Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Σαν σήμερα (Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015): Πως γίνεσαι μητροπολίτης.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Πως γίνεσαι μητροπολίτης.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:
Πως γίνεσαι μητροπολίτης. 
Όλα τα πράγματα θέλουν τον τρόπο τους. Κάποιοι τον έχουν και κάποιοι όχι. Κάποιοι ψάχνουν μια ζωή να βρουν τον τρόπο και κάποιοι άλλοι τον βρίσκουν εύκολα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι νόμοι της αγοράς είναι σκληροί, όπως σκληρή είναι και η ζωή. Αυτό είναι μια αντικειμενική διαπίστωση και όσο κι αν θέλουμε να την προσπεράσουμε, δε γίνεται.
Το χρήμα – άλλοτε βρώμικο και άλλοτε καθαρό – καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί, για την επίτευξη ( εξαγορά ) του ποθητού αποτελέσματος. Στην πτωχευμένη Ελλάδα με τους εξαθλιωμένους Έλληνες είναι πολύ δύσκολο πλέον να επιτευχθεί οποιοσδήποτε στόχος, εκτός αν πίσω από τη διαδικασία κρύβεται ο «πονηρός» αδερφός που διαχειρίζεται τα πάντα.
Στον χώρο της Εκκλησίας ο οποίος βρίθει μιτροφορεμένων «αγίων» αλλά και υποψηφίων για «αγιότητα» τα πράγματα γίνονται πολλές φορές πιο απλά και εύκολα, αφού τρόπος υπάρχει πάντα.
Πρόσφατα σε σταθμό του Μετρό παρατήρησα διαφημιστική πινακίδα η οποία αφορούσε την έλευση του σκηνώματος της αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στην Αθήνα από τη Βενετία. Το μεγάλο πανηγύρι το διοργανώνει η Αποστολική Διακονία σε συνεργασία με το Βατικανό.
Το σκήνωμα της Αγίας φτάνει σήμερα – Κυριακή 10 Μαΐου – στην Αθήνα και θα παραμείνει έως και τις 24 του μήνα. 

Για όσους δε γνωρίζουν γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας είναι ο «άγιος» Φαναρίου Αγαθάγγελος – γνωστός Οικουμενιστής και αυτός και οι συνεργάτες του – ο οποίος λέγεται πως ορέγεται διακαώς μητροπολιτικό Θρόνο.
Για τον «άγιο» Φαναρίου στην εκκλησιαστική πιάτσα λέγονται πολλά και όχι τυχαία. Εγώ, ως κουτσομπόλης γνωρίζω ακόμα περισσότερα όμως θεωρώ χάσιμο χρόνου ν΄ ασχοληθώ με τον ίδιο και τα καμώματά του, αλλά και τους συνεργάτες του στην Αποστολική Διακονία. 
Παρόλα αυτά κάτι μου λέει πως το σκήνωμα της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας θα γεμίσει το πορτοφόλι του «αγίου» μονομιάς και στους κόλπους της Ιεραρχίας θα κυκλοφορήσει φρέσκο παραδάκι.
Κενές Μητροπόλεις υπάρχουν και σύντομα θα κενωθούν κι άλλες. Ο «άγιος» αυτό το γνωρίζει και τον τρόπο του πλέον τον έχει. Η Αγία Βαρβάρα – που σε αντίθεση με τον «άγιο» είναι πραγματική Αγία – είμαι σίγουρος πως θα κάνει και πάλι το θαύμα της._

http://www.euaggelistria.com/2015/05/blog-post_57.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: