Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Καλημέρα σας! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, στο Blog «Χairete», ήταν…)


ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟ;


Δεν υπάρχει πια κανένα έλεος, καμία μελλοντική σωτηρία, ω αδέλφια! Αφού -ως φαίνεται, το θέλημα του πατέρα, είναι γενικά… μια κατάρα: Μόλις δηλαδή σηκώνουμε το κεφάλι στον ουρανό για να υποβάλουμε ένα αίτημα με μια παράκληση… Να βλέπουμε ξαφνικά και πάντα, τον ποπό από ένα περιστέρι (φωτο), που θα μας κουτσουλάει κατάμουτρα και πατόκορφα!


Εκατοντάδες χιλιάδες οι (ορθόδοξες τάχα) παπαδίστικες σελίδες χρηστών του facebook. Παπάδων, παπαδοπαίδων, θεουσών και λοιπών παρατρεχάμενων και διαπλεκόμενων… Άλλα ούτε μια πραγματικά ορθόδοξη; Ούτε μια που να μην παραπληροφορεί, που να μην οδηγεί άμεσα ή έμμεσα στην αίρεση; Ούτε μια;


«Σαν σήμερα»: Κυρίες και κύριοι… Η Αγία Θεοδώρα, στη Βάστα Μεγαλόπολης.


Θαύμα , θαύμα! Είναι ζωντανή η πίστη μας! Ζωντανός, και ο τάφος του Χριστού, όπως ειπώθηκε πρόσφατα από επιστήμονες, εκεί στην ανακαίνιση του! Ζωντανά, είμαστε και εμείς! Ζωντανές, και οι εικόνες μας! Πρόσφατο ζωντανό, παράδειγμα: Το περιστέρι στην εικόνα, …κουτσούλισε, τα έκανε επάνω του, στο κάδρο της αγίας τριάδας! (Πιστοί, τρέχουν εκεί, και με βαμβάκι μαζεύουν την ιερή κουτσουλιά, να την έχουν για φυλακτό!)


Υπάρχουν και χειρότερα: 1. Σε κάποιον είπα «Χριστός Ανέστη», και αυτός απάντησε: «Μαγκιά του!». 2. Σε μια εκπομπή δε -ραδιοφωνική, την περασμένη εβδομάδα, ο παρουσιαστής απάντησε… «Δεν μπορώ ούτε να το διαψεύσω, ούτε και να το επαληθεύσω!».


Περιζήτητες και ακριβοθώρητες, είναι οι καλές οικιακοί βοηθοί, κυρίως αυτήν την εποχή… 1. Που οι μεγαλο-κυρίες, καθαρίζουν τα πανάκριβα περσικά χαλιά τους, και τα μαζεύουν για να τα φυλάξουν όλο το καλοκαίρι, μέχρι το χειμώνα… 2. Που και κάποιοι κύριοι επίσης, φροντίζουν επιμελώς τις ακριβές στολές τους (κόστος μέχρι και 40.000 ευρώ) για να τις έχουν πάντα πρόχειρες, σε κάθε σχετικό καρναβάλι!


ΔΙΑΒΑΖΩ: «Η Τουρκία, μας απειλεί με πόλεμο… Ο ΟΗΕ, το αποδέχεται… Και η ΕΕ, …αγνοείται!»


Συμπεραίνουμε λοιπόν, από την σχετική Βιβλική (από τη «Γένεση») απεικόνιση… 1. Ότι μάλλον δεν θα ήταν κάτι σαν ιψενικό τρίγωνο, το λεγόμενο προπατορικό αμάρτημα. Το ζευγάρι δηλαδή (φωτο), μάλλον δεν θα ήταν σε μια αμαρτωλή περίπτυξη –σχέση, με φίδι… 2. Ότι ούτε η συκιά θα έφταιγε (φωτο), ότι δηλαδή ο Αδάμ θα την έβρισκε τάχα αλλιώς, επειδή η Εύα –σαν θρησκόληπτη, δεν του «καθόταν» σε ένα τέτοιο ιερό μέρος που ήταν ο Παράδεισος της Εδέμ… 3. Εδώ (φωτο), βλέπουμε μια πιο πιστική εξήγηση… Βλέπουμε τη φάση -στάση του ζευγαριού, με την Εύα –μετά από την προτροπή προφανώς του φιδιού, να προκαλείται -να μπαίνει στον πειρασμό, ώστε να προβεί σε στοματικό αμάρτημα, αλλά όχι με το «μήλο» του Αδάμ… Αλλά σε… «ασπασμό», του γενετικού του μορίου!


«Σπουδαρχιδο-ψαλιδο-κωλο-δαχτυλο»…Κατάσταση!


Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε… Να είχαμε τώρα και καμιά αμαρτωλή, για να τη… «σώσουμε»! Χα, χα!


Επίσης φίλτατε κ. Vaggelis Drossis... Έχω να σας πω, ότι ΝΑΙ μας ενδιαφέρει η άποψη αυτών των 8 εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών (που αναφέρατε), σχετικά με το άγιο φως… Και ΓΙ ΑΥΤΟ, και την σχολιάζουμε…


Μαφία και η Μεγαλόχαρη της Τήνου;


Χαίρετε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο blog «xairete», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: