Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Νέα σχόλια, σχετικά με την εορτή του αγίου Δημητρίου χθες. Και σχετικά με την εικόνα του, να σκοτώνει τάχα ένα τσάρο βούλγαρο στη μάχη. (Συζητώ, με τον ιερέα-Κατηχητή, και τα κατηχητόπουλα της σελίδας «Παιδιά Έφηβοι Νέοι»)

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: 
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Γράφαμε πέρυσι -σαν σήμερα, σε μια ανάρτηση του ιστολογίου «χαίρετε», διάφορα επίκαιρα πράγματα… Πρώτα βέβαια, για τον άγιο Δημήτριο τον καβαλάρη, τον εκτελεστή. Επίσης για τον άγιο Γεώργιο με τον δράκο και τη βασιλοπούλα που σώζει… Και τέλος, για την Παναγία της Τήνου, με το κωλο-περιστέρι και με τον κρίνο που γκαστρώνει! Δηλαδή για τρεις αγιογραφίες –τραπουλόχαρτα, στα χέρια των γελοίων παπατζήδων της σημερινής ορθοδοξίας μας!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... 
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Γελοίοι, παπατζήδες: Η σημερινή εικόνα, της… «Ορθοδοξίας» μας!

Στην εικόνα αυτή ο άγιος Δημήτριος παρουσιάζεται καβαλάρης με στρατιωτική στολή πάνω σε κόκκινο άλογο φονεύοντας με το δόρυ του τον πολεμοχαρή τσάρο των Βουλγάρων Ιωαννίτζη, που οι Βυζαντινοί τον αποκαλούσαν «Σκυλογιάννη», ενώ ήταν έτοιμος να επιτεθεί στη Θεσσαλονίκη το 1206 ή 7.
Ο Σκυλογιάννης βέβαια, πέθανε από πλευρίτιδα, αλλά ο θάνατός του αποδόθηκε σε θεία δίκη.
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Ο Παιδιά Έφηβοι Νέοι κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ.
25/10/2017, στις 12:15 π.μ.

 
Panagiotis Michalopoulos
ΠΟΙΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ;

Παιδιά Έφηβοι Νέοι 
Ο Άγιος Νέστορας τον Λυαίο που περηφανευόταν ότι ήταν αήττητος. 
Αυτό συμβολίζει την κακή υπερηφάνεια που έχουν συνήθως η άνθρωποι και οδηγεί στην καταστροφή
Panagiotis Michalopoulos
Λάθος κάνετε! 

Αυτός στο άλογο είναι ο άγιος Δημήτριος!
Παιδιά Έφηβοι Νέοι 
Ενθαρρύνει τον Νέστορα
Panagiotis Michalopoulos 

Όπως θυμάμαι από τα θρησκευτικά στο σχολείο, είναι ότι…
Ο μικρόσωμος Νέστορας, πάλεψε σώμα με σώμα, με τον γιγαντόσωμο ειδωλολάτρη Λυαίο -τον ανίκητο παλαιστή, ο οποίος μέσα στο κατάμεστο από ειδωλολάτρες Στάδιο, προκαλούσε αν τολμάει κάποιος χριστιανός να έρθει να τον νικήσει στην πάλη. Ο Νέστορας δέχτηκε την πρόσκληση και μπήκε στην αρένα για να τον αντιμετωπίσει. Πριν πιαστούν, ο Νέστορας αναφώνησε «θεέ του Δημήτριου, βοήθαμε»! Και έτσι τον νίκησε, αλλά και μαρτύρησε συγχρόνως δολοφονημένος επί τόπου από τους μανιασμένους –ντροπιασμένους ειδωλολάτρες, εκεί στο Στάδιο, μέσα στην παλαίστρα.
Αυτά θυμάμαι ότι διδάχτηκα πριν από 60 χρόνια, αυτά και σας λέω, και μπορεί να μου ξέφυγε και κάποια λεπτομέρεια.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, αυτή είναι μια άλλη ιστορία, εντελώς άσχετη με αυτήν την εικόνα που βάλατε, με τον άγιο Δημήτριο καβαλάρη, να σκοτώνει με το κοντάρι του, έναν ξαπλωμένο ξένο στρατιωτικό.

https://www.facebook.com/kathxhtiko/posts/586983065026291

1. Panagiotis Michalopoulos
ΠΟΙΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ;
(25/10, στις 12:58 π.μ.)
2. Παιδιά Έφηβοι Νέοι
Ο Άγιος Νέστορας τον Λυαίο που περηφανευόταν ότι ήταν αήττητος.
(26/10, το πρωί)
3. Panagiotis Michalopoulos
Λάθος κάνετε! Αυτός στο άλογο είναι ο άγιος Δημήτριος!
4. Παιδιά Έφηβοι Νέοι
Ενθαρρύνει τον Νέστορα
5. Panagiotis Michalopoulos
Όπως θυμάμαι από τα θρησκευτικά στο σχολείο, είναι ότι… Ο μικρόσωμος Νέστορας, πάλεψε σώμα με σώμα, με τον γιγαντόσωμο ειδωλολάτρη Λυαίο -τον ανίκητο παλαιστή, ο οποίος μέσα στο κατάμεστο από ειδωλολάτρες Στάδιο, προκαλούσε… […] Ιστορία, άσχετη με αυτήν την εικόνα που βάλατε, με τον άγιο Δημήτριο καβαλάρη, να σκοτώνει με το κοντάρι του, έναν ξαπλωμένο ξένο στρατιωτικό.
6. Panagiotis Michalopoulos
ΠΟΙΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ;

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
7. Παιδιά Έφηβοι Νέοι
Δεν θα λέγαμε άσχετη, αλλά αλληλλένδετη. Ο. Νέστωρ υπήρξε μαθητής του Αγίου Δημητρίου.
(26/10, το βράδυ)

Panagiotis Michalopoulos 
Γράφαμε πρόπερσι, σαν σήμερα…
(26 Οκτωβρίου 2015 στις 6:54 μ.μ.)
Η μεγάλη απάτη, το μεγάλο ρεζιλίκι: Ο Άγιος Δημήτριος, αγιογραφείται να σκοτώνει -στη μάχη τάχα, έναν βούλγαρο τσάρο, ο οποίος όμως στην πραγματικότητα είχε πεθαίνει στο κρεβάτι του από… πλευρίτιδα! Η ίδια ιστορία δηλαδή, όπως και με τον Καραγκιόζη του Σπαθάρη, ο οποίος καυχιόταν ότι αυτός σκότωσε το «καταραμένο φίδι» (και έκανε πως το χτυπάει) το οποίο βέβαια το είχε σκοτώσει λίγο νωρίτερα ο Μέγας Αλέξανδρος, με εντολή του πολυχρονεμένου Πασά! Χα!
Συμπέρασμα:
Ο Άγιος Δημήτριος (στην πλαστή –παραμύθα, μουσαντένια, αυτη εικόνα του), δεν σκοτώνει το βάρβαρο παλαιστή Λυαίο (όπως εσφαλμένα έχει γραφτεί), αλλά τον πολεμοχαρή τσάρο των Βουλγάρων Ιωαννίτζη.
http://xairete.blogspot.gr/2015/10/blog-post_138.html


Παιδιά Έφηβοι Νέοι 
Όπως είπαμε αυτό είναι συμβολικό και συμβολίζει την επικράτηση του καλού έναντι του κακού
Παιδιά Έφηβοι Νέοι 

Κυρίως την υπερηφάνεια θέλει να στηλιτεύσει εδώ ο Άγιος
Panagiotis Michalopoulos
Άσχετο μεν, αλλά καλό –και- αυτό:
Ο ιππέας λεγόταν Δεξίλεως...
και σκοτώθηκε σε μάχη υπερασπίζοντας την πατρίδα του 20 χρονών 
Panagiotis Michalopoulos
Άσχετο μεν, αλλά καλό –και- αυτό:

Ο Γιώργος ο δρακοφονιάς φαίνεται να αντίγραψε και τον αιγυπτιακό θεό Ώρο.

https://www.facebook.com/kathxhtiko/posts/586983065026291
ΠΡΟΠΕΡΣΙ, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

XAIRETISMATA 

 
ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:
ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, μας είπε...
Όταν ήμουν κατηχητής, για να ενημερώσω έγκυρα τους μαθητές μου ἐψαξα τις αρχαιότερες απεικονίσεις, που είναι τα ψηφιδωτά που σώζονται στο Ναό του μάρτυρος αγ. Δημητρίου.

Και τους είπα: Παιδιά, παραμύθια σας φουμέρνουν. 
Ούτε στρατιωτικός ήταν, ούτε θηλυπρεπής με μακρυά μαλλιά, ούτε είχε θωρακισμένη στολή αξιωματικού, ούτε δόρυ, ούτε ασπίδα στρόγγυλη ή κωνική, ούτε σπαθί κατά τη φαντασία εκάστου ζωγράφου, ούτε είχε άλογο, ούτε σκότωσε κανένα δράκο ή ...τσάρο. 
Ο άνθρωπος ήταν ένας νέος, κατηχητής νέων και μαρτύρησε για την πίστη του. 
Άγιος αλλά όχι καρναβάλι, όπως τον παρουσιάζουν οι θρησκόληπτοι ή οι θρησκέμποροι. 
Στη σημερινή μου έρευνα στο διαδίκτυο είδα ξανά τα ψηφιδωτά και διαπίστωσα ότι, -αναγνωρισμένος ως μάρτυρας πλέον όταν έγιναν-, απεικονίζεται να ευλογεί με τον αρχαίο Χριστιανοπρεπή τρὀπο. Καμμιά σχέση με τα υποννοούμενα βουδδιστικά πώς τα είπαμε; Γιόγκα, μάντρα;
Ο συνήθης Ύποπτος
    27 Οκτωβρίου 2017 - 4:37 μ.μ. 

Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης. Ψηφιδωτό 7ου αιώνα
Τυχαίες φωτογραφίες

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν ήμουν κατηχητής, για να ενημερώσω έγκυρα τους μαθητές μου ἐψαξα τις αρχαιότερες απεικονίσεις, που είναι τα ψηφιδωτά που σώζονται στο Ναό του μάρτυρος αγ. Δημητρίου. Και τους είπα: Παιδιά, παραμύθια σας φουμέρνουν. Ούτε στρατιωτικός ήταν, ούτε θηλυπρεπής με μακρυά μαλλιά, ούτε είχε θωρακισμένη στολή αξιωματικού, ούτε δόρυ, ούτε ασπίδα στρόγγυλη ή κωνική, ούτε σπαθί κατά τη φαντασία εκάστου ζωγράφου, ούτε είχε άλογο, ούτε σκότωσε κανένα δράκο ή ...τσάρο. Ο άνθρωπος ήταν ένας νέος, κατηχητής νέων και μαρτύρησε για την πίστη του. Άγιος αλλά όχι καρναβάλι, όπως τον παρουσιάζουν οι θρησκόληπτοι ή οι θρησκέμποροι. Στη σημερινή μου έρευνα στο διαδίκτυο είδα ξανά τα ψηφιδωτά και διαπίστωσα ότι, -αναγνωρισμένος ως μάρτυρας πλέον όταν έγιναν-, απεικονίζεται να ευλογεί με τον αρχαίο Χριστιανοπρεπή τρὀπο. Καμμιά σχέση με τα υποννοούμενα βουδδιστικά πώς τα είπαμε; Γιόγκα, μάντρα;

Ο συνήθης
Ύποπτος