Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Εδώ, Blog «Xairete»! Καλημέρα σας! Κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, οι τίτλοι τους -σε ενεργό link, είναι…)

Ο Κύριος: «Βλέπω κάποιον άντρα από το ακροατήριο μου, εκεί απέναντι που κάθεται, να έχει μακριά μαλλιά! Και τον ρωτώ λοιπόν ευθέως: Γιατί δεν πας να κουρεύεσαι, ρε φίλε; Μήπως είσαι θηλυπρεπής, όπως θα έλεγε και ο Απόστολος Παύλος;»


Μια αισχρή πορεία: Από τα αγάλματα του Βούδα και του δωδεκάθεου, στα παπικά αγάλματα… Και στις τραβεστί (παπικο-ορθόδοξες) ανάγλυφες εικόνες… Μεταλλικό ανάγλυφο, με μια τρύπα για τα αγιογραφημένα κεφάλια… Στις οποίες δεσπόζει –πάνω, πάνω, το παπικό -πανταχού παρών, κωλοπερίστερο!


Είχα την εντύπωση ότι την «άφεση των αμαρτιών», την δίνει ο θεός - με την μετάνοια μας, μέσα από το μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως. Τώρα βλέπω, ότι υπάρχει ύμνος της Εκκλησίας μας, που λέει ότι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε, ακόμα κι αν θα απευθυνθούμε π.χ. και σε μια εικόνα της Παναγίας, μια διάσημη και επώνυμη και θαυματουργή -κατά προτίμηση! Προς αυτήν, ...«σωτηρία δεόμενοι»! Διότι αυτή –η Παναγία, σώζει! Διότι αυτή είναι «η Μόνη Ευλογημένη»! Αυτή, που αν και πεθαμένη, θα μπορεί να γίνει και θεά, και μέσα από τις εικόνες της να είναι πανταχού παρούσα… Ώστε να μπορεί έτσι, να «επισκέπτεται την ασθενούσα μας ψύχη»! Και να «πρεσβεύει», για εμάς… Να μεσιτεύει ΑΥΤΗ, ενώ Η Γραφή λέει ότι μόνο ένας μεσίτης υπάρχει –ο Χριστός! Αυτό λοιπόν με την Παναγία που μεσολαβεί ανάμεσα σε εμάς και τον Χριστό, την Παναγία που σώζει και είναι και πανταχού παρούσα, δεν λέγεται ορθοδοξία, αλλά κακοδοξία και παπική Μαριολατρεία.


Το ξέρατε ότι υπάρχει εικόνα, η Παναγία, «η Προστασία εγκαταλειμμένων και ορφανών»;


Απορώ και εξίσταμαι, και καλόπιστα σας ρωτώ: 1. Μήπως με κάποιο ειδικό πρόγραμμα καλλιτεχνικής επεξεργασίας φωτογραφιών (π.χ. «Photoshop») έκαναν τόσο όμορφη την Παναγία μας –όπως φαίνεται στις τόσο φαντεζί εικόνες της, ή ήταν πράγματι τόσο πολύ κοκέτα η ίδια; 2. Και ο μικρός Χριστός πάλι (στην ίδια εικόνα) τα έχει φυσικά αυτά τα πλούσια τα μαλλάκια του, τα κατσαρά, με τις τόσο όμορφες μπούκλες, ή μήπως το ίδιο πρόγραμμα του φόρεσε κάποιο σχετικό hair Extension;


Panagiotis Michalopoulos Το πρώτο και καλύτερο -και το κυριότερο, μυστικό, είναι το… κόλπο! Αυτό, με τα δάχτυλα ευλογίας… Και παράλληλα βέβαια, και, η μυστική λέξη που πρέπει να λες, μαζί, στην προσευχή σου! Και τότε -ως δια μαγείας (λευκής -χριστιανικής, και όχι μαύρης και βουντού), όλα –μα όλα, θα σου πάνε… έξτρα πρίμα γκουτ ! Χα!


Να, και η Συνταγή της Ημέρας...


Πολύ μέταλλο, ρε παιδί μου! Αυτή δεν είναι αγιογραφία, αλλά ένα ανάγλυφο ασημένιο κατασκεύασμα με μια τρύπα... για να φανερώνεται, για να βγαίνει από εκεί το κεφάλι του Φανούρη!


ΣΚΟΤΩΝΕ ΔΡΑΚΟΥΣ ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΑΡΙ;


Το ξέρατε ότι υπάρχει και εικόνα, η «Παναγία η Τσαμπίκα» η Μεγαλόχαρη, η Προστάτιδα της Ρόδου; Άκου «Τσαμπίκα»! Τι άλλο όνομα (κοντά στις τόσες χιλιάδες παρατσούκλια) θα δώσουν οι γελοίοι στην Παναγία μας; Μόνο, και… «Τσάμικια» ή και… «Τσαμπουκιά», δεν την έχουν πει ακόμα!


Γιατί μαμά, και εγώ και εσύ και οι δυο μπράβοι μας, έχουμε όλοι από δυο μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια;


Σήμερα γιορτάζουν: Ο Βάστος και η Βάστα, ο Αρκάδιος και η Αρκαδία… Γιορτάζει, και η Απάτη με το εκκλησάκι της αγίας Θεοδώρας -με τα δέντρα! Χρόνια πολλά λοιπόν: στο παγκάρι, στον μπεζαχτά, στο θρησκεμπόριο, στις φαρδιές τσέπες των παπάδων, στον Μαμωνά!


ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΕΙ;


Λύσσαξαν πάλι οι ακροδεξιές ιστοσελίδες, οι παραφυάδες τους στο facebook, τα μασονικά- χριστιανο-φασιστικά βοθροκαναλα, και οι απανταχού χρυσαυγίτες! Και ζητούσαν ξεσηκωμό του λαού, επέμβαση του εισαγγελέα, επέμβαση του αρχιεπισκόπου αλλά και της κάθε κουτσής Μαρίας… Διότι ο άθεος λέει Τσίπρας και ο Σύριζα δεν είχαν σταυρό στο κοντάρι της σημαίας στην υποδοχή του γάλλου προέδρου στο ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος! Χα! Ενώ είναι γνωστό ότι ούτε ο Σταυρός της σημαίας (αυτός ο ισοσκελής) είναι χριστιανικός (δηλαδή ανισοσκελής), ή ο ορθόδοξος τάχα Σταυρός –όπως ξεσκίζονται να λένε για ρατσιστικούς σκοπούς, αλλά είναι απλά ένα αρχαίο ελληνικό σύμβολο!


Πήγαν επίσκεψη για να δείξουν το… «δάχτυλο» τους; Τρεις Άγγελοι ήταν τελικά, ή τρεις έλληνες μητροπολίτες;


Panagiotis Michalopoulos, σχολίασε: «Πού είναι τώρα ο άγιος Νεκτάριος; Δεν πήγε στον ουρανό; Πού θα πάτε λοιπόν σαν ενορία εκδρομή, για να τον βρείτε και να τον προσκυνήσετε; Στον τάφο του στην Αίγινα; Μα ούτε εκεί υπάρχει έστω και σαν λείψανο. Τον έχουν ξεθάψει από καιρό, και διάφορα κοκαλάκια του έχουν μοιραστεί παντού. Τι θα βρείτε λοιπόν εκεί να το προσκυνήσετε; Και γενικά, γιατί θέλετε όλο και κάτι να βρίσκετε, για να το προσκυνάτε; Βουδιστές είστε; Ο λόγος του θεού απαγορεύει να προσκυνάμε πρόσωπα, πράγματα, κλπ ξόανα!»


Κληρώθηκαν τελικά, οι τρεις επικρατέστεροι για τον τίτλο του «Μάστερ ή Μίστερ φάε ένα κωλοδάχτυλο». Παρατηρείστε τους καλά, και ψηφίστε τον καλύτερο στο δάχτυλο… Αυτόν, που θέλετε να πάρει άξια το πρώτο βραβείο. Καλή συνέχεια σαββατοκύριακου! Χαίρετε!


Εδώ, Blog «Xairete»! Καλημέρα σας, και καλό σαββατοκύριακο! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, οι τίτλοι τους -σε ενεργό link, είναι…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: