Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Διαβάζω: «24/09, εορτάζει η Παναγία η Μυρτιδιωτισσα». Σχολιάζω: «Τι εορτάζει σήμερα αυτή η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα;» 1. Γιορτάζει την θεοποίηση της, μέσα από το είδωλο της κάθε εικόνας της; Το ότι έτσι -με τις αναρίθμητες εικόνες της, γίνεται κάτι σαν θεός πανταχού παρών (και τα πάντα πληρών –άμα βέβαια της τάξεις κάτι ακριβό, πρώτα); Ότι βρίσκεται μέσα σε αυτές, όσες είναι μαρκαρισμένες σαν θαυματουργές; 2. Γιορτάζει μήπως την επέτειο που πήγε για μπάνιο και είχε μαζούτ η θάλασσα και βγήκε μαύρη σαν την πίσσα; 3. Μήπως σαν σήμερα κουνήθηκε, μάτωσε, δάκρυσε, φανερώθηκε; (Συμπέρασμα: Τι μαλακία είναι πάλι αυτή, να γιορτάζουμε ανόητα και κάτι -κάθε μέρα… Πότε γενέθλια αγίων, πότε τις μεταφορές των λειψάνων τους, και πότε θαύματα εικόνων;) (Συμπέρασμα: Κάθε μέρα πανηγύρια, ρε πούστη; Μεθαύριο δε πάλι, είναι λέει και η μετάσταση του Ιωάννη του θεολόγου, που αφού αναστήθηκε η Παναγία -που του εμπιστεύτηκε ο Χριστός, αναστήθηκε λένε και αυτός, όπως και αυτή …τρεις μέρες μετά! Το γνωστό σενάριο: Πάνε μετά από τρεις μέρες στον τάφο κάποιοι, και τι να δουν! Τίποτε! Ανοιχτός ο λάκκος και άφαντος ο πεθαμένος! Χα!)

ΣΧΕΤΙΚΟ - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Για να μας επιβάλουν λοιπόν οι θρησκευτικοί μας "ταγοί" (το λες και "τράγοι") την ανεπιφύλακτη εκ μέρους μας προσκύνηση, διαφημίζουν πολλές από τις εικόνες αυτές, σαν θαυματουργές τάχα!


ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
Ο Θεοδωρος Βαφειαδης
7 ώρες πριν
Καληνύχτα ευλογημένο ξημέρωμα
24/09, εορτάζει η Παναγία η Μυρτιδιωτισσα
Χρόνια πολλά βοήθεια μας. Πειραιάς

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos
Τι εορτάζει σήμερα αυτή η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα;
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=360497804363469&id=100012097562760

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Παναγία η Μυρτιδιώτισσα
(8 αναρτήσεις)
 

ΕΔΩ
ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ... ΚΑΡΒΟΥΝΑ !!!.. 
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016 

Η Μυρτώ, γιορτάζει κανονικά στις 26 Ιουνίου (Των Αγίων Πάντων), μαζί με τα αρκουδάκια ράτσας «πάντα». Αν όμως κατάγεται από τα Κύθηρα, τότε μπορεί να γιορτάσει εξαιρετικά και σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου (Ανάμνηση θαύματος της Θεοτόκου της Μυρτιδιώτισσας), που γιορτάζουν η Μυρσίνη, η Μυρτώ, η Μυρτιά, η Μυρτιδιώτισσα, η Μύρτα, η Μυρσώ, η Μέρσα, η Αμέρσσα, η Αμέρσα, και η θεια μου η Αμερισούδα ή Αμερσούδα!


ΣΧΕΤΙΚΟ:
Μετέστη λοιπόν και η Παναγία, και ο Ιωάννης ο θεολόγος, και είναι ζωντανοί πλέον και οι δυο τους, εκεί ψηλά στον ουρανό… 
…Επίσης, μαρτυρίες για μετάσταση τους, έχουμε και για δυο προφήτες της παλαιάς διαθήκης… 
Δηλαδή για τον Ηλία και Ενώχ… 
Που και αυτοί οι δυο είναι έτοιμοι -κάποια στιγμή, να επέμβουν…
Είναι τώρα σε αναμονή, να πούμε… 
Και όπως τους βλέπουμε δίπλα –δίπλα εικονιζόμενους… 
1. Ο ένας κάθεται και χαϊδεύει τα γένια του και το γόνατο του –με το ένα και το άλλο χέρι του… 
2. Ενώ ο άλλος, ευλογεί –σαν ελληνορθόδοξος μητροπολίτης, και με τα δυο χέρια συγχρόνως!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: