Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Panagiotis Michalopoulos, προς Panikos Nicolaou, στο θέμα αν ήταν οι πρώτοι στον κόσμο, ο Αδάμ και η Εύα (2 ώρες πριν): «Ως προς αυτό δε που λέτε, ότι «δι᾿ ἑνὸς ἀνθρώπου ἡ ἁμαρτία εἰς τὸν κόσμον εἰσῆλθε», έχω ακόμα να παρατηρήσω και το έξης: Ποιος ήταν ο «ένας άνθρωπος»; Ο Αδάμ; Μα η Εύα αμάρτησε πρώτη, διότι αυτή ήταν που παρασύρθηκε από το φίδι. Δηλαδή τι; Δεν την θεωρεί και την Εύα ως άνθρωπο, η Αγία Γραφή; Ήταν μόνο μια βοηθός του Αδάμ; Μια Φιλιππινέζα του, για να του πλένει τα σώβρακα, μια δούλα χωρίς καμιά ευθύνη;»

Maroulla Shiakallis 
Και διερωτωμε εις τι θα μας ωφελεσει αν πιστευουμε αν υπηρχαν η οχι ανθρωποι πριν τον Αδαμ?Εχει να καμει αυτο με την σωτηρια της ψυχης μας.Δεν προκειται να σωθουμε αν πιστευουμε αν υπηρχαν ανθρωποι η οχι πριν τον Αδαμ.Θα σωθουμε μονο αν μετανοησουμε και δεχθουμε Τον Χριστο ως ατομικο μας Σωτηρα.Ολα τα αλλα ειναι για να δειχαζουν τον κοσμο
Panagiotis Michalopoulos 

Μας ωφελεί αγαπητή Μαρούλα, το να πιστεύουμε ότι ο λόγος του θεού είναι λόγος αληθινός. Ο ίδιος ο θεός, είναι θεός αληθινός. Δεν θα πιστεύαμε ποτέ -εν γνώση μας, σε ένα ψέμα. Και η αγία γραφή, είναι ο λόγος του θεού. Και η πίστη μας, μας λέει ότι πρέπει να ερευνούμε τις γραφές.
Διαφορετικά, αν ακούμε μόνο τον κάθε αγράμματο παπά και τον κάθε βλαμμένο καλόγερο, και πιστεύουμε στα τύφλα, τότε πάμε στην άλλη φράση του Κυρίου μας, στο ρητό που λέει: «ἄφετε αὐτούς· ὁδηγοί εἰσι τυφλοὶ τυφλῶν· τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται.» (Ματθαίος 15 : 14)
Panagiotis Michalopoulos 

Και το ψέμα αγαπητή Μαρούλα, δεν είναι του θεού αλλά του Διαβόλου. Και ο Χριστός είπε ότι ήρθε να βάλει φωτιά και μαχαίρι, και να διχάσει. Δεν μπορούμε λοιπόν να εργαζόμαστε σε δυο Κύριους, και στον Χριστό και στο Μαμωνά της παπαδικής εκκλησίας.
Η αλήθεια αγαπητή Μαρούλα ελευθερώνει, αλλά και αποστομώνει.
Αποστομώνει όσους μας εμπαίζουν, λέγοντας μας ότι πιστεύουμε σε ένα παραμύθι, στην αγία γραφή που είναι όλη ένας μύθος, ένα ψέμα, μας λένε! Ότι δεν μπορεί να είναι ένα ζευγάρι στον παράδεισο –μας λένε, και ο θεός (ο τρελότερος όπως τον αγιογραφούμε) να τους λέει από τη μια να αυξάνονται και να πληθύνονται, και παράλληλα να τους απαγορεύει το σεξ μέσα στον παράδεισο…
Panagiotis Michalopoulos 

Και βλέπουμε ότι τότε αυτοί (οι πρωτόπλαστοι τάχα) βγαίνουν από εκεί (έτσι όπως βγήκαν) και κάνουν σεξ, έξω… Βλέπουμε ότι και μετά τον φόνο του Άβελ από τον πρωτότοκο, τον Κάιν τον αδελφό του, πάει ο φονιάς πιο πέρα, σε μια άλλη πόλη (μα καλά, δεν ήταν πρωτόπλαστοι οι γονείς του;) και βρίσκει γυναίκα και παντρεύεται, και κάνει εκεί και δική του πόλη!
Και αυτό το κάζο αγαπητή Μαρούλα, δηλαδή το να μας εμπαίζουν –να μας περιγελούν –να μας ξεφωνίζουν οι άπιστοι, έχει να κάνει και με τη σωτηρία της ψυχής μας!
Διότι αν είμαστε αδύνατοι στην πίστη, αν δεν ερευνούμε και δεν μελετάμε τον λόγο του θεού, τότε μπορεί να κλονιστούμε, να σκανδαλιστούμε, και στο τέλος να παραδεχτούμε ότι είμαστε σε λάθος πίστη, και να τα βροντήσουμε όλα κάτω και να σηκωθούμε να φύγουμε! Κατάλαβες Μαρούλα μου;

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Panikos Nicolaou
(2 ώρες πριν)
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΜΕΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ.
ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΩΜΕΝ.
ΣΤΗ ΓΕΝΕΣΗ 1...27 ΜΑΣ ΛΕΕΙ: "ΚΑΙ ΕΠΟΙΗΣΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΑΤ,ΕΙΚΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ.....ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΘΥΛΗ."
ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ, ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥ ΜΩΗΣΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΑΡΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΡΠΣ ΠΡΟΣΩΠΟ.
ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΑΜ, ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕ .
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΙΔΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ (ΡΩΜ.5....12): "Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΣΕΙΛΘΕΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙ,ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...."
ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ.
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΟΣ. Η ΤΟΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Η ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩΜΕΝ.
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΣΗ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ.

Panagiotis Michalopoulos
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;
Panagiotis Michalopoulos
Διαβάζω:
«Διὰ τοῦτο ὥσπερ δι᾿ ἑνὸς ἀνθρώπου ἡ ἁμαρτία εἰς τὸν κόσμον εἰσῆλθε καὶ διὰ τῆς ἁμαρτίας ὁ θάνατος, καὶ οὕτως εἰς πάντας ἀνθρώπους ὁ θάνατος διῆλθεν, ἐφ᾿ ᾧ πάντες ἥμαρτον.» (Ρωμ. 5,12)
Σχολιάζω:
Εδώ προφανώς ο Απόστολος αναφέρεται στον Άνθρωπο Αδάμ, στο διαμάντι του. Σε αυτόν που θεώθηκε μέσα στον Παράδεισο. Δεν αναφέρεται στους άλλους, στους πιο πριν από τον Αδάμ, διότι φαίνεται ότι δεν τους θεωρούσε και τόσο ανθρώπους! Ήταν ήδη νεκροί, φθαρτοί, χωρίς τη χάρη του θεού. Ο Αδάμ όμως είχε την πλήρη χάρη και την έχασε -έστω και μερικώς. Έχασε την αθανασία μέσα στον παράδεισο και έγινε ξανά θνητός με την έξοδο του από αυτόν. Δεν πέθανε όμως αμέσως. Θεωρείτο ακόμα «παιδί του θεού», και έζησε εκατοντάδες χρόνια! Ο θάνατος του – ο πνευματικός κυρίως, ήταν προσωρινός… Ένας χωρισμός με τον θεό (κάτι σαν σε «διάσταση»), σε μια σχέση που θα εύρισκε ξανά την πλήρη αποκατάσταση της, πάρα πολλά χρόνια μετά, με την κάθοδο δηλαδή του Χριστού στον Άδη!
Ο Αδάμ και η Εύα, μετατέθηκαν από τότε, από τον Άδη στο νέο παράδεισο -τον ουράνιο… Αυθημερόν, μαζί με τον μετανοημένο συσταυρωμένο ληστή… Και περιμένουν εκεί, την τελική κρίση, τη δεύτερη παρουσία του Χριστού και την κοινή ανάσταση, για να εισέλθουν τελικά και οριστικά, και, στην Βασιλεία των ουρανών!
Panagiotis Michalopoulos 

Ως προς αυτό δε που λέτε, ότι «δι᾿ ἑνὸς ἀνθρώπου ἡ ἁμαρτία εἰς τὸν κόσμον εἰσῆλθε», έχω ακόμα να παρατηρήσω και το έξης:
Ποιος ήταν ο «ένας άνθρωπος»; Ο Αδάμ; Μα η Εύα αμάρτησε πρώτη, διότι αυτή ήταν που παρασύρθηκε από το φίδι. Δηλαδή τι; Δεν την θεωρεί
και την Εύα ως άνθρωπο , η Γραφή; Ήταν μόνο μια βοηθός του Αδάμ; Μια Φιλιππινέζα του, για να του πλένει τα σώβρακα, μια δούλα χωρίς καμιά ευθύνη;
 Τέλος πάντων, ας πούμε ότι την ευθύνη την φέρνει κυρίως ένας σαν άνθρωπος, ο Αδάμ... Σαν άντρας δηλαδή, που δεν έπρεπε να παρασυρθεί από το... γύναιο!
Τι θα πει λοιπόν αμαρτία; Θα πει παρακοή στο θέλημα του θεού. Και πράγματι ο Αδάμ έκανε αμαρτία, διότι παράκουσε! Και σε αυτό, ήταν στα αλήθεια ο πρώτος, διότι αυτός και η Εύα είχαν λάβει τον σχετικό νόμο. Αυτοί, που μαθήτευαν εκεί μέσα στον παράδεισο. Οι άλλοι – οι απέξω, δεν είχαν καμιά σχετική διδασκαλία. 
Ζούσαν χωρίς θεό, σαν ζώα, και ό,τι έκαναν δεν θεωρείτο θεολογικά αμαρτία, αφού αυτοί δεν γνώριζαν κανένα νόμο για να αισθάνονται ότι τον έχουν παραβεί. Είχαν μόνο την έμφυτη συνείδηση τους, ανύπαρκτη τελικά και αυτή, διότι είχαν καταντήσει πωρωμένοι. Δεν ήταν αυτοί οι «Υιοί του θεού»!
Τόσο απλά!  
Panagiotis Michalopoulos 

Ένας φίλος μου, από τα νιάτα μου, ήταν ο κ. Παναγιώτης Φούντας. Τελειόφοιτος της θεολογίας τότε, στα τέλη της δεκαετίας του ΄60. Ήμασταν μαζί, στην αδελφότητα θεολόγων «ο Σταυρός», του πατρός Αυγουστίνου Καντιώτη στην Αθήνα, τότε που ο πατέρας Αυγουστίνος ήταν ιεροκήρυκας της αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εγώ τότε κρατούσα το βιβλιοπωλείο, και ο Φούντας ήταν διευθυντής στο φοιτητικό οικοτροφείο του πατρός Αυγουστίνου, στο ίδιο κτήριο επί της οδού Ζωοδόχου Πηγές 44 -46, στα Εξάρχεια. Ο Φούντας μάλιστα, είχε αναλάβει και το έργο να μαγνητοφωνεί τις ομιλίες του πατρός Αυγουστίνου και να τις κυκλοφορεί μετά σε κασέτες. Ήμασταν φίλοι με τον Παναγιώτη. Η μητέρα του μάλιστα η κυρία Σταυρούλα, υπηρετούσε εθελοντικά στη κουζίνα του οικοτροφείου, μαζί με την μητέρα μου την Διονυσία.
Ο Παναγιώτης εξελίχτηκε αργότερα, και έγινε καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών και έγινε και μητροπολίτης Γορτυνίας και Μεγαλούπολης. Είναι ο σεβασμιότατος κ.κ. Ιερεμίας!
Είναι τώρα περίπου 15 χρόνια εκεί. Προηγουμένως, ήταν ένας απλός Αρχιμανδρίτης στη Μάντρα Αττικής, και έβγαζε μάλιστα ένα θρησκευτικό φυλλάδιο για τους ενορίτες του. Μια μέρα, έγραψε ένα σχόλιο σε αυτό, και έλεγε ότι οι πρωτόπλαστοι δεν ήταν ευνουχισμένοι ούτε και αποχαυνωμένοι -μαστουρωμένοι, αλλά άνθρωποι ζωντανοί και τελείως φυσιολογικοί, και ότι επομένως -σαν ζευγάρι, θα μπορούσαν να έχουν και μια σωστή σεξουαλική σχέση… εκεί μέσα στον παράδεισο!.. Αυτό που έγραψε ο καλός μας αυτός άνθρωπος, έσκασε αμέσως σαν βόμβα στους καλογερικούς κύκλους όλης της χώρας! Ένας μάλιστα μεγαλο-καλόγερος από το άγιο όρος, τον περιέλαβε με μια ανοιχτή του επιστολή σε μεγάλη θρησκευτική εφημερίδα των Αθηνών, στον «ορθόδοξο τύπο», και τον πέρασε γέννες δεκατέσσερις τον καημένο τον Αρχιμανδρίτη μας. Τον κόλλησε κυριολεκτικά… στην Μάντρα του!
Τι να κάνει τότε ο Φούντας; Είχε βλέπετε βλέψεις και για το πανεπιστήμιο, και για μια μεγάλη μητρόπολη! Έτσι, μπροστά στον κίνδυνο να τα χάσει όλα, και τα αυγα και τα καλάθια… «Ανέκρουσε πρύμναν», που λένε, και έκατσε αμέσως και έγραψε μια επιστολή και αυτός στον «ορθόδοξο τύπο», με την οποίαν εμφανιζόταν μετανοιωμένος -στα τέσσερα γονατιστός, και εκλιπαρούσε λέγοντας… «Συγχωρήσατε με, Άγιοι πατέρες! Λάθος μου ήταν αυτό που έγραψα! Δεν υπήρχε σεξ στον παράδεισο!»

Μετά από αυτήν την δήλωση μετανοίας του, άνοιξαν πια όλοι δρόμοι γι αυτόν! Τον έπαιζαν (σε κηρύγματα του) στο ραδιόφωνο της μητρόπολης Πειραιά, τον έκαναν άρον -άρον και καθηγητή πανεπιστήμιου, και τελικά του φόρεσαν και την πολυπόθητη γι αυτόν μήτρα… (Αντί να του φορέσουν ζουρλομανδύα, για να τον εμποδίσουν σε αυτά που κάνει από τότε σαν δεσπότης! Χα!)
Panagiotis Michalopoulos 

Όσο για την κρητική που λέτε ότι κάνω, την σχετική με τους πρωτόπλαστους, δεν είναι κρητική στο λόγο του θεού, αλλά στα λόγια των απανταχού της Ελλάδας χριστιανο-φασιστών, οι οποίοι επιμένουν -καλά και ντε, ότι αυτοί οι δυο -στον παράδεισο, ήταν πράγματι οι πρωτόπλαστοι!
Το παραδέχονται αυτό, και οι ίδιοι: Το κάνουμε λένε, διότι αν πούμε ότι υπήρχαν άνθρωποι πιο πριν, θα είναι σαν να παραδεχόμαστε τους άπιστους που λένε ότι ο άνθρωπος είναι προϊόν εξέλιξης και ότι μπορεί να έχει κοινό απόγονο με τον πίθηκο! Εμείς λοιπόν –λένε, δεν συμφωνούμε με τους αριστερούς, με τους επιστήμονες, με τους άθεους, για αυτήν την εξέλιξη! Δεν συμφωνούμε ούτε και με την αγία γραφή, και γι αυτό και την πηδάμε, την παρακάμπτουμε, την διαστρέφουμε, και λέμε τα δικά μας, ότι δηλαδή ο Αδάμ και η Εύα είναι… πρωτόπλαστοι! Άλλωστε –λένε οι χριστιανο-φασίστες, ακόμα και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, ήταν αντίθετοι με την επιστήμη, και έλεγαν ότι ο θεός έκανε πρώτα τη γη, και μετά τον Ήλιο το φεγγάρι και τα άλλα αστέρια…. Και η αδελφή μας, λένε, η παπική Εκκλησία με την οποίαν ο οικουμενικός μας πατριάρχης χαμουρεύεται συνέχεια, έχει καταδικάσει και τον επιστήμονα Γαλιλαίο που τόλμησε να υποστηρίξει ότι η Γη ΚΙΝΕΙΤΑΙ, και ότι αυτή είναι που γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και όχι ο ήλιος γύρω από την γη! Χα!
https://www.facebook.com/panikos.nicolaou.3/posts/259166044565069

Δεν υπάρχουν σχόλια: