Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Σοκ! Η ιερά μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, και ο τοπικός ιερός ναός αγίου Δημήτριου Αγρίνιου, εκεί δηλαδή όπου εκτίθεται για λατρεία, και, το θαυματουργό (αποξηραμένο παπάρι) κάστανο, του Παΐσιου… Ομολογεί ασύστολα, ότι μαζί με τη φανέλα, τις πλαστικές παντόφλες και τα γυαλιά του τάχα αγίου… Κυκλοφορούν και μαϊμού λείψανα του αγίου κωλογερο-καλόγερου! Αν όμως δεν είναι μαϊμού, τότε φαίνεται ότι κάποιοι από τους προσκυνητές -στον τάφο του, σκάβοντας επιφανειακά εκεί για να πάρουν τάχα MONO λίγο χώμα για να το κάνουν κοκτέιλ, προσχωρούν λαθραία και κάπως πιο βαθειά… Και έτσι, όλο και κάποιο κοκαλάκι βρίσκουν και το παίρνουν KAI AYTO μαζί τους -στο κουβαδάκι τους, σαν ιερό λάφυρο!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη την Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου.
Η Αγρυπνία τελέσθηκε υπαιθρίως, δίπλα στον πλάτανο όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης μαρτύρησε. Κάτω από αυτόν τον πλάτανο, ο Όσιος Παΐσιος, ως στρατιώτης στο Αγρίνιο, καθόταν σχεδόν κάθε απόγευμα και προσευχόταν, όπως ο ίδιος πληροφορούσε προσκυνητές στο Άγιο Όρος που τον επισκέπτονταν, με καταγωγή από το Αγρίνιο.
Κατά την Αγρυπνία, εκτέθηκαν για προσκύνηση...

1. Η εικόνα του Οσίου Παϊσίου, 
2. λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη και του Οσίου Παϊσίου, 
3. καθώς και ένα αντικείμενο, δοσμένο από τον Όσιο Παΐσιο: τον Οκτώβριο του 1990, ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί.
https://katanixis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_453.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: