Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ποιος την ανακάλυψε αυτήν την ευχή; Κάποιος μοναχός; Έχετε και εσείς την εντύπωση ότι κάτι παρόμοιο -σε άλλη θρησκεία, είναι και το… «Χάρε Κρίσνα, Χάρε Κρίσνα, Κρίσνα Κρίσνα, Χάρε Χάρε, Χάρε Ράμα, Χάρε Ράμα, Ράμα Ράμα, Χάρε Χάρε»;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρηστης Argyris Voutselas‎, κοινοποίησε στην Δημόσια ομάδα Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης - Elder Ephraim Arizona
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 

Ποιος την ανακάλυψε αυτήν την ευχή; Κάποιος μοναχός;
Έχετε και εσείς την εντύπωση ότι κάτι παρόμοιο -σε άλλη θρησκεία, είναι και το… «Χάρε Κρίσνα, Χάρε Κρίσνα, Κρίσνα Κρίσνα, Χάρε Χάρε, Χάρε Ράμα, Χάρε Ράμα, Ράμα Ράμα, Χάρε Χάρε»;

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=125304588002702&set=g.436481490023514&type=1&theater

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Pascalia Moutsiou 
Ine i pio megali dinati prosefhi, pios tin anakalipse kapios palios monahos apo ta poli poli palia chronia. I alles indikes thriskies mpori kati paromio na lene alla me alla apotelesmate
Panagiotis Michalopoulos

Στην αρχαία Ελλάδα αγαπητή Πασχαλιά, στην αρχαία θρησκεία, είχαμε κάτι παρόμοιο, που το έλεγαν ομφαλοσκόπηση. Προσηλωνόταν το βλέμμα κάποιου στον... αφαλό του -για πολύ ώρα, και... έπεφτε σε έκσταση!
Παρόμοιο αποτελέσματα έχουμε και με την συνεχή επανάληψη της ευχής αυτής των μοναχών! Τόσο των δικών μας, όσο και των άλλων θρησκειών.
Γι αυτό, δεν μου μοιάζουν και τόσο ορθόδοξα πράγματα αυτά… Όπως επίσης, και το συνοδευτικό της ευχής κομποσκοίνι, που και αυτό το έχουμε πάρει από τις ανατολικές θρησκείες, από τον βουδισμό!
ΥΓ
Και γιατί να είναι η πιο δυνατή προσευχή αυτή του αγνώστου μοναχού, και να μην είναι πιο δυνατή αυτή που μας έδωσε ο ίδιος ο Κύριος μας, που είναι η Κυριακή προσευχή;

Άννα Σιδηροπούλου 
Ο Αποστολος Παυλος ζητησε απο τους χριστιανους της εποχης του να προσευχονται αδιαλειπτα.Η Καλυτερη συντομη προσευχη που καθιερωθηκε απο την εκκλησια μας και μπορει λεγεται αδιαλειπτα ειναι η "Κυριε Ιησου Χριστε,Υιε του Θεου ελεησον τον αμαρτωλο." Αυτη η προσευχη επειδη ειναι μοναδικης αξιας ονομασθηκε ευχη,δηλ.προσευχη. Αξιζει να την επαναλαμβανουμε ασταματητα. Στην αρχη με κοπο αλλα αργοτερα ακοπα,λογω της θειας βοηθειας.Το "Κυριε" σημαινει Θεε.Το "Ιησου" σημαινει σωτηρα.Το "Χριστε" σημαινει Μεσσια εκλεκτε του Θεου.Το "Υιε του Θεου" φανερωνει τη θεοτητα του Χριστου. Το "ελεησον με" σημαινει συγχωρεσε με και με την αγαπη σου προστατευσε με κανοντας οτι σωστο για την σωτηρια μου.
Με την αδιαλειπτη λοιπον προσευχη του Κυριου ο διαβολος ακουει τον ονομα του Χριστου και δεν πλησιαζει καθολου.
Οταν αισθανθουμε οτι πειραζομαστε απο τον πονηρο, αμεσως να καταφυγουμε στο ονομα του Κυριου για να απομακρυνθει ο πονηρος.
Η προσευχη λοιπον αυτη του Κυριου οπως ελεγε και ο Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος ελευθερωνει απο καθε κακο,σας λυτρωνει απο την αιωνια κολαση και σας αξιωνει να πηγαινετε στον Παραδεισο,στην αιωνια πατριδα σας.
Ειναι η δυνατοτερη ευχη λοιπον,μαζι με την αλλη ευχη της Παναχραντος μητρος του Κυριου.
Panagiotis Michalopoulos 

Διαβάζω:
«Η προσευχη λοιπον αυτη του Κυριου οπως ελεγε και ο Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος ελευθερωνει απο καθε κακο,σας λυτρωνει απο την αιωνια κολαση και σας αξιωνει να πηγαινετε στον Παραδεισο,στην αιωνια πατριδα σας.»
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Πού το είδατε αυτό γραμμένο;
Panagiotis Michalopoulos 

ΔΙΑΒΑΖΩ:
«Ο Αποστολος Παυλος ζητησε απο τους χριστιανους της εποχης του να προσευχονται αδιαλειπτα. Η Καλυτερη συντομη προσευχη που καθιερωθηκε απο την εκκλησια μας και μπορει λεγεται αδιαλειπτα ειναι η “Κυριε Ιησου Χριστε,Υιε του Θεου ελεησον τον αμαρτωλο”. Αυτη η προσευχη επειδη ειναι μοναδικης αξιας ονομασθηκε ευχη,δηλ.προσευχη. Αξιζει να την επαναλαμβανουμε ασταματητα.»
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
1. Από ποια εκκλησία καθιερώθηκε, πότε και πού; Από ποια οικουμενική Σύνοδο;
2. Α.- «Ἀδιαλείπτως προσεύχεσθε…». (Α' Θεσσαλ. 5, 17) Δηλαδή, συνεχώς και ακατάπαυστα να προσεύχεσθε προς τον Θεόν.
Β.- «…ἐν παντὶ εὐχαριστεῖτε· τοῦτο γὰρ θέλημα Θεοῦ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ εἰς ὑμᾶς.» (Α' Θεσσαλ. 5, 17)
Δηλαδή, δια κάθε τι, ευχάριστο η δυσάρεστο, να ευχαριστείτε τον Θεό• διότι αυτό είναι το θέλημα του Θεού, όπως το εφανέρωσε ο Ιησούς Χριστός εις σας δια μέσου του κηρύγματός μας.
3. Συμπέρασμα: Το «Ἀδιαλείπτως, κλπ», σημαίνει ότι πρέπει να προσευχόμαστε σε κάθε ευκαιρία, και φυσικά κάθε μέρα έχουμε τέτοιες ευκαιρίες. Όχι να επαναλαμβάνουμε σαν ρομπότ, σαν υπνωτισμένοι, σαν αποχαυνωμένοι και αποβλακωμένοι μια συγκεκριμένη ευχή που έχει ένα και μόνο αίτημα. Η προσευχή, έχει τρεις φάσεις, ανάλογα με την περίσταση. Είναι παρακλητική, όπως η «ευχή», είναι δοξολογία -ευχαριστιακή, όπως το «δόξα σοι ο θεός», είναι και αγγελική, όπως το «αλληλούια»!

Άννα Σιδηροπούλου 

Γέροντας Κλεόπας Ηλιέ
Ποιοι είναι οι καρποί της ευχής του Ιησού;
— Ο πρώτος καρπός της ευχής του Ιησού είναι η αποβολή των νοερών παραστάσεων από τις ματαιότητες του κόσμου, κατά τον άγιο Διάδοχο, ο οποίος λέγει: «Αυτά που είχαν μπει παλαιότερα στην καρδιά του ανθρώπου εξαφανίζονται μαζί με όλες τις ωραιότητες της ζωής».
— Ο δεύτερος καρπός της ευχής είναι η φοβερά θέα της ασω­τίας της ψυχής, η οποία εκδηλωνόταν με τις σωματικές αισθήσεις και τους κακούς λογισμούς. Απ' αυτή την θέα αποκτά ο άνθρωπος ταπείνωσι, πένθος, δάκρυα, όπως λέγη ο άγιος Γρηγόριος ο Παλα­μάς.
— Ο τρίτος καρπός της καρδιακής προσευχής είναι ότι, με την επιστροφή του νου στην καρδιά, τόσο ο νους όσο και η καρδιά του ανθρώπου, γίνονται σαν ένας καθαρός καθρέπτης στον οποίον ο ίδιος ο αγωνιστής γνωρίζει τις πονηρές κινήσεις των σκέψεών του και καλεί τον Ιησού σε βοήθεια.
Άννα Σιδηροπούλου 

Ο τέταρτος καρπός είναι η αγνότης της φύσεως, καθότι το έργο της καθαρότητος της φύσεως είναι υπεράνω αυτής της φύσε­ως, ως δοσμένο από την Θεία Χάρι του Παναγίου Πνεύματος.
— Ο πέμπτος καρπός της προσευχής είναι ότι, μπαίνοντας ο νους στην καρδιά για να μιλήση εκεί με τον ενδιάθετο λόγο, κατα­κλύζεται από μεγάλη χαρά και πνευματική ευφροσύνη, όπως δηλώνη γι' αυτά ο Ιωσήφ Βρυένιος.
— Ο έκτος καρπός της ευχής είναι ότι με αυτή την προσευχή κατασκηνώνει η Χάρις του Θεού μυστικά μέσα στην καρδιά.
— Ο έβδομος καρπός είναι ότι με την αδιάλειπτη μνήμη του Ονόματος του Ιησού, γεννάται στην ψυχή η αγάπη προς τον Χρι­στό. (Βλέπε «Φυλακή των πέντε αισθήσεων» του αγίου Νικόδημου του Αγιορείτου).
— Άλλοι καρποί της προσευχής είναι: Η συμμάζωξις των λο­γισμών, η ευλάβεια, η προσοχή επί του εαυτού μας, η ταπείνωσις, ο φόβος του Θεού, η μνήμη του θανάτου, η ειρήνη της καρδιάς και των λογισμών, η συγκέντρωσις της προσοχής στην καρδιά και η πνευματική θερμότης.
Ιερομονάχου Κλεόπα Ηλιέ
«Πνευματικοί Λόγοι»
Εκδ. Ορθόδοξος Κυψέλη»
Θεσσαλονίκη 1992
Panagiotis Michalopoulos 

Άννα Σιδηροπούλου,
Είναι παρατηρημένο ότι ζούμε σε εποχή γέροντα λατρείας. Ό,τι πιστεύουμε πια, δεν είναι το τι λέει ο λόγος του θεού, η αγία γραφή, αλλά το τι λέει ο κάθε γέροντας. Ό,τι πλάνη διαδίδεται μέσα από αυτούς, όπως είναι και η «αγία επιστολή» που τάχα έπεσε από τον ουρανό, όπως και η μορφή του Χριστού που τάχα είδε ο Παΐσιος, έφηβος ακόμα, μορφή σταρ του Χόλυγουντ, μακρυμάλλης, χίπης, γυναικο-πρόσωπος, ξανθός και με γαλανά μάτια! Οι αμέτρητες πλάνες με τα οράματα του που έβλεπε π.χ. τον Χριστό να τον σφάζουν στη θ. λειτουργία, Κλπ, κλπ!
Panagiotis Michalopoulos 

Άννα Σιδηροπούλου,
Αγνοούμε πλήρως την διδασκαλία του Χριστού, είτε διότι δεν την καταλαβαίνουμε, είτε διότι έτσι συμφέρει στο σημερινό ιερατείο, το πολύ χειρότερο από εκείνο της εποχής του Χριστού που τον σταύρωσε…
1. Τον σταύρωσε, και διότι ο Κύριος σήκωσε φραγγέλιο για τους εμπόρους του ναού που αυτοί τότε ήταν έξω, ενώ τώρα είναι μέσα… Έμποροι που τώρα δεν είναι κάποιοι λαϊκοί που εμπορεύονται περιστέρια, αλλά παπάδες χριστέμποροι, σιμωνιακοί, δημόσιοι υπάλληλοι του μαμωνά, που εμπορεύονται τα ιερά μυστήρια, τον ίδιο το Χριστό…
2. Τον σταύρωσε, και για εκείνα τα «ουαί» του προς τους γραμματείς και φαρισαίους, για την επιδειξιμανία τους, που ήταν πολύ πιο μικρή από αυτή των σημερινών, των δεσποτάδων των χρυσοστόλιστων, με την βυζαντινή αυτοκρατορική τους στολή.
Panagiotis Michalopoulos 

Άννα Σιδηροπούλου,
Συμπέρασμα: Σε όλους αυτούς λοιπόν, συμφέρει να έχουν ένα ποίμνιο που αυνανίζεται πνευματικά… Τους συμφέρει, να μη μπορούν πια οι πιστοί -ως τελείως αποχαυνωμένοι να αντιδράσουν όπως έκανε τότε και ο Κύριος! Μας θέλουν σκυμμένους, στα τέσσερα, να μουρμουρίζουμε σαν ινδουιστές μια ευχή σαν να έχει κολλήσει η βελόνα του γραμμοφώνου… Μας θέλουν και μαστουρωμένους από τα βουδιστικά κεριά και τα βουδιστικά λιβάνια. Προσκυνημένους σε εικόνες και λείψανα, ενώ η γραφή απαγορεύει την προσκύνηση και την ειδωλολατρία. Και όσο εμείς κοιμόμαστε, αυτοί πλουτίζουν!

Άννα Σιδηροπούλου 
Κε Παναγιωτη μηπως ειστε Παλαιοημερολογιτης; δε θα ερθω αλλωστε σε αντιπαλοτητα με εναν ανθρωπο που θεωρεί τον εαυτο του ανωτερο απο Αγιους. Ω Θεε μου τι διαβαζω. Τουλαχιστον μη ψευδεσθε οτι ειστε Χριστιανος. Ειστε Μιχαλοπουλιανος και κανετε νεα αιρεση. Ο Θεος να σας φωτισει.
Panagiotis Michalopoulos 

Όλοι οι γέροντες που επικαλείστε, αγαπητή Άννα, δεν είναι άγιοι, δεν έχουν αναγνωριστεί από την Εκκλησία. Ούτε και αυτός ο Εφραίμ της Αριζόνας! Αλλά και οι άγιοι δεν είναι αλάθητοι! Αλάθητος είναι μόνο ο λόγος του θεού! Ό,τι έρχεται σε αντίθεση με αυτόν, ακόμα και άγγελος να το πει, είναι πλάνη!
https://www.facebook.com/groups/436481490023514/permalink/473888096282853/  
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Με θέμα «Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης - Elder Ephraim Arizona» 
Ετικέτα «GERONTAS-EFRAIM-ARIZONAS» 
Έχουμε 5 σχετικές αναρτήσεις, στο μπλογκ «χαίρετε». 
Κλικ ΕΔΩ

Panagiotis Michalopoulos 
Είναι ο ίδιος -Εφραίμ της Αριζόνας, αυτός που πρόσφατα αναστάτωσε το άγιο όρος, με την προφητεία του, ότι επίκειται το τέλος του κόσμου… Και έτσι οι μοναχοί, έτρεχαν να προμηθευτούν κονσέρβες (άλλοι καλύτεροι, κι' αυτοί!) 
Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ...δεν είναι ξεκάρφωτη και δεν είναι ψέμα.
Προέρχεται από τον αγιορείτη πνευματικό μου πατέρα, που εδώ και 25 χρόνια εγκαταβιώνει στο άγιο Όρος και ασκητεύει μόνος και χωρίς συνοδείες και παρόμοια τέτοια, γιατί θεωρεί ότι στην όποια συνοδεία εμφωλεύει η εξουσία, την οποίαν απεχθάνεται, γιατί δεν είναι συμβατή με την άσκηση και την προσευχή. Για τούτο το λόγο αρνήθηκε την προσφερθείσα ηγουμενία Μονής του αγίου Όρους, προς μεγάλη λύπη του Βαρθολομαίου, στον οποίον μίλησε έξω από τα δόντια.
Επομένως, η πληροφορία έναι έγκυρη, δεν είναι αδέσποτη και έγινε με την ευκαιρία της αναστάτωσης του αγίου Όρους από τον Εφραίμ. 

Σημειωτέον, ότι ο Εφραίμ αναβάπτιζε τους εκ των Λατίνων προερχομένους. Πλην όμως, όταν ο Βαρθολομαίος τον συνάντησε στην Αριζόνα, του έβαλε πάγο και έτσι σταμάτησε τις αναβαπτίσεις και τελεί μόνο το Χρίσμα.
Rosa Gambaro Moshopoulos 
Είστε Εσείς Άξιος να μιλάτε υβριστικά για τον Γέροντα Εφραίμ?????
Panagiotis Michalopoulos 
Την αλήθεια, την θεωρείτε βρισιά; Αν δεν λέω αλήθειες, αποδείξτε το, διορθώστε με, και αφήστε τις συγκρίσεις. 
Και τι είναι τελικά αυτός ο γέροντας, και δεν επιδέχεται κριτική; Ο θεός είναι;
Rosa Gambaro Moshopoulos 
Ήμουν στην αίρεση των καθολικών μέχρι τα 33 μου Χρόνια.
Η δική του κατήχηση για την Ορθοδοξία ήταν η αιτία εγώ σήμερα να είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη.
Και υπερήφανη για αυτό.
Panagiotis Michalopoulos
Γίνατε από παπικιά, ορθόδοξη; Είστε βέβαιη; Διότι ο φανατισμός, είναι ξένος με την ορθοδοξία. Μήπως απλά αλλάξατε αφεντικό, και από οπαδός του πάπα των παπικών γίνατε οπαδός του παπα-Εφραίμ;
ΥΓ
Και πώς σας βάφτισε; Ορθόδοξα, ή έτσι όπως τον δασκάλεψε ο φιλοπαπικός, ο οικουμενιστής πατριάρχης Βαρθολομαίος;

Rosa Gambaro Moshopoulos 
Κανονικά Κύριε
Panagiotis Michalopoulos
1. Χαίρομαι που τον προλάβατε ορθόδοξο, τον Εφραίμ.
2. Έγραψα πιο πάνω:
«Σημειωτέον, ότι ο Εφραίμ αναβάπτιζε τους εκ των Λατίνων προερχομένους. Πλην όμως, όταν ο Βαρθολομαίος τον συνάντησε στην Αριζόνα, του έβαλε πάγο και έτσι σταμάτησε τις αναβαπτίσεις και τελεί μόνο το Χρίσμα.»
Το αμφισβητείτε αυτό;

Rosa Gambaro Moshopoulos 
Μάλιστα..
Panagiotis Michalopoulos
Ρωτήσατε τον κατηχητή σας, και το διαψεύδει;
Από εκεί στον Καναδά που είστε, μπορείτε να παρακολουθήσετε τι κάνει τώρα στην Αριζόνα; Αν βαφτίζει κανονικά, ή αν περιορίζεται μόνο στο χρίσμα;

Rosa Gambaro Moshopoulos 
Οι Βάπτισης γίνονται κανονικά!! Και η νύφη μου καθολική ήταν βαφτίστηκε κανονικά σε μοναστήρι του Γέροντα Εφραίμ στον Καναδά, πριν 6 χρόνια.
Panagiotis Michalopoulos

Τί κάνει τώρα ο ίδιος στην Αριζόνα, ξέρετε;
Rosa Gambaro Moshopoulos 

Ξέρω επισκεφτομε την Αριζόνα τακτικά
Panagiotis Michalopoulos 

Μετά που του έβαλε πάγο ο Βαρθολομαίος, τί εγινε;
Panagiotis Michalopoulos
Έχετε μοναστήρι του Εφραίμ στον Καναδά, επισκέπτεστε τακτικά την Αριζόνα, σας κατήχησε και σας βάφτισε, αλλά δεν έχετε μάθει ακόμα τίποτε για τις βαπτίσεις του, τίποτε και για τις προφητείες του τις ψεύτικες! Τίποτε για το ότι τρέμει τον φιλοπαπικό και οικουμενιστή Βαρθολομαίο! Τίποτε!
Δεν με έχετε πείσει λοιπόν, ότι είναι αληθινή η υποστήριξη σας στον γέροντα. Νομίζω, ότι κρύβει μια προσωπολατρία.
Έτσι οι δικές μου πληροφορίες παραμένουν χωρίς απόσυρση… 

Και είναι καθήκον μου να πληροφορώ και να προστατεύω τον κόσμο από λαοπλάνους ψευτογέροντες. 
Η αλήθεια αγαπητή Ρόζα, δεν είναι βρισιά, στο επαναλαμβάνω.
Γιούλη Νίκος Σουρουτζογλου Πισλίνας 
Την ευχή του γέροντα να έχουμε αγαπημένος παππουλης σε ευχαριστώ γέροντα Εφραίμ.
Panagiotis Michalopoulos 

1. Την ευχή του Γιούλη, την θέλετε μαζί με την ευλογία του, αυτήν με το παρα-μεσαίο «δάχτυλο», όπως στην πιο πάνω φωτογραφία;
2. Και αν θέλετε πείτε μας ακόμα, και το γιατί είναι ο αγαπημένος σας παπούλης, και για ποιο λόγο τον ευχαριστείτε.

Panagiotis Michalopoulos 
Διαβάσαμε…
(Τρίτη, 28 Απριλίου 2015)
ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2015---ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΕ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΤΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΕΥΛΑΒΗ ΠΙΣΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ.Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

https://www.facebook.com/groups/436481490023514/permalink/474210406250622/     

Δεν υπάρχουν σχόλια: