Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Mε υπεύθυνη δήλωση που κατέθεσε στο σχολείο γονέας παιδιού του Δημοτικού απαγορεύει στους δασκάλους να διδάξουν ενότητες από το βιβλίο θρησκευτικών που παρουσιάζουν άλλες θρησκείες, όπως το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό.

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Ο Panagiotis Michalopoulos, (6 ώρες πριν), κοινοποίησε…
Ο χρήστης Θράσος Αβραάμ, έγραψε πριν από λίγο…

Mε υπεύθυνη δήλωση που κατέθεσε στο σχολείο γονέας παιδιού του Δημοτικού απαγορεύει στους δασκάλους να διδάξουν ενότητες από το βιβλίο θρησκευτικών που παρουσιάζουν άλλες θρησκείες, όπως το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό.

Η συγκεκριμένη απαίτηση του γονέα που μάλιστα γίνεται με υπεύθυνη δήλωση στερείται κάθε λογικής καθώς εφόσον επέλεξε για το παιδί της να διδαχθεί το μάθημα των θρησκευτικών δεν μπορεί να επιλέξει ποια κεφάλαια θα διδαχθεί και ποια όχι. Άλλωστε η διδασκαλία για τις θρησκείες, συμπεριλαμβανομένου του Ισλάμ, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην κατανόηση και άρα να αμβλύνει τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις.
Τι άραγε φοβούνται αυτοί οι γονείς μήπως το παιδί τους διαβάσει για το ισλάμ και θελήσει να γίνει ισλαμιστής; Πως είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο εφόσον υποτίθεται πως οι ίδιοι του έχουν δώσει τα κατάλληλα εφόδια για να είναι χριστιανός; Μήπως όμως και οι ίδιοι δεν είναι σίγουροι ότι συμβαίνει αυτό. Όλες οι θρησκείες είναι κακές εκτός από τη δική μας και γι αυτό δεν πρέπει να τις γνωρίζουν τα παιδιά. Ξεχνούν όμως ότι αυτή η αντίληψη έχει δώσει και δίνει πολλές από τις πιο βίαιες συγκρούσεις στον κόσμο.
Οι ιδέες του μίσους χρησιμοποιούν πάντα στον πυρήνα τους το έθνος, την θρησκεία, τον φόβο, την μισαλλοδοξία. Χωρίς να θέλω να κάνω παραινέσεις θα πω μόνο τούτο. Αντί οι γονείς να κάνουν σκοταδιστικές και μισαλλόδοξες υπεύθυνες δηλώσεις θα μπορούσαν να κάνουν πολλά για να παρέμβουν στο επίπεδο των κοινωνικών σχέσεων, για να θωρακίσουν τα παιδιά τους απέναντι στην παλιανθρωπιά, τον ατομισμό, τον κανιβαλισμό, την αποκτήνωση. Αντί να προσπαθούν να εντοπίσουν τον κίνδυνο στον διπλανό φτωχό άλλης εθνικότητας, θρησκείας ή χρώματος, να τους διδάξουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Φαίνεται όμως ότι είναι δύσκολο να είσαι γονιός αλλά δυσκολότερο να είσαι άνθρωπος!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1540952959300711&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater

ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
114 αναρτήσεις, ΕΔΩ

Ισλάμ
161 αναρτήσεις, ΕΔΩ

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ: 

ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ 
εχεις σκεφτει μηπως δεν θελουν απλα τα παιδια τους να ακουσουν για καποιον ψευτοπροφητη μωαμεθ που απ οτι λενε δεν προφητεψε και τιποτα ;;;; μηπως αντιδρανε διοτι σε ενα παιδικο μυαλο φυτεουν την απολυτη συγχιση;;;; στο σχολειο θα μαθαινουν αλλα στο σπιτι αλλα......στο σχολειο θα λενε υπαρχουν η μαμα ο μπαμπας αλλα σε καποιες περιοτωσεις υπαρχουν και δυο μπαμπαδες η δυο μαμαδες;;;;; συγχιση συγχιση συγχιση.....πραγματικα θελω να προλαβω να δω λιγο τι ανθρωποι θα γουν απ ολη ατυη τη σαλατα..... κραταω μια επιφυλαξη.....ο ανθρωπος παντα εκπλησει...ισως τελικα απ ολο αυτο βγουν καλυτεροι ανθρωποι...ισως και τα απολυτα τερατα χωρις κανενα φραγμο και καμια ανθρωπια.....για να δουμε...οσοι προλαβουμε να δουμε οτι δουμε.....
Panagiotis Michalopoulos 

Α) Ναι αγαπητέ, Στρατή!
1. Έχω σκεφτεί, ότι υπάρχουν γονείς που δεν θέλουν να μάθουν τίποτε τα παιδιά τους για τον Μωάμεθ, και το κατανοώ πλήρως αυτό.
2. Έχω σκεφτεί, ότι πράγματι αποτελεί σύγχυση το να μαθαίνουν τα παιδιά… άλλα στο σπίτι και άλλα στο σχολείο.
3. Έχω σκεφτεί, ότι στο σπίτι πρέπει να μαθαίνουν μόνο για το Χριστό και τη διδασκαλία του, όπως το ίδιο γίνεται και στο Κατηχητικό σχολείο της ενορίας της Εκκλησίας των παιδιών.
4. Έχω σκεφτεί ότι επομένως, περιττεύει το να… τριτώσει αυτό! Το να γίνεται δηλαδή αυτό το μάθημα των θρησκευτικών και αυτή η χριστιανική Κατήχηση, ΚΑΙ, στο σχολείο!
Β) Εσείς αγαπητέ, Στρατή…
Έχετε σκεφτεί και εσείς, μήπως πρέπει επιτέλους να καταργηθεί τελείως αυτή η κρατική παρέμβαση; Να καταργηθεί δηλαδή αυτό το λεγόμενο «μάθημα των θρησκευτικών» στα σχολεία, είτε με τη μορφή τη δογματική είτε σαν θρησκειολογία;

Διαχείριση
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ 

Οσο για τη υπευθυνη δηλωση..καλα εκανε.....και καλα θα κανει καθε ελληνας πολιτης να διαβασει το συνταγμα.....και να κινηθει εναντιον ου κρατους και των φυσικων προσωπων που βγαζουν νομους κατα παραβαση του αυνταγματος.....η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ...με ποιο δικαιωμα και αφου δεν αλλαξε το συνταγμα λειτουργουμε σαν να ημαστε μια διαφορετικων χαρακτηριστικων χωρα.....ας αλλαξουν το συνταγμα.....και ας κανουν οτι θελουν μετα......μηνυσεις....εναντιον ολων...πολιτικων αρχων δικαιοσυνης ολων.....αυτοι αποφασιζουν .....κατα παραβαση τελικα του συνταγματος απ οτι φαινεται......να ξερουν οτι θα πληρωσουν..και δεν θα κρυφτουν πισω απο κανενα νομο δημιουργια.....καλα εκανε ο ανθρωπος και να κανουν και αλλα τετοια οι πολιτες.....
Panagiotis Michalopoulos

1. Η θρησκεία μας φίλτατε κ.Στρατή, δεν είναι εθνική, αλλά παγκόσμια, και το πολίτευμα της δεν είναι γήινο αλλά ουράνιο.
2. Ο Κύριος, έστειλε τους μαθητές του να διδάξουν σε όλα τα έθνη.
3. Η Ελλάδα λοιπόν σαν έννοια σαν πατρίδα έχει τη δική της αξία αυτοτελώς. Μπορεί οι πολίτες της, να έχουν όποια πίστη θέλουν ή να μην έχουν καμία! Χωρίς τον εξαναγκασμό που συνέβαινε στο βυζάντιο, όπου ο χριστιανισμός επιβαλλόταν από τον αυτοκράτορα!
4. Έτσι η Ελλάδα, μπορεί να έχει ακόμα και μια άθρησκη κυβέρνηση -όπως η σημερινή του κ. Τσίπρα, που συγκυβερνά με τις παπαδο-πουτάνες των ΑΝΕΛ.
Μπορεί να είναι (και συμβαίνει αυτό) να είναι και η πρώτη στον κόσμο σε ρεκόρ βλασφημίας των θείων!
Μπορεί αυτοί που εκκλησιάζονται τακτικά (και έχει αποδεδειχθεί στατιστικά) να αποτελούν μόνο το 2% του πληθυσμού της.
5. Και να ξέρεις φίλτατε κ.Στρατή, ότι η κατήχηση δεν μπορεί να επιβάλλεται από κανένα Σύνταγμα. Για την Εκκλησία, το Σύνταγμα της είναι οι ιεροί κανόνες. Και οι ιεροί κανόνες απαγορεύουν την κατήχηση από οποιονδήποτε που δεν είναι κληρικός από τον βαθμό του Αναγνώστη και πάνω. Ας είναι και θεολόγος! Ο Αρχιεπίσκοπος όμως, θέλει να διδάσκουν οι θεολόγοι –άντρες και γυναίκες το μάθημα αυτό στα κρατικά σχολεία. Έτσι, και συνδικαλισμό κάνει, και γλυτώνει και την ευθύνη να κάνει η Εκκλησία την κατήχηση. Άλλωστε οι θεολόγοι αυτοί μπορεί να γίνουν και παπάδες αύριο. Τα δικά μας παιδιά που λένε! Χα!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1540952959300711&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater
https://www.facebook.com/profile.php?id=1769162155
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
(Προπονητής αθλήματος - φίλος μου στο facebook) 
Τόπος διαμονής: Μυτιλήνη 
Τόπος καταγωγής: Mytilene, Lesvos, Greece
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1391490741084003&set=t.1769162155&type=3&theater 

Δεν υπάρχουν σχόλια: