Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Το facebook σήμερα –με μήνυμα του, μου υπενθυμίζει όλα τα σχόλια (και τα 38) που έκανα -στη σελίδα μου εκεί, πέρσι τέτοια μέρα (24/7).

Panagiotis Michalopoulos
24 Ιουλίου 2016


1. Διαβάζω:
Και βέβαια είναι ασέβεια να "απεικονίζουμε" έναν δήθεν Χριστό, με μακρυά ξανθά μαλλιά, γαλάζια μάτια, με αυτοκρατορικές στολές και μίτρες στο κεφάλι, με φωτοστέφανα, και να ευλογεί με χειρονομίες των δάχτυλων! Δεν είχε αυτά τα χαρακτηριστικά, ούτε ευλογούσε έτσι. Επιπλέον, είναι συγκρητισμός και ασέβεια διότι και οι αρχαίοι ειδωλολάτρες θεοί παρουσιάζονται με φωτοστέφανα, όπως κι ο Βούδας ο οποίος "ευλογεί" ανάλογα με το δάκτυλο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAiGglORXkpMuq1EiUJeXXvaw2b0vcd914F7Y0o7yYUenB1pe31oNfmRhhCimDeHXEKkJP5_tAt0O8ZBi8mcFlMVjA23MdzpT-_j20NuoYf5Bt-SG7lggZaRUQkC6cvLr0EF3VZ6N57Mg/s1600/2.jpg

(η φωτο από το "Χαίρετε").
Ο Βούδας ενίοτε, κρατάει όπως οι μουσουλμάνοι κι ινδουϊστές μοναχοί, και μετά την Τουρκοκρατία και οι δικοί μας, κομποσχοίνι! Ευτυχώς που δεν τόλμησαν (ακόμα) να βάλουν σε εικόνες να κρατάει κομποσχοίνι και ο Κύριός μας.
https://xairete.blogspot.gr/2016/07/blog-post_70.html


2. Να γιατί και οι χουντικοί πρέπει να έχουν τον «άγιο» τους!!!
XAIRETE: 21 Απριλίου: Γιορτάζουν ΚΑΙ οι «χριστιανο»-Φασίστες σήμερα… Γιορτάζουν ΚΑΙ οι οπαδοί του «όσιου»-Κωλόγερου!..

http://xairete.blogspot.gr/2013/04/21_21.html

3. Εμφάνιση 61 αναρτήσεων με ετικέτα...
"AGIOKATATAKSH-KOLOGEROY-PAISIOY"
ΕΔΩ
 

4. KOLOGEROY-PAISIOY-PROFHTEIES
Σεβασμός, στις προφητείες του γέροντα Παΐσιου!
ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ -ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ, 60 Προφητείες, 

ΑΠΟ... ΕΔΩ
5. Γέροντας Παΐσιος, ο μέγας ψευδοπροφήτης!
«Προέβλεψε» ότι θα πεθάνει στο άγιο όρος, προετοίμασε εκεί τον τάφο του, έφτιαξε και σχετική επιγραφή!!!..
Τελικά, πέθανε εκτός αγίου Όρους, και τον έθαψαν σε γυναικείο μοναστήρι!

http://xairete.blogspot.gr/2015/08/blog-post_78.html

6. ΕΓΡΑΦΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ…

Περί Παϊσίου ο λόγος:
Πέθανε πριν λίγα χρόνια ένας κωλόγερος, μια σκατόφατσα, ένα φασιστόμουτρο, και από την επομένη κιόλας μέρα, ένας απίστευτος μηχανισμός χριστιανο-φασιστών και παρακρατικής εκκλησίας, ξεκίνησε έναν λυσσαλέο αγώνα για την αγιοποίηση του! Και τούτο διότι στο αμπαλάζ αυτό, στο κωλόχαρτο γέροντας Παΐσιος, όλη η λέρα του παπαδικού και λαϊκού υπόκοσμου, τύλιξε για να μας την πασάρει… σαν παντεσπάνι, όλη την πατριδοκαπηλική και παραθρησκευτική κοπριά! Αυτά!
Με ετικέτα «Παΐσιος»,
Έχουμε 1.019 αναρτήσεις, στο ιστολόγιο «χαίρετε».
κλικ, ΕΔΩ

 ΣΧΕΤΙΚΟ:
Η Εκκλησία μου, δεν αγιοποίησε τον γ. Παΐσιο για τα «λίγα και καλά» ασήμαντα που είπε και έκανε, σπουδαία βέβαια συγκρινόμενα με την άκρα ασχετοσύνη του και την μεγάλη αγραμματοσύνη του.
Τον αγιοποίησε και μάλιστα αντικανονικά -σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από όλη αυτήν την προπαγάνδα για τα πολλά εξωφρενικά που (οπαδοί του και άλλοι) λένε ότι είπε ή έκανε.
Τον αγιοποίησε, κάτω από αυτήν την πίεση, και μετά από όλη αυτήν την μεγάλη επιχείρηση για την εμπορευματοποίηση του γέροντα, αυτά τα 20 χρόνια. Τόσο λοιπόν η πίεση αυτή, ότι έχουμε να κάνουμε με έναν σούπερ άγιο, αλλά και τα 30 αργύρια (που μάλλον θα ήταν ράβδοι χρυσού) έκαναν το πατριαρχείο να συμφωνήσει (αρνιόταν πεισματικά τα 3 τελευταία χρόνια), και να δεχτεί να υπογράψει την αγιοκατάταξη του.
Και εδώ είναι το σκάνδαλο! Λίγοι ξέρουν τον αληθινό Παΐσιο για αυτά που πραγματικά είπε και έκανε σαν καλό γεροντάκι, και οι πάντες ξέρουν τον ψεύτικο, τον πλαστό, τον ανόητο, τον ψευδοπροφήτη, τον αιρετικό, αυτόν που τόσα χρόνια τώρα μας πλασάρουν οι άθλιοι προβοκάτορες στον εκκλησιαστικό χώρο.
Θα έπρεπε λοιπόν η Εκκλησία, όπως κάνω εγώ εδώ και 10 -15 χρόνια, να έχει ξεχωρίσει το σιτάρι από το άχυρο. Θα έπρεπε -πριν από την ανακατάταξη, να είχε ενημερώσει το ποίμνιο για την πλάνη αυτή. Δεν μπόρεσε όμως ή δεν ήθελε, τόσο από δειλία για να μην έρθει σε σύγκρουση με τους φανατικούς γεροντο-λάτρες (που μπορούν και φόνο να κάνουν υπερασπιζόμενοι την ψεύτικη φήμη για έναν γέροντα τους), όσο και για το ότι συμμετείχε και αυτή, επίσημα, στην αποχαύνωση του κόσμου, συμμετείχε στη μάσα, στα κέρδη, που επέφερε όλη αυτή την Παϊσιο-προπαγάνδα.
Και τώρα, αφού σύμφωνα με την Εκκλησία «αληθινή τιμή αγίου είναι η μίμηση του αγίου», τι έχουμε; Έχουμε πλέον μια εκκλησία χουντο-σκατο-κωλογερο-καλογερική Εκκλησία, σαν τον κατασκευασμένο από τους χριστιανο-φασίστες «άγιο» με τον οποίον και ταυτίστηκε! Έχουμε πλέον μια Εκκλησία «του κώλου», όπως την αποκαλώ καθημερινά αυτά τα τελευταία χρόνια, και τη φορά αυτή Εκκλησία «του κώλου», με την υπογραφή του Βαρθολομαίου (από την Τρίτη και 13 του Ιανουαρίου του 2015).
 


7. Ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκος
(140 σχετικές αναρτήσεις στο μπλογκ «χαίρετε»)
ΕΔΩ

8. Τι είναι αυτή η ιστορία με το δράκο που σκοτώνει ο άγιος Γεώργιος;
Πραγματική ή αλληγορική;
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/878225762240104

9. Η αγία γραφή, μας αναφέρει πολλούς τρόπους παρουσίας του Αγίου Πνεύματος…
Γιατί λοιπόν να έχουμε κι εμείς οι ορθόδοξοι αυτήν την παπικής προέλευσης τρέλα, με το περιστέρι;

http://xairete.blogspot.gr/2016/06/blog-post_79.html

10.  Βρε μανία, με αυτά τα λείψανα!
Τα έκαναν κι αυτά για τα πανηγύρια!
Το έχουν παραχέσει οι παπάδες μας!

11. Άγιος Εφραίμ, Νέας Μάκρης Αττικής:
Είναι στα αλήθεια γυναικείος ο σκελετός που εκτίθεται εκεί, σαν τάχα λείψανο του, που το ονειρεύτηκε η μακαρίτισσα ηγούμενη και το ξέθαψε;

12. Η εικόνα του αγίου Γεώργιου, τι προσφέρει στον πιστό; Ένα καλό παραμύθι με δράκους, για να τον πάρει πιο εύκολα ο ύπνος;

13. Άγια μήλα που γκαστρώνουν! Άγιοι παρθενικοί κρίνοι! Ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκος! Το Άγιο φως, ως αρχηγός κράτους!
(το άλλο το ανέκδοτο με τον Τοτό, το ξέρετε;)

14.
Ποια από τις δυο εικόνες του Αρχαγγέλου Μιχαήλ είναι η πιο θαυματουργή;
Αυτή στον Πανορμίτη στην Σύμη, στη Ρόδο… Ή η άλλη – η επίσης διάσημη, αυτή στον Μανταμάδο στη Λέσβο;

15. Άγιοι προκατασκευασμένοι -βασισμένοι σε όνειρα…
Ή… πώς ξεκινά μια εταιρία θρσκεμπορίου, μια βιομηχανία θαυμάτων!
Το ίδιο στη Λέσβο, το ίδιο και στη Ν. Μάκρη, κλπ, κλπ!

16. Γι αυτό λοιπόν λέω και ξαναλέω, ότι είναι μεγάλη αμαρτία, η μεγαλύτερη αμαρτία… Αυτή η βλασφημία κατά του αγίου πνεύματος: Να το αγιογραφούν δηλαδή –το Άγιο Πνεύμα, -παντού και πάντα, σαν ένα πανταχού παρών… περιστέρι!
Μια καθαρά παπική νοοτροπία, που έχει δυστυχώς υιοθετηθεί και από εμάς τους λεγόμενους ορθόδοξους!

17. Ένας ωραίος ύμνος της Εκκλησίας μας λέει:
«Ή έλπίς μου ό Πατήρ, καταφυγή μου ό Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Αγιόν Τριάς Αγία, δόξα Σοι».
Συμπέρασμα:
Ο θεός λοιπόν είναι η ελπίδα μας, η καταφυγή μας, η προστασία μας! Όχι οι εικόνες, τα τοτέμ, τα ξόανα!

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Πώς μπορεί να είναι θαυματουργή αυτή η παπική και βλάσφημη εικόνα (της Τήνου), του Ευαγγελισμού με τον κρίνο και το περιστέρι;

 
18. Με ετικέτα «Παναγία Τήνου»:
120 αναρτήσεις στο ιστολόγιο «χαίρετε».
ΕΔΩ

19. Διαβάζω:
«Ο Παΐσιος γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1924 και εκοιμήθη τον Ιούλιο του 1994, ακριβώς μετά από 70 χρόνια. Αυτό για πολλούς ήταν ένα… διαφορετικό σημάδι»!
Σχετικό:
Με ετικέτα «Παΐσιος»,

1.000 Αναρτήσεις, στο ιστολόγιο «χαίρετε».... 
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

20. Μετά από απαίτηση χιλιάδων ευσεβών, εκτός από τα γυαλιά, σε λαϊκό προσκύνημα θα εκτεθεί και το gameboy του Παΐσιου
http://xairete.blogspot.gr/2016/07/gameboy.html

21. Αρχειακό:
(Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012)
Τι έκανες στον ανταρτοπόλεμο, καλόγερε Παΐσιε;
Κλικ ΕΔΩ

Κλικ, και, ΕΔΩ
 
22. EKKLHSIASTIKH-LATERNA
(159 αναρτήσεις)
ΕΔΩ
 

23. Ξέρετε τι εικόνα κρύβεται κάτω από το κάδρο το σκεπασμένο με χαϊμαλιά –τάματα, της Παναγίας της Τήνου;
Κρύβεται η εικόνα του Ευαγγελισμού, αυτή με την παπική άποψη ότι η Παναγία μύρισε έναν κρίνο για να μείνει έγκυος, με την βοήθεια μάλιστα και ενός περιστεριού!

24. Προσοχή, ακατάλληλο:
Ο γέροντας Παΐσιος, και η αγία Ευφημία, κλεισμένοι (ο σύρτης της πόρτας έκλεινε από μέσα) σε ένα δωμάτιο του πέτρινου εξοχικού, στο μεγάλο κτήμα, κάπου στο Άγιον Όρος…
κλικ, Εδώ


25. Ιερά Ματογυάλια αγίου Παϊσίου

IERA-MATOGYALIA-AGIOY-PAISIOY
κλικ, ΕΔΩ

26.  Εικόνες βαρύτιμες, εικόνες αξίας, ακριβές, ειδικής παραγγελίας, εικόνες πρόκληση, εικόνες για κλέψιμο:
Και γιατί πρόσωπα με ανάγλυφα πουκάμισα; Για να προστίθεται αξία στην εικόνα από το πολύτιμο μέταλλο; Για το εμπόριο;

27. Από: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ
Για την Παναγία, τη μητέρα του Θεού έχουν γραφεί πάρα πολλά και όλα είναι εγκωμιαστικά. Πλην όμως, όπως όλοι οι άνθρωποι στη γη, έτσι και η Μαρία δεν ήταν αναμάρτητη, όπως θέλουν να μας την παρουσιάσουν οι Παπικοί. Υπέπεσε και αυτή σε λάθη και σφάλματα, τα οποία επισημαίνουν οι Πατέρες της Εκκλησίας και αυτά αποτελούν απάντηση στους Παπικούς. Έτσι:
Η Αναμαρτησία της Παναγίας είναι άλλη μια κακοδοξία του Παπισμού και η οποία στηρίζεται στο χωρίο του Λουκά «χαίρε κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου» (1. 28) και ερμηνευόμενο

http://xairete.blogspot.gr/2014/08/blog-post_445.html

28. Ετικέτα «KOLOGEROY.PAISIOY-TAFOS»
(Όλα σκατά: Κώλοι, στα τέσσερα, στον τάφο του σκατο-κωλόγερου Παΐσιου (φωτο), μετά την αγιοποίηση του από τον οικονομικό πατριάρχη Ιστανμπούλ και τούρκο αξιωματικό κ.κ. Βαρθολομαίο!)
50 σχετικές αναρτήσεις, ΕΔΩ

29. Ιερές παντόφλες αγίου Παϊσίου…
50 αναρτήσεις… ΕΔΩ
 

30. Σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών, στη Δημόσια Εκπαίδευση:
(γιατί οι παπάδες συνέχεια διαμαρτύρονται, ολοφύρονται, και γενικά -στο πιο λαϊκό: τραβούν με μανία τις όποιες τρίχες τους;)
Το πρόβλημα εστιάζεται, στο ότι η Εκκλησία είναι ανίκανη να κάνει το αποκλειστικά δικό της έργο που είναι η κατήχηση, και γι αυτό απαιτεί να την αντικαταστήσει η Πολιτεία σε αυτό!
Και το ακόμα ποιο οξύμωρο είναι ότι οι ίδιοι οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας, απαγορεύουν την κατήχηση σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από την ίδια την Εκκλησία! Σύμφωνα με τους κανόνες αυτούς, το έργο της κατήχησης (του θρησκευτικού μαθήματος όπως το εννοεί η Εκκλησία) είναι αποκλειστικό καθήκον των ιερέων, μέσα στο ναό, από του βαθμού του Αναγνώστη (όπως είμαι κι εγώ) και πάνω! Σε κανέναν άλλον δεν επιτρέπεται, σε κανέναν λαϊκό, ούτε καν κι αν αυτός είναι ακόμα και καθηγητής θεολόγος!

31. Έχω κάθε δικαίωμα στην θρησκευτική σάτιρα, στο να αναδεικνύω το γελοίο το οποίο το δέχεται σαν άγιο και πανάγιο ο κάθε ευλαβής βλαμμένος θρησκόληπτος, και που σκύβει και το προσκυνάει -στα τέσσερα, η κάθε «ευλογημένη» ψευτο-θεούσα.
Έχω άποψη, έχω βαθειά γνώση των θεμάτων αυτών, και με ντοκουμέντα και με επιχειρήματα ασκώ τον έλεγχο στα θρησκευτικά πράγματα, με κύρος, σαν τιμημένο μέλος της Εκκλησίας.
Διότι δεν είμαι κανένας τυχαίος στον χώρο αυτό. Είμαι παλαίμαχος κατηχητής, πτυχιούχος της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Είμαι και Αναγνώστης (βαθμός ιεροσύνης) χειροθετημένος από τον Επίσκοπο Αυγουστίνο, σε λαμπρή τελετή στον μητροπολιτικό ναό της Φλώρινας…
Έχω δε τιμηθεί -για ένα βιβλίο μου, ακόμα και από τον ίδιο τον οικουμενικό πατριάρχη, τον προηγούμενο!

32. Χρειάζεται απαραίτητα, και, το κομποσκοίνι στην προσευχή;

33. Προφητείας το Ανάγνωσμα: 

Θα έχετε κωλόγερους για αγίους στην ορθόδοξη εκκλησία, αλλά θα είναι σαν να μην έχετε καθόλου εκκλησία και αγίους, αλλά μόνο κωλόγερους! Χα!

34. Τι από τα δυο συμβαίνει;
1. Επειδή τον λεν Φανούριο, γιαυτό και φανερώνει…
2. Ή επειδή φανερώνει, γιαυτό τον ονόμασαν και Φανούριο;

35. Και βέβαια, κανένα Ευαγγέλιο, με καμία εικόνα του, δεν μας διδάσκει αυτόν τον τύπο της (κωλο-δακτυλικής) ευλογίας!
http://xairete.blogspot.gr/2016/07/blog-post_70.html

36. Νόμιζα ότι «Προστάτης» (με την καλή έννοια της λέξης), ήταν ο Κρίνος…
Αυτός και μόνο -αποκλειστικά, όπως αυτός της Παναγίας της Τήνου…
Τώρα μαθαίνω ότι και διάφορες άλλες εικόνες, κάνουν την ίδια δουλειά… Όπως…
http://xairete.blogspot.gr/2016/07/blog-post_380.html

37. Γελοιοποιούν το ιερό ευαγγέλιο -της αγίας τράπεζας του ναού, όταν στο μεταλλικό ντύμα του, σκαλίζουν αυτήν την ανόητη παράσταση, με τον Χριστό να ανασταίνεται, φορώντας ένα μισόριχτο σεντόνι, κρατώντας δε και μια… σημαία!..

http://xairete.blogspot.gr/2016/07/blog-post_17.html

38. Τυχαίες εικόνες: φωτοστέφανο και φτερά!
http://xairete.blogspot.gr/2016/07/blog-post_44.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: