Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Καλημέρα σας, και καλή Κυριακή! Σας στέλνω εγκάρδια αυτήν την ευχή μου… Μαζί δε, και αυτήν την ωραία ζωγραφιά από τη σελίδα του καλού φίλου Γιώργου Ρόκκα. Και ακόμα, μαζί με τα αυτά τα λουλούδια, έχετε και μια πρόσκληση μου… Να επισκεφτείτε το ιστολόγιο, για να παραλάβετε και μια άλλη ανθοδέσμη… Να δείτε δηλαδή, τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο μπλογκ μου -το «χαίρετε»… Αναρτήσεις, οι οποίες είναι…

Διαβάζω: Δεν είναι ο μητροπολίτης Πειραιά, αν και του μοιάζει! Είναι ο Στέφανος Ούρος Δ΄ Δουσάν (βασιλεύς ή κράλης ή καίσαρας ή αυτοκράτορας) της Σερβίας, που γεννήθηκε το 1308 και πέθανε το 1355. Ο μητροπολίτης Πειραιά –νεότερος, φαίνεται εδώ –στο βιντεο, στην κηδεία της Αλίκης Βουγιουκλάκη…


ΔΙΑΒΑΖΩ: «Αυτός εδώ δεν είναι... Μητροπολίτης, είναι ο Βασιλιάς της Περσίας Σαπώρ Β'»


Οι φούρνοι -για ανθρώπους, δουλεύουν καλά -ακόμα και σήμερα, στη Γερμανία! Φωνή απόγνωσης (5 ώρες, πριν) από την Popi Cocinou -φίλη μου στο facebook (Ντίσελντορφ, Nordrhein-Westfalen, Γερμανία) για τα αποτεφρωτήρια, τα οποία επιλέγουν ακόμα και ορθόδοξοι χριστιανοί, -αντί για κηδεία με παπά στην εκκλησία και ταφή πατροπαράδοτη!


Φαίνεται ρε πούστη μου, ότι έχουν μεγάλα κεσάτια και οι παπάδες… Έλλειψη αρκετού ρευστού στο παγκάρι και στις φαρδιές τους τσέπες… Ή κάνουν και πολλά έξοδα (παραστάσεως, τεκνα, ανιψιοί και ανιψιές κλπ) και έτσι, δεν τους φτάνουν τα τυχερά από ιεροπραξίες και ο δημοσιοϋπαλληλικός τους μισθός. Ευκαιρία λοιπόν τώρα με τις «Παρακλήσεις» της Παναγίας, για να ρεφάρουν -κάπως! «Παρακαλούν» λοιπόν και εμάς –το ποίμνιο, να πάμε στο μαγαζί τους… Να τους κάνουμε λέει «την τιμή»!.. Βγάζουν μάλιστα και στο σόου τον χοντρό μάγο για μόστρα, την κυρία με τα γένια, για αβάντα, κλπ! Χα!


Απόψε, συζητώ -στη σελίδα μου στο facebook, με μια άγνωστη μου (έχουμε κοινούς φίλους)… Με μια τσαούσα κυρία με το όνομα χρήστη «Δεσποινα Μουταφη»… Μια ψευτο-θεούσα νταρτανο-μαντάμ (αυτή στη φωτο, που δεν φοράει σταυρό στο λαιμό της, αλλά μια χάντρα για το μάτιασμα), η οποία εισέβαλε μαινόμενη (λόγω πανσελήνου;) –μέσα στα μεσάνυχτα, σε μια ανάρτηση μου, για να ουρλιάξει, για να με βρίσει!


Χαμός γίνεται τις μέρες αυτές. Ψευτo-Θεούσοι και ψευτο-θεούσες, θρησκόληπτοι –χριστιανο-φασίστες χριστιανο-Ταλιμπάν, παπάδες και δεσποτάδες ακροδεξιοί… Μαδάνε δημόσια τις όποιες τρίχες τους (φανερές και απόκρυφες) από αγανάκτηση, και χτυπούν και τρίβουν σαν πιπέρι κάτω στο πάτωμα τον ποπό τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διαδίδοντας σε κηρύγματα σε ναούς, κατά την Παράκληση, και σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο, ότι τάχα η κυβέρνηση κατάργησε την πρωινή προσευχή στα σχολεία (κάτι το εντελώς ψευδέστατο) και ότι θα καταργήσει και την έπαρση της σημαίας με τον εθνικό ύμνο, ενώ πουθενά σε σχολείο δεν γίνεται κάτι τέτοιο για να καταργηθεί! Η σημαία στα σχολεία, κυματίζει συνεχώς, όπως και σε όλα τα δημόσια κτήρια!


Διαβάζω: «Τα έλεγε ο γέροντας!»


ΣΧΟΛΙΑΖΩ: «Άλλη μια κυρά Κατίνα, που το παίζει αγία! Ή ο ίδιος ο δεσπότης, οι παρατρεχάμενοι του που έχουν συμφέρον να διαδίδουν τέρατα και σημεία για τον πατερούλη τους. Κανένας γέροντας ή μητροπολίτης -στα τελευταία του, δεν γλύτωσε από τέτοια θρησκόληπτα φασιστο-χριστιανικά τσογλάνια!»


Τι θα πει «αγίασμα»; Είναι δηλαδή κάτι πηγές σε μοναστήρια και άλλους εμπορικούς χώρους της ελληνορθόδοξης παπαδικής Εκκλησίας – «γωνιακό μαγαζί», από όπου βγαίνει έτοιμος αγιασμός; Αγιασμένο νερό δηλαδή, χωρίς να έχει προηγηθεί η σχετική ευχή του ιερέα; Και τι θεϊκό στοιχείο – ή απλά στοιχειό, λέτε να περιέχει αυτό το λεγόμενο «αγίασμα»; Τι το μαγικό, που το κάνει και αυτo-αγιάζεται; Νύμφες περιέχει; Άλλα ξωτικά του νερού περιέχει; Μιλάμε δηλαδή για κανονικό… «ορθόδοξο» πανθεϊσμό; Ε;


Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου!


Ο Αύγουστος, μας έφτασε… Και το ντύσιμο –τα στολίδια του, είναι της εποχής αυτής… Αύγουστος: Ο μήνας της αμπέλου -των σταφυλιών, των αγρών με τα στάχια, της συκιάς με τα σύκα, κλπ!


Μαλακίας, το Ανάγνωσμα… Διαβάζω: «Η Αγία Μαρίνα είναι για το ξεμάτιασμα. Η Μαρίνα “μαραίνει” το κακό το μάτι, αλλά διώχνει και τα δαιμόνια. Σχετίζεται με τα μωρά παιδιά…»


Αναμφισβήτητα, είναι ολοζώντανη η θρησκεία μας! Απόδειξη, τα αμέτρητα λείψανα, άφθαρτα δάχτυλα, χέρια, πόδια, κλπ, που εκτίθενται περιφερόμενα από πανηγύρι σε πανηγύρι… Η Αποκάλυψη είναι ότι δεν έχουν λειώσει ούτε και τα γεννητικά όργανα σε πολλούς αγίους και αγίες (πλήρες το πέος με τους όρχεις από τη μια, και το αιδοίο πλήρες χειλέων από την άλλη). Μέλη αγιασμένα, τα οποία ναι μεν δεν δακρύζουν και αυτά όπως οι άγιες εικόνες, αλλά εκκρίνουν λέει τακτικά, κάποια αλλά σχετικά υγρά… Απόκρυφα μέλη, τα οποία κάπου -κάπου -σύμφωνα με μαρτυρίες, μπορούν ακόμα και... να κουνιούνται –να πάλλονται δηλαδή (οριζόντια ή κάθετα –ανάλογα) θαυματουργικά, και, αυτά! Το κυριότερο δε αποδεικτικό στοιχείο, είναι ότι ευωδιάζουν κιόλας, όπως όλα άλλωστε τα ιερά λείψανα! Χωρίς να εξαιρούνται στον κανόνα αυτό, ούτε και οι πλαστικές παντόφλες, ούτε και το πάνω και το κάτω εσώρουχο του γ. Παΐσιου, αν και λερωμένα αμφότερα από τότε που πολεμούσε τους κουμουνιστές στο εμφύλιο και έπεσε ένα βλήμα στο κεφάλι του, όπως λέει χαρακτηριστικά ο επίσημος βιος του, ο τόμος των 700 σελίδων!


Δυο τυχαίες εικόνες με θέμα το hairstyling… 1. Η μια, είναι με αυτόν τον Κύριο, που αναζητά λίαν επειγόντως και άκρως απελπισμένα –μέσα στη νύχτα, έναν οποιοδήποτε διαθέσιμο κομμωτή, και κάποιο διανυκτερεύον κομμωτήριο… 2. Η άλλη, είναι από το επικό έργο «Η Ωραία, του κουρέα»!


«Είδομεν το φως το αληθινό»… Αλλά, και, το… ηλεκτρικό! Ο ιερός αριθμός τρία, και, στη φωτο αυτή: Τρία, τα κρεμαστά τα καντηλέρια -μπροστά και πάνω από τη εικόνα (παλαιός φωτισμός –με λάδι)… Και τρία ψεύτικα «κεριά» -στο πλάι, στο κηροπήγιο (σύγχρονος φωτισμός, με ηλεκτρισμό).


Πώς εκλέγεται ο κάθε Μητροπολίτης (π.χ. ο νέος Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου;) Με… κωλοδάχτυλο;


Ο χρήστης «Ορθοδοξία, η Δύναμη μας.», έγραψε: «Η αξία και η δύναμις των Χαιρετισμών ως παρακλητική προσευχή»


Τρεις τυχαίες παραστάσεις, με θέμα: «άνθρωποι με σεντόνι» (Καρα-τσεκαρισμένο: στην ούγια, γράφει πάντα… «Πειραϊκή – Πατραϊκή»!)


Την πρόσφατη διαμάχη ανάμεσα στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία -από τη μια, και την ελληνική Πολιτεία –από την άλλη… Τη διαμάχη την σχετική με το «μάθημα των θρησκευτικών»… Αλλά και κυρίως με την «πρωινή προσευχή» στα σχολεία… Μας θύμισε μια ξένη ταινία, που πρόβαλε χθες το βράδυ στις 9, η τηλεόραση του STAR. Την ταινία με τίτλο «Η Τιτανομαχία» (Clash of the Titans), με σενάριο βασισμένο στην Ελληνική μυθολογία, για το 12θεο.


Καλημέρα, και καλή εβδομάδα! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: