρα δρόμος, μόνο! Χρόνος, ίσα – ίσα, για να προλάβουμε να στολίσουμε το Δέντρο με μπαλίτσες… Τσίμα – τσίμα, για να κρεμάσουμε και τα φωτάκια που αναβοσβήνουν, στην βεράντα και στον κήπο!


Καλό σαββατοκύριακο! Της αγίας Αικατερίνης σήμερα! Χρόνια πολλά! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας -στο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: