Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Το facebook, μου θυμίζει… Τι δημοσίευσα… Σαν σήμερα, πέρσι… (Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016): «Η θυσία του ταύρου στο Μανταμάδο - Φυλαχτά βουτηγμένα στο αίμα!»

Το facebook, μου θυμίζει… 
Τι δημοσίευσα… Σαν σήμερα, πέρσι…
(Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016)
Η θυσία του ταύρου στο Μανταμάδο - Φυλαχτά βουτηγμένα στο αίμα (Ο Γιάννης Βουλγαράκης έχει καταγράψει φωτογραφικά μια τελετή που χάνεται στα βάθη του χρόνου: την σφαγή του ταύρου προς τιμήν του Αρχάγγελου Μιχαήλ στον Μανταμάδο της Λέσβου.)
http://xairete.blogspot.gr/2016/08/blog-post_45.html
 

ΔΙΑΒΑΖΩ:
O Γιάννης Βουλγαράκης βρέθηκε στον Μανταμάδο της Λέσβου στη θυσία του ταύρου και έγινε μάρτυρας μιας συγκλονιστικής ιεροτελεστίας.
Μετά μικροί μεγάλοι τρέχουν να πάρουν με βαμβάκι αίμα για φυλαχτό και λουλούδια από το στεφάνι που ήταν περασμένο στο λαιμό του ζώου. Κάνουν με αίμα στα χέρια και στο μέτωπο το σήμα του σταυρού και βάζουν τα βαμβάκια σε σακουλάκια. Το αίμα του ταύρου θεωρείται ότι σε φυλάει και σε προστατεύει όπως και ο αγιασμός. Ακολουθούν κι οι σφαγές των υπόλοιπων ταμάτων, η προετοιμασία του φαγητού και το φαγοπότι.

http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/afieromata/i-thysia-toy-tayroy-sto-mantamado-fylahta-voytigmena-sto-aima
 

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΘΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΌ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ - ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ "ΠΙΣΤΟΙ" ΦΥΛΑΧΤΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ !!!
ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ...  Στις 30 ΙΟΥΝΊΟΥ.

Αφού περιφέρουν αλυσοδεμένο το δύσμοιρο ζωντανό με νταούλια και ζουρνάδες, κατόπιν το σφάζουν και το αποκεφαλίζουν δημοσία (!!!), στη συνέχεια βάφονται με το αίμα του ως φυλαχτό (!!!), βγάζουν το κεφάλι του σε λοταρία και τέλος τεμαχίζουν το ζώο και το τρώνε, γλεντομεθοκοπώντας επί τριήμερο...Θα απορούσαν και οι Ζουλού με το θέαμα...!!!
Κι όλα αυτά, όχι βεβαίως γιατί πεινάνε, αλλά καθαρά από αναχρονιστικές, δεισιδαιμονικές, σκοταδιστικές αντιλήψεις και θρησκοληψίες...!!!
Σημειωτέον ότι το "έθιμο" αυτό έχει απαγορευτεί βάσει νόμου και παρόλα αυτά συνεχίζεται στο νησί παρανόμως, ενώ ταυτόχρονα προβάλλεται περήφανα και ως σπουδαίο πολιτισμικό προϊόν τουριστικής εκμετάλλευσης, υποστηριζόμενο όπως είναι φυσικό σθεναρά και με το έτσι θέλω, από την εκκλησία και το ντόπιο εμπορικό λόμπι, καθότι οικονομάνε τ' άντερα τους αμφότεροι από την αθρόα προσέλευση κοπαδιών ανιστόρητου όχλου γιδοραγιάδων απ' όλη την χώρα, που τα ακουμπάνε κανονικά και αφειδώς στο παγκάρι του εκάστοτε αγίου και στα μαγαζιά της κραιπάλης...
(!!!) ΠΡΟΣΟΧΗ, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (!!!)
https://www.zoosos.gr/christianoi-esfaksan-dimosia-tavro-choris-anaisthitopoiisi-ston-mantamado-lesvou-para-tin-apagorefsi/#axzz4lObBcwqe


Χριστιανοί έσφαξαν δημόσια ταύρο -χωρίς αναισθητοποίηση, στον Μανταμάδο της Λέσβου, παρά την απαγόρευση!
Δεκάδες θεατές τραβούσαν με τα κινητά τους τον βασανισμό του ζώου, κατά τη σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: