Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ, ο αγαπητός φίλος με το σήμα «Επισκέπτης», που είχε πάρα πολύ καιρό να μας επισκεφτεί, είναι ξανά μαζί μας, -και, λόγω… κάστανου! Και πριν από λίγο σχολίασε την πιο πρόσφατη ανάρτηση μας –στο μπλογκ, και εξηγεί... «Το κάστανο αγαπητέ αδελφέ εν Χριστώ κύριε Παναγιώτη, το κάστανο... Μετά τα δάκρυα στενοχώριας για το επαναλαμβανόμενο κατάντημα πού αλλού θα μπορούσα να μεταβώ πρώτα, παρά μόνο σε εσἀς για να δω τί γράψατε για το θεομπαικτικό καραγκιοζιλίκι αυτό: Ένας ορθόδοξος λαός να προσκυνάει θαυματουργά κάστανα, πλαστικές παντόφλες, ματογιάλια, ζακέτες, κατά σύμπτωση συγκεκριμένου αγιοποιηθέντος.»

Fredo espresso efimerides... 
Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ, είπε...
[…]
Ἐχω ἀδικο;
Επισκέπτης
 

Ο Blogger, P. MICHALOPOULOS είπε...
Θεόπνευστα –πάντα, τα λόγια σας αγαπητέ μας, Επισκέπτη μας!
Πώς θα μπορούσε λοιπόν να έχετε άδικο!
Χαίρομαι και για αυτήν την έκτακτη παρουσία σας… Σαν άγγελος θεόσταλτος, στο φτωχό μου το μπλογκ. Μακάρι να ήταν και πιο συχνή.
Η εξαφάνιση για πολλούς μήνες, του (καθημερινού μας «αιρετικού επισκέπτη» αδελφού κ. Ιωάννη Καρδάση, άφησε κάπως ορφανό το χώρο μας αυτό.
Περιμένουμε λοιπόν και άλλα σχόλια σας.
Καλώς μας ήρθατε ξανά, φίλτατε! Χαίρετε, και πάλι χαίρετε!
(20 Ιουλίου 2017 - 9:47 μ.μ.)
https://xairete.blogspot.gr/2017/07/blog-post_53.html
 

Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ, είπε...
Το κάστανο αγαπητέ αδελφέ εν Χριστώ κύριε Παναγιώτη, το κάστανο... Μετά τα δάκρυα στενοχώριας για το επαναλαμβανόμενο κατάντημα πού αλλού θα μπορούσα να μεταβώ πρώτα, παρά μόνο σε εσἀς για να δω τί γράψατε για το θεομπαικτικό καραγκιοζιλίκι αυτό: Ένας ορθόδοξος λαός να προσκυνάει θαυματουργά κάστανα, πλαστικές παντόφλες, ματογιάλια, ζακέτες, κατά σύμπτωση συγκεκριμένου αγιοποιηθέντος. 

Θεόπνευστα είναι όχι τα δικά μου ή τα δικά σας κείμενα, αλλά τα κείμενα της Καινής Διαθήκης, της Αγίας Γραφής. Και σε όσα συμφωνούμε μαζί της, είμαστε κι εμείς θεοφώτιστοι. Και νομίζω ότι σε αρκετά θέματα ὀπως π.χ. στο κάστανο, εσείς τα λέτε θεοφωτίστως. 
Οι άλλοι, ως νεοειδωλολάτρες, ακολουθούν παραδόσεις ανθρώπων όπως επί Απ.Παύλου οι Ιουδαἱζοντες, που ήθελαν να μετατρέψουν την Ορθόδοξη Πίστι, τον Χριστιανισμό, σε θρησκεία της περιτομής, των γνωστικών, ιουδαϊζόντων τυπολατρών και Νικολαϊτών, σε εθελοθρησκεία. 
Εσείς δεν είστε μόνος διαδικτυακά, διότι έχετε πολλούς φίλους, και blog, εγώ είμαι της παλαιάς σχολής και δεν έχω ούτε καν facebook! Χαίρετε. 
Χαιρετίσματα και στον αγαπητό Ι.Κ. 
 Σας ευχαριστώ
Επισκέπτης 
21 Ιουλίου 2017 - 2:22 π.μ. 
https://xairete.blogspot.gr/2017/07/blog-post_28.html

3 σχόλια:

stavroula είπε...

Καλησπέρα κι από εμας κε Παναγιωτη.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολη αυτή η διακωμωδηση και που σκοπευει... Θυμαστε που καποτε ειχατε γραψει για προβοκάτορες και μεσα στον χωρο της εκκλησιας? Μονο αδαεις και ασχετοι τελειως πιστοι , με την εννοια τηα αγραμματοσύνης τρεχουν να προσκηνησουν ολο αυτό το τσιρκουλο.
ΤΟ χειροτερο κανεις μα κανεις δεν διαμαρτύρεται. "Είναι πολλα τα λεφτα Αρηηηη" Ετσι?
Καλη συνεχεια στον καλο αγωνα!
Χαιρετε :)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Χαιρετε :)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ναι Σταυρούλα μου, θυμάμαι τους προβοκάτορες, και έχω και σχετική ετικέτα στο ιστολόγιο «χαίρετε», για αυτούς.
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτήν με τον γέροντα Παΐσιο πρέπει να έχουμε να κάνουμε με το ίδιο σκοτεινούς τύπους ανθρώπων, δηλαδή ποιμένων και ποιμενομένων, ή αλλιώς δασκάλων και μαθητών.
1. Είναι λοιπόν η μάζα, ο όχλος, οι θρησκόληπτοι άνθρωποι, αυτοί που ζητούν εξωφρενικά πράγματα –και θαύματα –τέρατα και σημεία, για να αισθάνονται πιστοί… Αυτοί οι αρρωστημένοι, οι διεστραμμένοι, οι κοπροφάγοι… Αυτοί που τρώνε εύκολα και με κτηνώδη ευχαρίστηση, ό,τι σκατά τους σερβίρουν οι επιτήδειοι. Είναι οι οπαδοί, το κοπάδι το δαιμονισμένο, τα τετράποδα που αποτελούν το σημερινό εκκλησίασμα… Αυτοί που συνέχεια και τρέφονται και ζουν μέσα σε αυτήν την τσιρκολοκατάσταση, αλλά και παράλληλα την διαφημίζουν και την διατηρούν.
2. Είναι βέβαια και οι ινστρούχτορες. Μεγαλο-παπάδες, με τα τσιράκια τους, τους μικρο-παπάδες… Η φάρα των θρησκέμπορων… Κολλητοί τους, και οι καλόγεροι –καλόγριες… Διαπλεκόμενοι όλοι, και με τον λεγόμενο θρησκευτικό τουρισμό, που καταργεί τον κυριακάτικο εκκλησιασμό και μεταφέρει με πούλμαν όλο αυτό το θρησκόληπτο τσούρμο σε διάφορα προσκυνήματα… Μαζί όλοι αυτοί, με το εκκλησιαστικό παρακράτος των χριστιανο-φασιστών… Το παρακράτος που γεννά τις ιδέες, και που κινεί τα σατανικά νήματα όλης αυτής της θεομπαιξίας, της ειδωλολατρίας, της βλασφημίας!
Είναι αυτός ο τύπος των προβοκατόρων Σταυρούλα μου, που φροντίζει συνέχεια να τροφοδοτεί τους χοίρους με φτηνή τροφή, τσάμπα τροφή, με τα απόβλητα της πιο βρωμερής χωματερής… Δίνουν στον κόσμο που δεν μελετά τον λόγο του θεού (και που τον κρατούν επίτηδες σε αυτήν την αμορφωσιά -επειδή έτσι τον θέλουν να είναι), κάθε τι το υποκατάστατο, όπως και αυτό το κατασκεύασμα τους, τον γέροντα και τις ανοησίες του! Τους συμφέρει όλους αυτούς που αποτελούν το σάπιο και φαύλο εκκλησιαστικό κατεστημένο να έχουν ένα ποίμνιο, ένα εκκλησίασμα ηθικά υπνωτισμένο, πνευματικά μαστουρωμένο, ανίκανο να αντιδράσει και να τους κυνηγήσει με το φραγγέλιο όπως τους χρειάζεται!
Καληνύχτα στη Βιρτζίνια αγαπημένα ξενιτεμένα μου αδέλφια! Χαίρετε!