Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο, κοπιάστε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας -στο μπλογκ «χαίρετε», ήταν…)

P. MICHALOPOULOS είπε... «Ναι Σταυρούλα μου, θυμάμαι τους εκκλησιαστικούς προβοκάτορες, και έχω και σχετική ετικέτα στο ιστολόγιο «χαίρετε», για αυτούς. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση -αυτήν με τον γέροντα Παΐσιο, πρέπει να έχουμε να κάνουμε με το ίδιο σκοτεινούς τύπους ανθρώπων, δηλαδή ποιμένων και ποιμενομένων, ή αλλιώς δασκάλων και μαθητών, αρχηγών και οπαδών...»


Όταν κοιτάς, από μακριά… Ένα φεγγάρι, είναι κι εκείνη! Καληνύχτα σας!


Το παράπονο, του Δράκου…


Jesus Christ, against… Judas Iscariot!


Η Κόλαση είναι;


1. Η θεωρία της εξέλιξης δεν λέει ότι καταγόμαστε από τον πίθηκο αλλά ότι και τα δυο είδη, έχουν κοινό πρόγονο. 2. Η άλλη θεωρία λέει ότι καταγόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα, που έκαναν… δυο αγόρια!


Να είσαι και εσύ καλά, αγαπητέ Yiannis! Αλλά είστε σίγουρος ποιο είναι το ορθόδοξο δόγμα, ώστε να μπορείτε να κρίνετε αν πράγματι ανήκω σε αυτό; Και ποιο άλλο δόγμα λέει αυτά που λέω, και σας σόκαραν; Έχω 33.000 αναρτήσεις στο ιστολόγιο μου -το «χαίρετε» (ένα από τα 23 μπλοκ μου), και σε αυτό, δεν έχω αφήσει κανέναν από τους πιο πάνω -που αναφέρατε, που να μην τον έχω ξετινάξει (Ισλάμ, Παπικούς, Βουδισμό, Χιλιασμό κ.τ.λ.)! Και όλα αυτά, διότι δεν είμαι κανένα τυχαίος. ΔΙΟΤΙ: 1. Κατηχητόπουλο, από μαθητής Δημοτικού. 2. Ακροατής χιλιάδων κηρυγμάτων σαν έφηβος, από πολλούς μεγάλους συγχρόνους Πατέρες, όπως τον π. Αυγουστίνο και τον π. Επιφάνειο που ήταν και πνευματικοί μου πατέρες. 3. Επίσης, με σπούδασε η ίδια η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, και μου έδωσε (δια χειρός του τότε Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου Κατσώνη) δίπλωμα μετά επαίνων για το έργο του Κατηχητή, σε λαμπρή τελετή, στην μεγάλη αίθουσα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός! 4. Ήμουν σαν νέος μέλος μεγάλης ιεραποστολικής αδελφότητας («ο Σταυρός»), και είμαι και κληρικός, αφού έχω χειροθετηθεί Αναγνώστης –από τα νιάτα μου, σε λαμπρή τελετή στον μητροπολιτικό ναό της Φλώρινας!


Το βρήκατε το λάθος, στην αγιογραφία; Ο Αδάμ και η Εύα, αν και ονομαζόμενοι -από τους παπάδες μας, ως πρωτόπλαστοι… Έχουν… αφαλό!


Όλα αυτά λοιπόν είναι τελείως χαζά και αυθαίρετα: Ούτε μακρυμάλλης ήταν ο Χριστός, (δηλαδή μακρυμάλλης «γυναικωτός –θηλυπρεπής», κατά τον Απόστολο Παύλο), ούτε σκάφανδρο φορούσε (βουδιστικό φωτοστέφανο), ούτε και ευλογούσε με το κωλοδάχτυλο σαν ελληνορθόδοξος παπάς και μητροπολίτης! Ως ποτέ λοιπόν αυτή η βλασφημία, η αυθαίρετη αγιογράφηση; Ε;


Ήταν μακρυμάλλης, και, ο Χριστός; Και έκανε παρέα με τον ψάλτη- τραγουδιστή Πέτρο Γαϊτάνο;


Εκτός του ότι το χειροφίλημα είναι και αυτό βουδιστικής προέλευσης, καθώς και όλα τα άλλα «ιερά» στοιχεία της ορθόδοξης λατρείας μας (προσκύνηση, λείψανα, φωτοστέφανο, κομποσκοίνι, κωλοδάχτυλο ευλογίας, κεριά, λιβάνια, κουβούκλια ανθοστολισμένα και τέντες- ομπρέλες να σκεπάζουν τις εικόνες στις λιτανείες), κάθε φόρα που φιλάς χέρι παπά, να θυμάσαι ότι…


Αποκάλυψη, τώρα: Ο «Δράκος», το καταραμένο φίδι… Αυτό που σκότωσε ο άγιος Γεώργιος, για να σώσει την αιχμάλωτη βασιλοπούλα -που ήταν η σειρά της να φαγωθεί από το τέρας… Είχε… ανθρώπινο κεφάλι!


Ο χρήστης «Μετανοείτε», έγραψε... (14 ώρες πριν): «2017, και η ειδωλολατρία είναι ξανά… mainstream!» (μεϊνστριμ: «επικρατούσα τάση» «το κυρίαρχο ρεύμα, αυτό που τώρα ακολουθείται μαζικά, από όλον τον κόσμο»


Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ, ο αγαπητός φίλος με το σήμα «Επισκέπτης», που είχε πάρα πολύ καιρό να μας επισκεφτεί, είναι ξανά μαζί μας, -και, λόγω… κάστανου! Και πριν από λίγο σχολίασε την πιο πρόσφατη ανάρτηση μας –στο μπλογκ, και εξηγεί... «Το κάστανο αγαπητέ αδελφέ εν Χριστώ κύριε Παναγιώτη, το κάστανο... Μετά τα δάκρυα στενοχώριας για το επαναλαμβανόμενο κατάντημα πού αλλού θα μπορούσα να μεταβώ πρώτα, παρά μόνο σε εσἀς για να δω τί γράψατε για το θεομπαικτικό καραγκιοζιλίκι αυτό: Ένας ορθόδοξος λαός να προσκυνάει θαυματουργά κάστανα, πλαστικές παντόφλες, ματογιάλια, ζακέτες, κατά σύμπτωση συγκεκριμένου αγιοποιηθέντος.»


Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ, είπε... «Αν τιμάς ένα εικονιζόμενο πρόσωπο, τότε προσκυνάς (αν θέλεις) τιμητικά την απεικόνισή του σε ζωγραφιά (αγιογραφία βυζαντινής τεχνοτροπίας) και γιατί όχι και σε φωτογραφία αν υπάρχει, αλλά δεν είναι και υποχρεωτικό. Μπορείς να το τιμήσεις προσκυνώντας και τιμώντας το ηθικά, με το νου, με τις πράξεις (μνήμη αγίου, μίμησις αγίου). Με την έννοια αυτή, π.χ. για αν τιμήσουμε την Παναγία μητέρα του Κυρίου, θα μπορούσαμε να προσκυνήσουμε τιμητικά (και όχι λατρευτικά) οποιαδήποτε εικόνα της, σε οποιονδήποτε Ναό. Τρέχουμε όμως να προσκυνήσουμε συγκεκριμένη "θαυματουργή εικόνα", σε συγκεκριμένο ιερό νησί ή ιερό βουνό (ή και αντίγραφά τους που περιφέρονται ανά την Ελλάδα) και καθιστάμεθα αυτοδικαίως ειδωλολάτρες και κακόδοξοι διότι πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη εικόνα, το είδωλο, κάνει τα θαύματα. Ἐχω ἀδικο;»


Η Σκυλο-Γαμημένη «Παϊσιακή Εκκλησία Ελλάδος», σε νέες περιπέτειες: ΔΙΑΒΑΖΩ: «Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αξού Πέλλας με προσκύνημα της ζακέτας του Όσιου Παϊσίου.»


Παρατείνεται –σαν μεγάλο επαρχιακό πανηγύρι, και διαρκεί ακόμα και μέχρι σήμερα… Η εορτή που για πρώτη φορά ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα, και καθιερώθηκε επίσημα… Η νέα μεγάλη εορτή της ελληνικής ορθοδοξίας… Αυτή, του αποξηραμένου παπαριού –του θεοποιημένου κάστανου του γέροντα Παΐσιου. Αν και σήμερα είναι του προφήτη Ηλία, η εορτή αυτή επισκιάζεται από το κάστανο του ψευδοπροφήτη καλόγερου… Με τους σκιτσογράφους, να αναφέρονται συνέχεια σε αυτό!


Τα θέλει ο κώλος μας! Αυτήν την υφαλοκρηπίδα, προβλέπεται ότι γρήγορα θα την ξεσκίσουν –σαν Άγγελοι τιμωροί, οι τούρκοι! Προκαλούμε –σαν έθνος και σαν Εκκλησία, ασύστολα τον θεό, και αυτό δεν θα μείνει για πολύ ατιμώρητο! Μετά το κάστανο, νέα κατρακύλα -ΔΙΑΒΑΖΩ: «Προστάτης του όπλου των Διαβιβάσεων ανακηρύχθηκε σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο Αγιορείτης νέος Άγιος της Εκκλησίας μας Γέροντας Παΐσιος.»


Καλημέρα σας, καλή Πέμπτη! Μεγάλη γιορτή σήμερα: του προφήτη Ηλία! Και βέβαια, δεν ψήνουμε… κάστανα στο θυσιαστήριο του! Χα! Χρόνια πολλά, λοιπόν! (και με την ευκαιρία να σας πω ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο μπλογκ «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: