Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Υπάρχει στο facebook μια σελίδα, με το όνομα «Χριστιανος Ορθοδοξος». Έχει δε σαν εικόνα προφίλ, την παπική εικόνα της αγίας τριάδας (ο γέρος, το περιστέρι, κλπ), αυτή δηλαδή που έχει καταδικαστεί από μεγάλη οικουμενική σύνοδο σαν αιρετική. Αυτή η σελίδα λοιπόν σήμερα, σε σχετική συζήτηση πάνω σε δική της ανάρτηση, αναμένεται να μας αποκαλύψει ότι το άγιο φως βγαίνει τελικά από την υφαλοκρηπίδα του πατριάρχη (ανάφλεξη συσσωρευμένου μεθανίου), αυτήν την μόνη τρύπα του που δεν μπορούν να ερευνήσουν τόσο καλά –και σε αρκετό βάθος, όσοι ψάχνουν τον πατριάρχη γυμνό, πριν μπει στον τάφο. Ο τίτλος ανάρτησης της σελίδας που πανηγυρίζει προκαταβολικά, λέει: «Κανείς –μετά από αυτό, δεν πρόκειται να αμφισβητήσει ξανά το ότι είναι ζωντανή και αναβράζουσα ως θειούχα-αεριούχα, η θρησκεία του Χριστού!»

Διαβάζω:
Ο χρήστης Χριστιανος Ορθοδοξος κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Χθες στις 1:07 π.μ.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Ιούλιος 28, 2017
Κανείς δεν πρόκειται να αμφισβητήσει ξανά την ύπαρξή του Ιησού Χριστού: Δείτε τι ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι και θα σας Σηκωθεί η Τρίχα!
Τι ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι; Τον τάφο του αδελφού του Ιησού, James.

Αυτό είναι μια από τις αρχαιολογικές αποδείξεις ότι ο Ιησούς ήταν ο Υιός του Θεού, και ανακαλύφθηκε το 2002. 
Εκτός από αυτό όμως, ανακαλύφθηκε και το οστεοφυλάκιο του Καϊάφα, το 1990.
ΠΗΓΗ:
archangelosmichail.gr
ΣΧΟΛΙΑ:
Βαγγελιώ Κουφογιαννάκη
Θαυμαστος οΘΕΟΣ ημων βοήθεια μας.
Panagiotis Michalopoulos
ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ;
Χριστιανος Ορθοδοξος
Εσενα δεν σου έμαθαν απο που βγαίνει το Αγιό φως? 

Πιστεύω οτι είσαι σε μια ηλικία που θα έπρεπε να ξέρεις πολλά.. Καί οχι να λες πολλά...
Βαγγελιώ Κουφογιαννάκη 

Ετσι πεστα Χριστιανε Ορθοδοξε γιατι πολλα λενε ηγλωσσες και προσπαθουν να αποκοψουν τον κοσμο απο την εκκλησία
Χριστιανος Ορθοδοξος 

Αγαπητη βαγγελιω μέσα απο αυτή την σελιδα προσπαθώ να δείξω οτι η θρησκεία μας είμαι ζωντανη και αληθινή. Τώρα αν κάποιοι δεν πιστεύουν, Δεν Υπάρχει λογος εμένα να μου αποδείξουν οτι δεν υπάρχει αληθινή θρησκεία. Οταν θα ερθει εκείνη η μεγάλη μέρα που ο Θεός θά κρίνει ζώντας και νεκρούς τοτε θα είναι αργά να αλλάξουν κάποιοι τα πιστεύω τους. Ο θεος άφησε γραφές.. Ο θεός άφησε εντολές. Τώρα ο καθένας ας πράξει με τα πιστεύω του.
Panagiotis Michalopoulos
Και εσύ αγαπητέ φίλε ορθόδοξε, υποτίθεται ότι ξέρεις πολλά

Γι αυτό φαντάζομαι ότι έφτιαξες και αυτή τη σελίδα, για να διδάσκεις περισσότερο και όχι για να διδάσκεσαι. 
Επειδή λοιπόν υπάρχουν διάφορες αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την προέλευση του αγίου φωτός… Άλλοι π.χ. λένε ότι κατεβαίνει από τον ουρανό, άλλοι ότι αναβλύζει από κάτω από τον τάφο, κλπ… Θα ήθελα πάνω σε αυτό, -αν γίνεται, και την δική σου -την ορθόδοξη υποτίθεται, γνώμη.
Θα ήθελα λοιπόν να μου πεις –αν ξέρεις…
1. Τι λέει η σχετική ευχή του ελληνορθόδοξου –πάντα, πατριάρχη… Ζητάει να ανέλθει ή να κατέλθει το φως;
2. Και γιατί μπαίνει στον τάφο και συμπροσεύχεται με τους δυο άλλους αιρετικούς πατριάρχες στους οποίους και δίνει πρώτα το «άγιο φως»;
3. Και γιατί πάνω από την είσοδο για τον τάφο υπάρχει η παπική απεικόνιση της Ανάστασης, αυτή με τον Χριστό με δυο αγγέλους παραστάτες, ντυμένο ελαφρά με ένα κουρέλι από σεντόνι, να κρατάει μια σημαία και να ευλογεί με το δάχτυλο σαν μητροπολίτης;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη σοφή σας απάντηση. Χαίρετε!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=748995468595852&id=473873646108037

ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ:

 Χριστιανος Ορθοδοξος

https://www.facebook.com/%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9F%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF%CF%82-473873646108037/
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Χριστιανος Ορθοδοξος 
Στον Πανάγιο Τάφο γονατίζει ο Πατριάρχης για να πραγματοποιηθεί η Αφή του Αγίου Φωτός και από το Ιερό Κουβούκλιο ξεκινούν όλα.Το Αγιο Φως συμβολίζει αλλά και υπενθυμίζει με θαυματουργικό τρόπο την Ανάσταση του Χριστού. Είναι ένα Θεόσταλτο θαύμα δια μέσου των αιώνων από το Φως του κόσμου, που είναι ο Χριστός, για τον κόσμο. Μόνο ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης έχει το προνόμιο και την εξουσία να βγάζει το Αγιο Φως.
Panagiotis Michalopoulos 

1. «Στον Πανάγιο Τάφο γονατίζει ο Πατριάρχης για να πραγματοποιηθεί η Αφή του Αγίου Φωτός…»
Μόνο γονατίζει; Δεν λέει και τίποτε λόγια;
Panagiotis Michalopoulos

2. «…και από το Ιερό Κουβούκλιο ξεκινούν όλα.»
Βγαίνει κάποιο φως από το κουβούκλιο, ή το παίρνει ο πατριάρχης ανάβοντας τα κεριά του από την ακοίμητη καντήλα που είναι πάντα αναμμένη στον τάφο;
Panagiotis Michalopoulos 

3. «Το Αγιο Φως συμβολίζει αλλά και υπενθυμίζει με θαυματουργικό τρόπο την Ανάσταση του Χριστού.»
Ποιος είναι ο τρόπος αυτός; Και αν είναι θαύμα, τότε γιατί δεν έχουν πιστέψει τόσα χρόνια τώρα και οι δυο αιρετικοί πατριάρχες, η παρέα του δικού μας μέσα στον τάφο, ώστε να γίνουν και αυτοί ορθόδοξοι;
Panagiotis Michalopoulos 

4. «Είναι ένα Θεόσταλτο θαύμα δια μέσου των αιώνων από το Φως του κόσμου, που είναι ο Χριστός, για τον κόσμο. Μόνο ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης έχει το προνόμιο και την εξουσία να βγάζει το Αγιο Φως.»
Παλαιοτέρα, την εξουσία αυτή την είχαν οι παπικοί. Αλλά αυτοί έχουν φράγκα, και δεν χρειάζεται να παίζουν σε αυτό το τσίρκο, και έτσι τα παράτησαν, και τη σκυτάλη της απάτης της παρέλαβε ο ελληνορθόδοξος πατριάρχης. 

Βέβαια οι ίδιοι οι δικοί μας, δεν τολμούν να πουν ότι είναι θαύμα. Άλλωστε και η σχετική προσευχή του γονατιστού πατριάρχη, ζητά από το θεό να αγιάσει το φως του καντηλιού στον τάφο. Όπως στον αγιασμό ζητάμε να αγιαστεί το νερό μέσα στο δοχείο, και δεν έρχεται κανένα νέο νερό από το πουθενά!
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=749597001869032&id=473873646108037

Δεν υπάρχουν σχόλια: