Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Εδώ, BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε… 1. Αρθρογραφούμε από το 1980 (σχόλια – επιστολές), στον ημερήσιο τύπο... 2. Είμαστε στο διαδίκτυο, από το 2005… 3. Διαχειριζόμαστε αυτό το ιστολόγιο, από το 2007… 4. Σήμερα δε ο διαχειριστής του «xairete», γιορτάζει μια επταετία που ένα θηρίο με τρία κεφάλια –που είχε κάνει κατοχή, και τον απειλούσε –με τα νύχια και τα δόντια του, άλλα τόσα χρόνια πριν, ξενυχιάστηκε, ξεδοντιάστηκε, και αποχώρισε (13/10/2010) από το σπίτι του, κατησχυμένο και με την ουρά κάτω από τα σκέλια! Δόξα τω θεώ! Αλληλούια! (Και με την εύκαιρα να σας πω, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου εδώ -της εβδομάδας αυτής, ήταν…)

Θαύμα – θαύμα! 1. Αν, πάτερ Θεόδωρε Γρύλλη… Αν δεν ήταν άσπρο το περιστέρι στο Πνευματικό σας Κέντρο του αγίου Γεωργίου Κηφισιάς; Ή αν ήταν μια… μαύρη γάτα; Θα ήταν τότε κακό, το σημάδι; 2. Αν δε -στο πιο απίθανο… Αν είχε εμφανιστεί μια τροφαντή πράσινη σαύρα… δηλαδή ένας «μικρός δράκος» – τύπου ιγκουάνα –να πούμε… Τότε… Τι σήμα άραγε να ήταν -και αυτό, από τον άγιο Γεώργιο;


Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας (Παναγιώτης) Φούντας, για το νέο νόμο αλλαγής φύλου: «Ντρέπομαι ως Έλληνας καί αγανακτώ ως Ιεράρχης-Ζούμε τα προδρομικά χρόνια του θηρίου της Αποκαλύψεως!»


Μια Μαρία Κώνστα, που τη δεκαετία του ΄80 είχε βγάλει σε κυκλοφορία -και την πουλούσε, μια κασέτα μαγνητοφώνου με τους ερωτικούς αναστεναγμούς της… Την γνωρίζετε;


Κατηχητικό στην Εκκλησία, ΚΑΙ μάθημα θρησκευτικών στο σχολείο;


«Εκκλησία» (παπαδαριό) και «πιστοί» - «πιστές», …στα τέσσερα! Όλοι και όλες, για τα… πανηγύρια! Να τους κάνουμε -λέει η σχετική διαφήμιση, την… «τιμή», και να πάμε στην «οσία Παρασκευή την Θρακιώτισσα», που γιορτάζει… Στον «περικαλλή» της ναό, λέει… Όλα για το παγκάρι, δηλαδή! Αύριο Παρασκευή λοιπόν, θα γίνει λιτάνευση… Θα γίνει λέει και… «Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός», και λειτουργία το Σάββατο… Την παράσταση θα κλέψει ένα τρίο από δεσποτάδες που θα χοροστατήσουν! Θα είναι εκεί ο Δέρκων, ο Μεσσηνίας, και ο Κασσανδρείας! Να πάμε!


Η Χούντα δεν είχε σχέση με τη χριστιανική θρησκεία, διότι η ρίζα της ήταν μασονική! Δίωκε τον κουμμουνισμό, αλλά δίωξε και εμένα τον χριστιανό που υπηρετούσα εκείνη την εποχή τη θητεία μου (27 μήνες, 1967 – 1969) στο ναυτικό, ως ναύτης μηχανικός. Ο λόγος ήταν διότι διαμαρτυρόμουν καθημερινά για τις βλασφημίες των θείων! Πέρασα, μαύρη ζωή! Δεν πίστευα ότι θα βγω ζωντανός από εκεί! Καθημερινές οι κακοπάθειες, έφτασαν μάλιστα και σε βιαιοπραγίες και απειλές κατά της ζωής μου. Στο σώμα μου προξένησε αναπηρία όλη αυτή η κακομεταχείριση, τη ψύχη μου όμως τη δυνάμωσε!


Ετησίως 2.000 άτομα μπαίνουν σε ψυχιατρεία για φαγητό, στέγη και φάρμακα!


Με τη «ρύθμιση αλλαγής φύλου» που ψήφισε χθες (με 148 ψήφους) η Βουλή των Ελλήνων… Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΟΤΑΜΙ, και οι Παπαδο-Πουτάνες της συγκυβέρνησης… Μπήκε πια και το τελευταίο κομμάτι του πάζλ… Μιας Ελλάδας, «Σόδομα και Γόμορρα»… Έκφυλης πια, «κανονικά και με το νόμο»! Τώρα, αν ο νόμος του θεού, επιφυλάσσει (σήμερα ή αύριο) την ίδια τύχη και σε αυτήν –την Ελλάδα, ίδια με εκείνη των δυο αρχαίων ομοφυλοφιλικών πόλεων…


Η φίλη χρήστης του facbook Στελλα Ρεντ, έγραψε (50 λεπτά πριν) -μεταξύ άλλων: «Τι θα πει "πρεπει" και "δεν πρεπει", δεν το καταλαβαινω. Μπορει καποιος να ειναι ετεροφυλοφυλος, αλλα να γουσταρει τις φουστες ρε αδερφε!»


Με 148 ψήφους υπέρ πέρασε η ρύθμιση για την αλλαγή φύλου στα 15


Σχετικά με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα αλλαγής φύλου...


Οι παπάδες μας, μας λένε ότι είναι ασέβεια ή και αίρεση, το να μεταφράζονται στην νεοελληνική γλώσσα τα αρχαία ιερά κείμενα, είτε αυτά είναι λειτουργικά (ύμνοι κλπ) είτε ο ίδιος λόγος του θεού, και να εφαρμόζονται έτσι (μεταφρασμένα) στη λατρεία της Εκκλησίας. Είναι όμως έτσι; Όχι βέβαια! Διότι δεν υπάρχει ιερή γλώσσα και τέτοια δεν είναι ούτε τα αρχαία ελληνικά, ούτε και τα Εβραϊκά… Στα οποία Εβραϊκά γράφτηκε αρχικά η παλαιά διαθήκη… Αυτή που μεταφράστηκε μετά από τους 70, και είναι αυτή που έχουμε μέχρι και σήμερα. Μια μετάφραση που έγινε σταδιακά μεταξύ του 3ου και του 1ου αιώνα π.Χ. από ελληνόγλωσσους Ιουδαίους.


ΔΙΑΒΑΖΩ: «Ἡ Ἐκκλησία δὲν τὴν ἔχει τὴν εὐχή αὐτὴ ("ἐπὶ ἀλλαγῆς φύλου") στὸ ἐπίσημο εὐχολόγιό της. Οὒτε στὸ μικρὀ οὔτε στὸ μέγα. Οὒτε τὴν εἶχε ποτέ, πλὴν μιᾶς παροδικῆς ἀκούσιας ἐκτροπῆς.»


Ο φίλος μου στο facebook, o χρήστης «Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης» («ο Καιρός» της Ελευθεροτυπίας), έγραψε πριν λίγα λεπτά… «Πώς συμβαίνει να ταυτίζεται η έκρηξη στην παραγωγή trans και gay με την ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου μοντέλου οικονομίας από τη δεκαετία του 60’ και μετά;»


Το ξέρατε ότι υπάρχουν και intersex άτομα (εντελώς άσχετα με τους ομοφυλόφιλους, trans και gay) για τα οποία η Εκκλησία έχει ειδική ευχή -εάν είναι απαραίτητο, δηλαδή σε νέα (μετά τον τελικό καθορισμό φύλου), ονοματοθεσία;


Σατιρίζουν (εμμέσως πλην σαφώς) τον Μέγα άγιο Γεώργιο! Διαβάζω σήμερα: «Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί στην Παιδική Σκηνή την εμβληματική παράσταση του σκηνοθέτη Δήμου Αβδελιώδη “Ο Μεγαλέξανδρος Νικάει τον Δράκο”, με την υπογραφή του στο κείμενο και τη σκηνοθεσία, συνοδεία ζωντανής μουσικής με ορχήστρα.»!..


Καθαρή ορθοδοξία, είχαμε μόνο στους 7 πρώτους αιώνες... Με Αποστόλους, Επισκόπους, κ.λπ. κληρικούς, τόσο άγαμους όσο και έγγαμους!


Λέγεται Νικόλαος Κουτούζος και είναι παπάς… Αυτός εδώ στη φωτογραφία του προφίλ του, με την παπαδιά του -που την αποκαλεί και… «πρεσβυτέρα του»! Χθες λοιπόν ευχήθηκε για την αδελφή του: «ο Θεός να την αναπαύσει εν χώρα ζώντων». Σαν φίλος του στο facebook, μου κοινοποιήθηκε η ανάρτηση του αυτή, και την σχολίασα ευγενικά, εκκλησιαστικά, και θεολογικά, υποβάλλοντας κάποια ερωτήματα. Αυτός, όχι μόνο δεν μου απάντησε, αλλά –όπως βλέπω τώρα, και το σχόλιο μου διέγραψε, αλλά και εμένα από φίλο του! Χα! (Παπάδες, παιδάκι μου! Παπάδες! Τι καλό μπορεί να περιμένει κανείς, από αυτούς; Χα!)


Κοίτα να δεις σύμπτωση… 1. Γράφαμε στο μπλογκ, πρόπερσι σαν σήμερα… «Οι θησαυροί της ορθοδοξίας: Δεν είναι όπως αυτοί των πειρατών της Καραϊβικής!»… 2. Και η τηλεόραση του ΑΛΦΑ πρόβαλε αργά χθες τη νύχτα (από τις 10 μ.μ. της Κυριακής, μέχρι και περασμένα μεσάνυχτα σήμερα Δευτέρα), την ταινία… «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού.»!!!..


Πέρσι, σαν σήμερα… Από τρεις αναρτήσεις του ιστολογίου «χαίρετε», δείτε από ένα χαρακτηριστικό σχόλιο για την κάθε μια: 1. Το «μη χέσω μέσα», περιστέρι… 2. Ένα μικρό δείγμα, μαθήματος θρησκευτικών, και 3. Η θαυματουργή φοντανιέρα στο κεφάλι της Παναγίας.


Διαβάζω: «Πραγματική Δημοκρατία, μπορεί να μην έχουμε… Αλλά αυτούς που καθημερινά αποφασίζουν για τη ζωή μου, έχω το δικαίωμα να τους ΕΚΛΕΓΩ!»


Αν έχω καταλάβει καλά, ο πολιτικός και υποψήφιος αρχηγός της Νέας Κεντρο-Αριστεράς, ο κ Ραγκούσης, δεν είχε καμία πρόθεση να κατηγορήσει τον ανώτερο κλήρο της Εκκλησίας μας, τους Επίσκοπους μας, τους Μητροπολίτες μας!


Την εβδομάδα αυτή, είδαμε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1,την παλιά ασπρόμαυρη ελληνική ταινία «Η Ζηλιάρα»… Του 1968, της εποχής της χούντας δηλαδή, και του «Ελλάς ελλήνων χριστιανών»… Με την γνωστή δεξιά (Καραμανλικιά) Ρένα Βλαχοπούλου, και τον Γιώργο Κωνσταντίνου. Χαρακτηριστική η σκηνή του φινάλε του έργου, με τη Ρένα να ασπάζεται ένα μενταγιόν που έδειχνε την Παναγία με το Χριστό και να αναφωνεί: «Αχ Παναγία μου, Παρθένα μου, με τον παίδαρο σου (ένα μπεμπές, μα τι μπεμπές, αχνοφαινόταν μάλιστα και το πουλάκι του), το έκανες πάλι το θαύμα σου!


Σαν σήμερα (Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012): Τι έγινε ο κ. Καρδάσης;


Την ταινία Norbit (του 2007), με τον Eddie Murphy στο ρόλο του Νόρμπιτ ένος ορφανού παιδιού που μεγάλωσε με έναν ιδιόρρυθμο Κινέζο εστιάτορα, τον κύριο Γουόνγκ, όταν εγκαταλείφθηκε στα σκαλιά του εστιατορίου του, είδαμε σήμερα το απομεσήμερο στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο πρωταγωνιστής λοιπόν, ακούγεται σε κάποια σκηνή του έργου - σε στιγμή φόβου, να αναφωνεί το... «Mother of God!». Εντάξει -καλό παιδί, δεν είπε καμιά κακή κουβέντα… Αλλά μου έκανε εντύπωση που έχουν και αυτοί την «μητέρα του θεού», την «θεομήτορα», την «θεομάνα», την «θεοτόκο» και την «θεογεννήτρια»! Τελικά τόσο αυτοί -οι παπικοί, όσο και εμείς -οι ορθόδοξοι, δεν είμαστε και πολύ διαφορετικοί στην κακοδοξία της Μαριολατρίας, στην θεοποίηση της Μαρίας!


Ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι έχει προσωπικά συναντήσει μητροπολίτες που είναι ομοφυλόφιλοι, καταγγέλλοντας ότι «τους αναγκάζουν και το κρύβουν».


Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο!.. (και κοπιάστε!) Αντί για καφεδάκι σήμερα, σας προσφέρω ένα ολάνθιστο φρέσκο μπουκέτο, από τον κήπο του μπλογκ μου -του «χαίρετε»… Τις 22 αναρτήσεις μου -τις πιο πρόσφατες, από την Δευτέρα μέχρι σήμερα… Και οι οποίες –σε ενεργό λινκ, είναι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: