Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Βαθμολογήστε αυτή τη μετάφραση

Σελίδα
Orthodox Christian Network
Χορηγούμενη
The holy and miracle-working icon of the Virgin Mary Pantanassa - Healer of Cancer. The holy and miracle-working icon of the Virgin Mary was brought to the Vatopedi monastery by the blessed elder Joseph from Nea Skete.
Το Ιερό και θαύμα είδωλο της Παρθένου Μαρίας Μονή - Θεραπευτής του καρκίνου. Το Ιερό και θαύμα είδωλο της Παρθένου Μαρίας ήταν στο μοναστήρι βατοπέδι από τον ευλογημένο γέροντας Ιωσήφ από τη νέα σκήτη.
Βαθμολογήστε αυτή τη μετάφραση

https://www.facebook.com/MyOCN/photos/pb.84325040329.-2207520000.1506132471./10155598515235330/?type=3&theater 

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: Κύριον τον Θεόν σου προσκυνήσεις και Αυτόν μόνον να λατρεύσεις!


ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Κύριον τον Θεόν σου προσκυνήσεις και Αυτόν μόνον να λατρεύσεις!

P. MICHALOPOULOS είπε...
Κύριον τον Θεόν σου προσκυνήσεις και Αυτόν μόνον να λατρεύσεις!
(Ματθαίος, 4:10)
P. MICHALOPOULOS είπε...
Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα. Ου προσκυνήσεις αυτοίς, ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς.
(Έξοδος, 20:4)  
ο Εκλεκτός συνεργάτης μας, είπε...
"θαυμάζω, ότι ούτω ταχέως μετατίθεστε από του καλέσαντος υμάς εν χάριτι Χριστού εις έτερον ευαγγέλιον" (Απόστολος Παύλος προς Γαλάτας α΄6).
Μας κάλεσε ο Θεός με τη χάρι του Χριστού, αλλά εμείς εγκαταλείψαμε το ευαγγέλιο της Σωτηρίας και μετατεθήκαμε σε άλλο "ευαγγέλιο" υποκατάστατο που δεν σώζει, στη θρησκοληψία, στην τυπολατρεία, στην λειψανολατρεία, στην ειδωλολατρεία της εύκολης θρησκευτικότητας και της ικανοποίησης των επιθυμιών μας και των ανθρωπίνων παραδόσεων.
Δεν φοβόματε μήπως πει και για εμάς ο Θεός:
"Ηκυρώσατε την εντολήν του Θεού, διά την παράδοσιν υμών. Υποκριταί, καλώς προεφήτευσε περί υμών Ησαϊας λέγων: Εγγίζει μοι ο λαός ούτος τω στόματι αυτών και τοις χείλεσι με τιμά, η δε καρδία αυτώ πόρρω απέχει απ' εμού. μάτην δε σέβονταί με, διδάσκοντες διδασκαλίας εντάλματα ανθρώπων" (Ο Κύριος, Ματθ. ιε΄6-9).
"Θυμίαμα βδέλυγμά μοι εστίν. Τας νουμηνίας υμών και τα Σάββατα και τας εορτάς υμών μισεί η ψυχή μου. Εγεννήθητέ μοι εις πλησμονήν" (Προφήτης Ησαϊας α΄13-14).
stavroula είπε...
Δεν πιστευω να ενοειτε να καταργησουμε και τον Εσταυρωμενο ετσι?

P. MICHALOPOULOS είπε...
Χα, χα! Η Σταυρούλα μας, λόγω και του ονόματος της, έχει έννομο συμφέρον επί του προκειμένου θέματος! Χα!
Άλλα γιατί Σταυρούλα μας, να εννοούμε ότι πρέπει να καταργήσουμε τον Εσταυρωμένο; Τι άλλο δηλαδη καταργήσαμε και μένει τώρα μόνο ο Εσταυρωμένος;
Καταργήσαμε τις εικόνες; Όχι! Καταργήσαμε τη λατρεία τους σαν ξόανα; Όχι! Καταργήσαμε να τις προσκυνάμε σαν είδωλα που κουνιούνται, που ματώνουν, που δακρύζουν, που πέφτουν από τον ουρανό (αχειροποίητες) που φανερώνονται, που είναι πιστά αντίγραφα θαυματουργών εικόνων, τόσο πιστά που και τα αντίγραφα είναι σκεπασμένα με τάματα; Όχι!
Καταργήσαμε μήπως το να προσκυνάμε εκατομμύρια κομμάτια από τίμιο ξύλο; Ούτε!
Μας μένει λοιπόν ένα και μοναδικό σύμβολο, ο Σταυρός του Κυρίου μας, που εγώ τον έχω για μεγάλη παρηγοριά εδώ στο γραφείο που εργάζομαι τώρα, απέναντι από τον υπολογιστή μου.
Μας μένει ο Σταυρός που έχουμε στην κορυφή στους ναούς μας, ο σταυρός ακόμα της σημαίας μας, και τέλος αυτός (ο μικρός και απέριττος) που θα μας βάλουν κάποτε και στο δικό μας μνήμα…
stavroula είπε...
Ετσι :)
Ειπα και γω... γιατι εβαλες φωτο με σταυρους γι αυτο ρωτησα
καληνυχτα απο εμας

P. MICHALOPOULOS είπε...
Έβαλα αρχικά, ένα σταυρό που μου προκάλεσε έκπληξη. Ένα σταυρό σαν τεράστιο άγαλμα -μέσα σε ένα ναό ρωσικό, αν δεν κάνω λάθος… Έβαλα και ένα τοτέμ! Οποία ομοιότης! Έβαλα και το πούλι τέρας, τον δικέφαλο αετό! Έβαλα και μια λιτανεία όπου ένας σταυρός έχει ανάγλυφο επάνω τον εσταυρωμένο! Έβαλα δηλαδη… είδωλα! Έγραψα και το σχετικό αγιογραφικό ρητό! Κομπλέ;
Καληνύχτα Σταυρούλα μας! Χαίρετε καλοί μου φίλοι! :-)
 

http://xairete.blogspot.gr/2015/03/blog-post_31.html
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Επισκέπτης είπε... 
23 Σεπτεμβρίου 2017 - 10:17 π.μ.
"Ὡς δὲ ἐγένετο τοῦ εἰσελθεῖν τὸν Πέτρον, συναντήσας αὐτῷ ὁ Κορνήλιος πεσὼν ἐπὶ τοὺς πόδας προσεκύνησεν. ὁ δὲ Πέτρος αὐτὸν ἤγειρε λέγων· ἀνάστηθι· κἀγὼ αὐτὸς ἄνθρωπός εἰμι". (Πράξ. 10΄25-26.)
Τον πιάνει, τον σηκώνει και με αυστηρό ύφος τον επιπλήττει, τον συμμαζεύει, τον επαναφέρει στην θεία τάξι: ΣΗΚΩ ΠΑΝΩ! ΚΙ ΕΓΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ! Τόν Θεό μόνο να προσκυνάς και να λατρεύεις, όχι ανθρώπους και κτίσματα! Και ασφαλώς απαγορεύοντας να προσκυνάμε ζωντανούς τους ανθρώπους, δίνει αιωνίως την εντολή να μη προσκυνάμε ούτε ανθρώπους ούτε τα λείψανά τους ούτε άλλα άψυχα αντικείμενα αλλά μόνο τον Θεό.
Εμείς είμαστε ανώτεροι από την Αγία Γραφή, τη θεόπνευστη, ανώτεροι από τον Απόστολο Πέτρο, και τολμούμε να περιφρονούμε την Εντολή: "Κύριον τον Θεόν σου προσκυνήσεις και Αυτόν μόνον να λατρεύσεις! Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα. Ου προσκυνήσεις αυτοίς, ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς"; 

Όπως μας υπενθυμίζουν οι αναρτήσεις του "Χαίρετε" 
http://xairete.blogspot.gr/2015/03/blog-post_31.html η Αγία Γραφή μᾶς βαθμολογεί:
"θαυμάζω, ότι ούτω ταχέως μετατίθεστε από του καλέσαντος υμάς εν χάριτι Χριστού εις έτερον ευαγγέλιον" (Απόστολος Παύλος προς Γαλάτας α΄6).
"Ηκυρώσατε την εντολήν του Θεού, διά την παράδοσιν υμών. Υποκριταί, καλώς προεφήτευσε περί υμών Ησαϊας λέγων: Εγγίζει μοι ο λαός ούτος τω στόματι αυτών και τοις χείλεσι με τιμά, η δε καρδία αυτώ πόρρω απέχει απ' εμού. μάτην δε σέβονταί με, διδάσκοντες διδασκαλίας εντάλματα ανθρώπων" ( Ο Κύριος, Ματθ. ιε΄6-9). 
"Θυμίαμα βδέλυγμά μοι εστίν. Τας νουμηνίας υμών και τα Σάββατα και τας εορτάς υμών μισεί η ψυχή μου. Εγεννήθητέ μοι εις πλησμονήν" (Προφήτης Ησαϊας α΄13-14).
Κι ύστερα μας φταίνε εκείνοι που -κακώς- βλαστημάνε τα θεία και "γαμοσταυρίζουν". 

Εκείνοι βλάπτουν την ψυχή τους ατομικά. 
Όσοι όμως παραχαράσσοντας το Ευαγγέλιο και την Πίστι, θεολόγοι, επίσκοποι, γέροντες, αποδίδουν σε ἐμψυχα κτίσματα ή άψυχα αντικείμενα ιδιότητες, εξουσίες, ικανότητες και αρμοδιότητες που ανήκουν μόνο στον Θεό, διδάσκοντας τους πιστούς να προσκυνούν και να λατρεύουν τα κτίσματα πώς θα βαθμολογηθούν από τον Κτίσαντα; 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πράξ. 10΄25-26. "Ὡς δὲ ἐγένετο τοῦ εἰσελθεῖν τὸν Πέτρον, συναντήσας αὐτῷ ὁ Κορνήλιος πεσὼν ἐπὶ τοὺς πόδας προσεκύνησεν. ὁ δὲ Πέτρος αὐτὸν ἤγειρε λέγων· ἀνάστηθι· κἀγὼ αὐτὸς ἄνθρωπός εἰμι". Τον πιάνει, τον σηκώνει και με αυστηρό ύφος τον επιπλήττει, τον συμμαζεύει, τον επαναφέρει στην θεία τάξι: ΣΗΚΩ ΠΑΝΩ! ΚΙ ΕΓΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ! Τόν Θεό μόνο να προσκυνάς και να λατρεύεις, όχι ανθρώπους και κτίσματα! Και ασφαλώς απαγορεύοντας να προσκυνάμε ζωντανούς τους ανθρώπους, δίνει αιωνίως την εντολή να μη προσκυνάμε ούτε ανθρώπους ούτε τα λείψανά τους ούτε άλλα άψυχα αντικείμενα αλλά μόνο τον Θεό.

Εμείς είμαστε ανώτεροι από την Αγία Γραφή, τη θεόπνευστη, ανώτεροι από τον Απόστολο Πέτρο, και τολμούμε να περιφρονούμε την Εντολή: "Κύριον τον Θεόν σου προσκυνήσεις και Αυτόν μόνον να λατρεύσεις! Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα.
Ου προσκυνήσεις αυτοίς, ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς"; Όπως μας υπενθυμίζουν οι αναρτήσεις του "Χαίρετε" http://xairete.blogspot.gr/2015/03/blog-post_31.html η Αγία Γραφή μᾶς βαθμολογεί: "θαυμάζω, ότι ούτω ταχέως μετατίθεστε από του καλέσαντος υμάς εν χάριτι Χριστού εις έτερον ευαγγέλιον" (Απόστολος Παύλος προς Γαλάτας α΄6)."Ηκυρώσατε την εντολήν του Θεού, διά την παράδοσιν υμών. Υποκριταί, καλώς προεφήτευσε περί υμών Ησαϊας λέγων: Εγγίζει μοι ο λαός ούτος τω στόματι αυτών και τοις χείλεσι με τιμά, η δε καρδία αυτώ πόρρω απέχει απ' εμού. μάτην δε σέβονταί με, διδάσκοντες διδασκαλίας εντάλματα ανθρώπων" ( Ο Κύριος, Ματθ. ιε΄6-9).
"Θυμίαμα βδέλυγμά μοι εστίν. Τας νουμηνίας υμών και τα Σάββατα και τας εορτάς υμών μισεί η ψυχή μου. Εγεννήθητέ μοι εις πλησμονήν" (Προφήτης Ησαϊας α΄13-14).

Κι ύστερα μας φταίνε εκείνοι που -κακώς- βλαστημάνε τα θεία και "γαμοσταυρίζουν". Εκείνοι βλάπτουν την ψυχή τους ατομικά. Όσοι όμως παραχαράσσοντας το Ευαγγέλιο και την Πίστι, θεολόγοι, επίσκοποι, γέροντες, αποδίδουν σε ἐμψυχα κτίσματα ή άψυχα αντικείμενα ιδιότητες, εξουσίες, ικανότητες και αρμοδιότητες που ανήκουν μόνο στον Θεό, διδάσκοντας τους πιστούς να προσκυνούν και να λατρεύουν τα κτίσματα πώς θα βαθμολογηθούν από τον Κτίσαντα;

Επισκέπτης