Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Καλημέρα, και καλή εβδομάδα! Να έχετε έναν πλήρως αγιασμένον πρωινό καφέ – σας εύχομαι ολόψυχα! Πλούσιο και σε βουτήματα… Και με σχετικά ιερά παρελκόμενα… Μετά από τη νέα γιορτή, αυτήν του αγίου Καστάνου του Παϊσιακού… Που καθιερώθηκε και επίσημα από προχθές, στην αγία ορθοδοξία μας! Φύσα – ρούφα, λοιπόν… Και… χρόνια πολλά! Και… (με την ευκαιρία να σας πω, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας στο μπλογκ, ήταν…)

ΔΙΑΒΑΖΩ: «Σύντομα έρχεται για προσκύνημα το παστίτσιο που έφτιαξε ο Γέροντας της καρδιάς σας!»


ΔΙΑΒΑΖΩ: «ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.... ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.... ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥΣ....»


Το συμπέρασμα για την εβδομάδα που πέρασε. (Προσκύνημα στον τάφο του Παΐσιου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης – Προσκύνημα και στο θαυματουργό του κάστανο στο Αγρίνιο.)


Σοκ! Η ιερά μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, και ο τοπικός ιερός ναός αγίου Δημήτριου Αγρίνιου, εκεί δηλαδή όπου εκτίθεται για λατρεία, και, το θαυματουργό (αποξηραμένο παπάρι) κάστανο, του Παΐσιου… Ομολογεί ασύστολα, ότι μαζί με τη φανέλα, τις πλαστικές παντόφλες και τα γυαλιά του τάχα αγίου… Κυκλοφορούν και μαϊμού λείψανα του αγίου κωλογερο-καλόγερου! Αν όμως δεν είναι μαϊμού, τότε φαίνεται ότι κάποιοι από τους προσκυνητές -στον τάφο του, σκάβοντας επιφανειακά εκεί για να πάρουν τάχα MONO λίγο χώμα για να το κάνουν κοκτέιλ, προσχωρούν λαθραία και κάπως πιο βαθειά… Και έτσι, όλο και κάποιο κοκαλάκι βρίσκουν και το παίρνουν KAI AYTO μαζί τους -στο κουβαδάκι τους, σαν ιερό λάφυρο!


ΔΙΑΒΑΖΩ: Εξαιρετικό σκίτσο-σχόλιο για το περίφημο κάστανο του Παΐσιου!


Προσοχή –κίνδυνος για την ψυχή σας, αγαπητά αδέλφια μου -και αδελφές, ορθόδοξοι χριστιανοί! Μην το προσκυνάτε, και, αυτό! Αυτό, δεν είναι ούτε ορθόδοξη εικόνα, ούτε και Ρωμαιο-Καθολικό –παπικό, άγαλμα! Δεν είναι ούτε καν η «ορθόδοξη» ευλογία του Βούδα (η παρόμοια με αυτήν του παπαδαριού μας) με το γνωστό σας, …το άγιο το κωλοδάχτυλο! Μην παρασύρεστε λοιπόν, και μην μπερδεύεστε! Δεν είναι κανονική ευλογία! Είναι μια… ανάποδη ευλογία!


Ο καλός μου φίλος -στο facebook, ο χρήστης «Kostas Berkis», έγραψε στη σελίδα του: «Πάει ξεφτιλίστηκαν και τα κάστανα..... δεν θα μείνει τίποτα αγνό σε αυτό το κόσμο.....»


ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ… Panagiotis Michalopoulos: «Καλημέρα Νίκο, καλή Κυριακή!» (Σήμερα, συζητώ με αυτόν τον κύριο, τον χρήστη «Nikos Menteses», στη Σελίδα «Ορθοδοξία». Με απειλεί εμμέσως με ξυλοδαρμό –γροθιές στο πρόσωπο μου –που θα το κάνει λέει σάκο του μποξ, αν δεν σταματήσω αμέσως να γράφω αρνητικά πράγματα για τον κωλο-καλόγερο τον Παΐσιο!)


Καλημέρα, καλή Κυριακή! Και καλό εκκλησιασμό να έχετε –όσοι πιστοί… Και μακριά από σύκα και κάστανα της παπαδικής εκκλησίας! Παρένθεση: Αν και είναι αργία, σας βάζω –στον χαιρετισμό μου αυτό, μια εικόνα παρμένη από τη σελίδα του φίλου μου, του κ. Γιώργου… Μια εικόνα με εργαζόμενους παλιάς εποχής, που την είδα μόλις τώρα αναρτημένη, και που μου θύμισε ένα τραγουδάκι των νεανικών μου χρόνων… Το οποίο έλεγε…


Αυτός είναι ο χρήστης «Αναστάσιος σιναμιδης», παπάς της Κομοτηνής. «Δουλεύει στην εταιρεία Greek Army (E.Σ)», όπως γράφει στην εισαγωγική του κάρτα, στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook. Αν και παπάς όμως -και στρατιωτικός, έμεινε τελείως γυμνός… Και ξεβρακώθηκε ηθικά πριν από λίγο με τα σχόλια του, σε συζήτηση σχετική με την στρατιωτίνα τη μόνη που σώθηκε από την πτώση του ελικοπτέρου.


Η νέα ετικέτα (χαρακτηρισμού αναρτήσεων) του ιστολογίου «χαίρετε», έχει τίτλο: «Της πουτάνας το κάγκελο, ή της ορθοδοξίας του κωλόγερου Παΐσιου το κάστανο!»


Ο ευαγγελικός ιεροκήρυκας (προφανώς), φίλος στο facebook, o κ. Stelios Xatzidakis (φωτο) κάνει μια ανάρτηση στον λογαριασμό του και ρωτά, και εγώ του απαντώ…


Καλημέρα σε όλα τα φιλαράκια, και στο blog «xairete», και στο facebook! (και με την ευκαιρία να σας πω ακόμα, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο ιστολόγιο, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: