Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΔΙΑΒΑΖΩ: «Ξεχάστε το… ιερό κάστανο του Αγίου Παϊσίου και ετοιμαστείτε να δείτε ένα «θαύμα» να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σας!» ΔΙΑΒΑΖΩ: «Κάποιος μας κάνει πλάκα! Πιστοί στην Καβάλα τρώνε ξύλο από «θαυματουργή» εικόνα και το χαίρονται (video)»

ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Panagiotis Zotos 
10 Αυγούστου στις 6:35 π.μ. 
Παναγιώτη,
Το βιντεο το ειδες? 
Παπάς: Σιγα ρε θα σπάσει "Πιστός ": Δεν σπαει ρε
ΔΙΑΒΑΖΩ:
(8 Αυγούστου 2017)
(Γράφει ο Χρήστος Πρόεδρος)
Εντωμεταξύ, θαυματουργή εικόνα χτυπιέται μόνη της σε πανηγύρι στην Καβάλα
Σύμφωνα με τους πιστούς, η εικόνα είναι θαυματουργή και όταν γιορτάζει τους χτυπάει
Βρισκόμαστε μέσα στον Αύγουστο αγαπητοί φίλοι όπου δεν σφίγγουν απλώς οι ζέστες, αλλά βρίσκονται και στα ντουζένια τους όλες οι θρησκευτικές πανήγυρεις ανα την επαρχία, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν την τιμητική τους όχι μόνο οι λαχειοφόρες αγορές που κληρώνουν φέτα, αλλά και τα προσκυνήματα παντώς τύπου.
Μετά από θαυματουργά βραστά κάστανα, ιερές παντόφλες, θαυματουργές πέτρες air condition, ιερά γυαλιά οράσεως και άλλα τέτοια ωραία και εξόχως πνευματικά πράγματα, έρχεται τώρα η εικόνα η οποία χτυπάει όποιον γουστάρει ανήμερα στη γιορτή της, δηλαδή στις 6 Αυγούστου που είναι της Μεταμορφόσεως.
Συγκεκριμένα, στην Ιερά Μονή της Μεταμορφόσεως του Σωτήρος των Νικητών Καβάλας η οποία είναι «ένα ακόμη ταπεινό εργαστήρι της προσευχής, μια πραγματική όαση μέσα στη σημερινή υλόπνικτη εποχή μας» υπάρχει η εικόνα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού, η οποία σύμφωνα με τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς, ρίχνει ένα χέρι ξύλο στο ποίμνιο.
Όπως διαβάζουμε στο ekklesia online:
Σε ώρες απροσδιόριστες και κυρίως κατά την πανήγυρή της, όταν οι χιλιάδες πιστοί την μεταφέρουν με ευλάβεια και σεβασμό κατά τη διάρκεια της λιτανείας της ή την κρατούν στα χέρια τους κατά την ακολουθία του Αγιασμού» και της «Παρακλήσεως», τότε η εικόνα παρουσιάζει θαυμαστά κινητικά σημεία «χτυπάει», όπως λένε οι Χριστιανοί.
Πάνω στο χάη κέφι, εκεί δηλαδή που η ιερή εικόνα γιορτάζει, θα ρίξει και κανα-δύο χτυπήματα στους πιστούς, οι οποίοι πάνω στη θρησκευτική ζοχάδα τους σίγουρα δεν παρεξηγούν. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι απλά πρόκειται για κάμποσους τύπους και τύπισσες οι οποίοι ξαπλώνουν σε ένα χώρο που μοιάζει με kick boxing ring για σκάκι όπου παίρνουν ένα βαρύ ξύλινο τελάρο και με αυτό βαράνε το κεφάλι τους ελπίζοντας σε εξιλέωση ή σε κάποια καλή σοδειά.

Το αιμοδιψές κοινό ...
ανυπομονεί να δει ποιός θα νικήσει στο ρινγκ ...
μεταξύ Εικόνας και Πιστών 
To πιο τρομερό με την ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από τις Ανατριχίλες είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο σταθερό pattern ώστε να συμπεράνει κανείς εάν η εικόνα χτυπάει μόνο τους καλούς, τους κακούς, ή ας πούμε αν χτυπάει μόνο τους υδροχόους. Η μόνη υπόθεση που κάνει ο κόσμος και η εκκλησία σχετικά με την κινητικότητα της εικόνας είναι ότι ίσως πρόκειται για προειδοποίηση κάποιου θείου μηνύματος που λόγω των χτυπημάτων εκείνη τη στιγμή ο πιστός δεν μπορεί να βάλει τον εγκέφαλό τους σε λειτουργία ώστε να τα αποκωδικοποιήσει.
Εάν θέλετε πάντως να λύσετε το μυστήριο και να ανακαλύψτε με τι μυστήριους τρόπους λειτουργεί η τραμπουκοεικόνα, τότε μπορείτε να δείτε ολόκληρη την τελετή εδώ.
http://luben.tv/stream/124296

ΣΧΟΛΙΑ:
Kostas Au 
Ρεζιλιααααα!
Panagiotis Zotos 
Φρουραααα φρουραααααααα φρουρααααα
Panagiotis Zotos 

Λοιπον δεν μ αρεσει να μιλαω πρόστυχα αλλα σ αυτη την περιπτωση δεν μπορω να το κρατησω. Βρε μπας και τους εχει βαρέσει η μαλακια κατα κουτελα?
Εχω και ενα νεο. Προ λιγο περασε αυτοκινητο απο την δουλεια μου και ειχε ενα εικονισματακι αυτο με το χαρτί και την πλαστικοποίηση σαν ταυτότητα και ειχε επανω τύπωμα τον Παΐσιο να προσεύχεται γονατιστός στον Αρσενιο τον καπαδοκη .Σχολιο Παναγιωτη για αυτο? Ξεχασα να σου πω πως αυτος ηταν ΕΠΟΠ!!!
Panagiotis Michalopoulos 

Λένε ότι ο Αρσένιος Καπαδόκης είχε πει ότι ήθελε να ονομαστεί Αρσένιος, και ο Παΐσιος. Και αυτός ο Αρσένιος έγινε άγιος. Ένα λοιπόν από τα τεχνάσματα αυτών που ήθελαν να αγιοποιήσουν και τον Παΐσιο όλα αυτά τα χρόνια προπαγάνδας τους -από τότε που πέθανε, ήταν ότι τον αγιογραφούσαν (προκαταβολικά) να έχει πίσω του την εικόνα του αγίου Αρσένιου, ή όπως αυτή που λέτε, να είναι γονατιστός μπροστά του. 
Αυτός λοιπόν πέθανε το 1924 στην Κέρκυρα. Στην πατρίδα του δε, την Καππαδοκία, τον είχαν για άγιο, και έπαιρναν χώμα από το κατώφλι του κελιού του και αναμιγνύοντάς το με λίγο νερό το έπιναν, σαν φάρμακο για κάθε νόσο… 
Το ίδιο γινόταν μετά, και, με τον Παΐσιο, με μια τουρκάλα φίλη του, που όταν έγινε μοναχός, έπαιρνε λένε χώμα από τα παπούτσια του και το έβαζε κάπου στο σώμα της που είχε πρόβλημα. 
Ξέρουμε δε ότι και στον τάφο του Παΐσιου γίνεται κάτι παρόμοιο: Παίρνουν οι προσκυνητές χώμα από εκεί, το ανακατεύουν με νερό και μεταλαμβάνουν από αυτό!
Panagiotis Zotos 

Οταν λεμε "λενε" ? Καπου διαβασα πως ο Αρσενιος οταν βαπτισε τον Παισιο (αν αληθεύει ) ειχε προφητευση πως ο Παϊσιος θα γινει καλόγερος . Γνωρίζουμε κατι γι αυτο? Διαβασα λίγο την ιστορία του Αρσενίου και πολλα θρησκευτικά site αναφερνουν τον Παισιο συνεχεια. Εμενα προσωπικα μονο αυτο με βάζει σε υποψίες. Θελω την γνωμη σου για το θεμα.
Panagiotis Zotos 

Επισης προ λιγο Μίλησα με την αδερφη μου. Λεει πως εμαθε πως πηγαν ερευνητές για την συγκεκριμενη εικονα και δεν βρήκαν πως χτυπιέται. Ισχύει? Γνωρίζουμε κατι?
Panagiotis Michalopoulos 

Φαίνεται ότι αυτά τα περί διαδοχής του Αρσένιου από τον Παΐσιο, ήταν ένα ακόμα τέχνασμα του αγιορείτη γέροντα, μια ακόμα φήμη από τις αμέτρητες που (σαν την χειρότερη κυρά Κατίνα) διέδιδε, ότι τάχα βλέπει αγίους και αγίες, και τον Χριστό ακόμα, ότι πλακώνεται στο ξύλο με διαολάκια, κλπ. Διάβασα ότι ο ίδιος ξέθαψε τον Αρσένιο και τα οστά του τα έφερε στο μοναστήρι, εκεί που είναι τώρα και ο τάφος του ίδιου! Χέστα και άστα!
Panagiotis Michalopoulos

Για την «κινουμένη» αυτή εικόνα, όπως είδαμε στο βίντεο, δεν μοιάζει να κινείται μόνη της, αλλά κινείται από αυτούς που την κρατούν, δηλαδή από τους αβανταδόρους των παπάδων που δίνουν το σόου! Σόου κακοπαιγμένο, από κάποιους κλόουν της κακιάς ώρας. Η εικόνα είναι μεγάλη, και η μεταλλική επένδυση που έχει, της δίνει ένα βάρος. Κάποιος λοιπόν κάθεται κάτω, και του δίνουν να κρατήσει όρθια την εικόνα, και αυτός πέφτει ανάσκελα, και την αφήνει την εικόνα, και αυτό αποδίδεται σε θαύμα! Ένας άλλος, κάθεται κι αυτός, κρατεί την εικόνα από τη μέση και την παίζει μια στο κεφάλι και μια στα πόδια! Όχι, δεν σηκώθηκε να χορέψει και ταγκό μαζί της! Χα! Όλοι οι υπόλοιποι, άντρες, γυναίκες με παιδιά κλπ. απλά κάθισαν και κράτησαν την εικόνα, χωρίς να γίνει τίποτε! Αυτοί, δεν ήταν στο κόλπο! Χα!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1505401559522518&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater 
ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Panagiotis Zotos 
10 Αυγούστου στις 6:35 π.μ. 
Παναγιώτη,
Το βιντεο το ειδες? 
Παπάς: Σιγα ρε θα σπάσει "Πιστός ": Δεν σπαει ρε
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1506765829386091

Δεν υπάρχουν σχόλια: