Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Βυζάντιο: Τόσα χρόνια απαγόρευσης της λατρείας των εικόνων με απόφαση οικουμενικής Συνόδου, έφερε οικονομικό έλλειμμα στο θρησκεμπόριο. Παλιά, η ίδια ιστορία με τον Παύλο στην Έφεσο που οι κατασκευαστές αγαλμάτων θεών ήθελαν να τον σκοτώσουν διότι τους ζημίωνε… Τώρα –στο Βυζάντιο, έγινε και δεύτερη Σύνοδος, με εικονολάτρες – με την Θεοδώρα τη φόρα αυτή, η Σύνοδος που γιορτάζαμε χθες και που αφόρισε όλους τους προηγούμενους πατέρες –ως εικονομάχους τάχα, και η οποία επανέφερε τα είδωλα –τις εικόνες στη λατρεία! Μαζί λέει, και η προσκύνηση, και ο ασπασμός, και τα κεριά και τα λιβάνια, και τα καντήλια, και τα τάματα… (Δηλαδή, όλα τα χαρακτηριστικά της κιναιδικής βουδιστικής λατρείας!) Ρε, τους πούστηδες τους Πατέρες της Ζ´ Οικουμενικής Συνόδου!

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:
Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

«Τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Ζ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου», αύριο… Γιορτάζουμε, την εκτροπή της ορθοδοξίας… Την απόφαση να λατρεύουμε και να προσκυνάμε είδωλα… Παναγίες με χιλιάδες ονόματα… Εικόνες που κούνιουνται, που κλαίνε, που ματώνουν, που εξαφανίζονται και εμφανίζονται ως «φανερωμένες»… Εικόνες, φτιαγμένες στο ατελιέ του Λουκά τάχα, με μοντέλο λέει την ίδια την Παναγία που κρατούσε και μια κούκλα για μωρό (χα)… Εικόνες που δεν τις έφτιαξε λέει ανθρώπου χέρι («Αχειροποίητες») αλλά που έπεσαν από τον ουρανό –όπως ακριβώς στην προγενέστερη ειδωλολατρία των ελλήνων –με τα ξόανα του Δία (τα «Διηπετή») που έπεφταν από τον ουρανό και αυτά! Συμπέρασμα εορταστικό: Ρε δεν γαμιούνται οι Κωλο-Πατέρες, λέω εγώ!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
«Ορίζομεν συν ακριβεία πάση και εμμελεία, παραπλησίως τω τύπω του τιμίου και ζωοποιού σταυρού ανατίθεσθαι τας σεπτάς και αγίας εικόνας, τας εκ χρωμάτων και ψηφίδος και ετέρας ύλης επιτηδείως εχούσης, εν ταις αγίαις του Θεού εκκλησίαις, εν ιεροίς σκεύεσι και εσθήσι, τοίχοις τε και σανίσιν, οίκοις τε και οδοίς· της τε του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού εικόνος, και της αχράντου δεσποίνης ημών της αγίας Θεοτόκου, τιμίων τε αγγέλων, και πάντων άγιων και οσίων ανδρών. 

Όσω γάρ συνεχώς δι’ εικονικής ανατυπώσεως ορώνται, τοσούτον και οι ταύτας θεώμενοι διανίστανται προς την των πρωτοτύπων μνήμην τε και επιπόθησιν, και ταύταις ασπασμόν και τιμητικήν προσκύνησαν απονέμειν, ου μην την κατά πίστιν ημών αληθινήν λατρείαν, η πρέπει μόνη τη θεία φύσει - αλλ’ ον τρόπον τω τύπω του τιμίου και ζωοποιού σταυρού και τοις αγίοις εύαγγελίοις και τοις λοιποίς ιεροίς αναθήμασι, και θυμιαμάτων και φώτων προσαγωγήν προς την τούτων τιμήν ποιεισθαι, καθώς και τοις αρχαίοις εύσεβώς είθισται. η “γαρ της εικόνος τιμή έπι το πρωτότυπον διαβαίνει”, και ο προσκυνών την εικόνα, προσκυνεί εν αυτή του εγγραφομένου την υπόστασιν. 
Ούτω γαρ κρατύνεται η των άγιων Πατέρων ημών διδασκαλία, είτουν παράδοσις της Καθολικής Εκκλησίας, της από περάτων εις πέρατα δεξαμένης το ευαγγέλιον».
http://xairete.blogspot.gr/2017/10/blog-post_37.html
Σημασία, στη λεπτομέρεια: 
Αυτοί οι πούστηδες οι 365 «Πατέρες» της Συνόδου της Νίκαιας, που γιορτάσαμε χθες… Δεν αποφάσισαν με πνεύμα άγιο να καταργήσουν την προηγούμενη –την πραγματικά φωτισμένη Σύνοδο, να αφορίσουν αυτούς τους προηγούμενους -τους πραγματικά άγιους πατέρες, και να φέρουν ξανά τα ξόανα στη λατρεία… 
Δείτε την εικόνα: 
Πάνω από το κεφάλι τους, ήταν το πανταχού παρών παπικό κωλο-περιστέρι… Αυτό τους κατάχεσε, και έβγαλαν αποφάσεις με το μυαλό και την ψυχή γεμάτη σκατά! Αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: