Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Καλημέρα, καλό μήνα! Καλό καλοκαίρι! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Η απορία της μικρής: «Πώς να την ασπαστώ αυτήν την εικόνα;»


Μικρό παιδί σαν ήτανε, και στο νηπιαγωγείο –μικρό παιδί… Προσπαθούσε φιλότιμα το καημένο… Αλλά άτσαλα και αδέξια και χωρίς επιτυχία να χαιρετίσει σωστά σαν ελληνορθόδοξος μητροπολίτης… Σε αυτά τα πρώτα του μαθήματα, δεν του έβγαινε ακόμα το δάχτυλο!


Ως γνωστόν, το ίδιο είχε κάνει και ο γέροντας Παΐσιος! Επίσης τον τάφο τους έχουν από τώρα επιμεληθεί, και ο Ζάχος Χατζηφωτείου, και η Μαίρη Χρονοπούλου!..


«Εκκλησάκια ταπεινά και φτωχικά… Να, τι θα πει Ελλάδα!»


Δεν πρόκειται για κανένα σκήνωμα! Για καμιά αγία Ελένη! Είναι μόνο ένα άγαλμα, της… πάπισσας Ιωάννας!


Το facebook, που με παρότρυνση από το παπαδαριό… 1. Διέγραψε πρόσφατα ανάρτηση μου με βάπτιση παιδιού, χαρακτηρίζοντας την ακατάλληλη λόγω της φωτο με το μωρό γυμνό στην κολυμπήθρα… 2. Με τιμώρησε αμέσως μετά και με τριήμερο αποκλεισμό ανακαλύπτοντας «τυχαία» (δηλαδή με υπόδειξη του παπαδαριού ξανά) μια παλιά φωτογραφία του πολιτικού Βασίλη Λεβέντη με παρέα μια γυμνόστηθη τσούλα, που είχα αναρτήσει σε σχόλιο μου πρόπερσι… 3. Με τιμώρησε καπάκι στη συνέχεια και με επταήμερο αποκλεισμό, για μια ακόμα πιο παμπάλαια δημοσίευση μου για την τραγουδίστρια Άντζελα Δημήτριου με φωτο της σε εξώφυλλο περιοδικού για άντρες… 4. Το facebook λοιπόν, φαίνεται πως επιτρέπει τις… τσόντες! Π.χ. περίπτωση με βίντεο χρήστη, που τον δείχνει να κάνει σεξ!


Δεύτερο μάθημα μοντέρνας αγιογραφίας, από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 (συνέχεια από χθες –Θέμα: ο άγιος… Melissanidis!)


Παναγία η Πλατανιώτισσα, η προστάτης των απανταχού λατερνατζήδων: Μεγάλη η χάρη της! Ώπααα!


Βίοι παράλληλοι: Πουλημένο κράτος, και πουλημένη Εκκλησία!


Σαν σήμερα (Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015): Πως γίνεσαι μητροπολίτης.


Έφυγε –μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ετών 99. Αλλά... πού να πήγε άραγε;


Μάθημα μοντέρνας αγιογραφίας, από την τηλεόραση του ΑΝΤ1


Μιλάμε, για… Το, Πένθος!..


Ο Παπαδήμος, ο Στουρνάρας, το facebook, και ο Γιώργος Φιλιππάκης…


Παιδί υλικό όμως, δεν είχε ο θεός πατέρας. Δεν είχε… Χριστό, μπορούμε να πούμε! Ο θεός πατέρας, είναι ο μόνος που «έτεκεν υιόν» θεόν. Ο μόνος… «Θεοτόκος»! (Τα αναφέρω όλα αυτά τα πιο πάνω, σαν εισαγωγή, για να σας εκφράσω έναν προβληματισμό μου, σχετικό με τη θ. λειτουργία που μετέδωσε σήμερα η τηλεόραση του «Σταρ κεντρικής Ελλάδος». Το κανάλι, ήταν συνδεδεμένο με τον «Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της ΘΕΟΤΟΚΟΥ Λαμίας». Επόμενο λοιπόν ήταν να ακουστεί και το απολυτίκιο του Ευαγγελισμού…)


Καλημέρα αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί (και «ευλογημένοι», αλλά όχι με τρόπο σατανικό, θέλω να ελπίζω), και καλή Κυριακή -εύχομαι! (Να σας πω δε ακόμα, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: