Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Το facebook, μου θυμίζει… («σαν σήμερα», 13 Απριλίου)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 1 ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ
1. Η Παναγιά -η Γοργόνα, βοήθεια σας! (video)
http://xairete.blogspot.gr/2016/04/video.html
2. Μελετώντας αγιογραφίες…
Βλέπουμε στον Ευαγγελισμό π.χ. το πούλι, ένα περιστέρι… Δεν βλέπουμε πελαργό, να φέρνει κάποιο μωρό! Επίσης η λογοκρισία δεν επιτρέπει γυναικολογικές αναλύσεις, σχετικά με την σύλληψη –την αρχή της εγκυμοσύνης… Έτσι εδώ, έχουμε τον γονιμοποιό κρίνο σαν σύμβολο!
Επίσης, άλλο περίεργο: ο Άγγελος δεν κουνάει τα φτερά του, τα έχει απλά ανοιχτά, σαν αεροπλάνο… Αλλά και πάλι καταφέρνει να μην πατάει στο έδαφος, δηλαδη αν και έχει πόδια, τα έχει για φιγούρα, και δεν τα χρησιμοποιεί!
Αναρωτιέμαι: Πόσο να ζυγίζει άραγε; Ποια να είναι η βαρύτητα στον παράδεισο;
http://xairete.blogspot.gr/2016/04/blog-post_0.html
3. Για ένα χαρούμενο ξεκίνημα… Λέμε καλημέρααααα!
(ένθετο: Ενδιάμεσο Πάσχα –μεταξύ παπικών και ορθοδόξων… Πάσχα, με την «άρρωστη» Άντζελα Δημητρίου!)
http://xairete.blogspot.gr/2016/04/blog-post_13.html
 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ
4. Aρχιμανδρίτης ζήτησε από τους ιερείς να "κόψουν" το ...
http://xairete.blogspot.gr/2015/04/a.html 

5. Χα, χα! Για δες κάτω! Οι χάνοι ετοιμάζουν τιμές αρχηγού κράτους στο φως που τους πάμε, και που το έχουμε ανάψει με αναπτήρα μπικ! Χα, χα!
http://xairete.blogspot.gr/2015/04/blog-post_65.html 

6. Πάντα ξανθός και γαλανομάτης… «χθες και σήμερα ο αυτός, και εις τους αιώνας!» (Εβρ. 13, 8) Επιπροσθέτως: Έφυγε σαν Χριστός, επιστρέφει σαν… Χρυσός!
http://xairete.blogspot.gr/2015/04/13-8.html 

7. Διαβάζω σήμερα:
Χριστός ανέστη με ένα μικρό βίντεο που οι περισσότεροι χριστιανοί μάλλον δεν έχουν δει. Τα χιλιάδες ευρώ που ξοδέψαμε χθες για το ''άγιο'' φως προορίζονταν για ένα φως που και οι ίδιοι οι κληρικοί του ναού της αναστάσεως παραδέχονται οτι δεν είναι και πολύ θαυματουργό. Ανάβει με φυσικό τρόπο από μια ιερή καντήλα που δεν τη σβήνουν ποτέ, χωρίς κανένα θαύμα και το λένε και οι ίδιοι στην εκπομπή του Σκάι. Πόσοι πιστοί να το ξέρουν αυτό άραγε;
https://www.facebook.com/haralamboss.horn/posts/381172478751924?pnref=story

8. Άγιο-φως (267 αναρτήσεις, στο ιστολόγιο «χαίρετε»)
ΕΔΩ:


9. Διαβάζω στο f/b, στη σελίδα «Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης» («Καυσοκαλυβίτης» με μέγαρο 5 λεπτά από την Ομόνοια)…
http://xairete.blogspot.gr/2015/04/fb-5.html
10. Panagiotis Michalopoulos
13 Απριλίου 2015 στις 1:39 μ.μ.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=873385339390813&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater
2 ΣΧΟΛΙΑ: 

Δημήτρης Παπαδημούλης
Οι νέοι που έχασαν και φέτος τη ζωή τους από τη χρήση βεγγαλικών, ας γίνουν αφορμή για να επανεξετάσουμε ορισμένες επικίνδυνες "παραδόσεις"... 

Panagiotis Michalopoulos
Τα τελευταία 40 χρόνια καταγγέλλω με όλη τη δύναμη μου, όλη αυτήν την αγριότητα! Φέρνω δε μπροστά στις ευθύνες τους (με ανοιχτές ή προσωπικές επιστολές), το ιερατείο μας που τα ανέχεται όλα αυτά, ή και τα υποδαυλίζει ακόμα. Πέρσι δε, είχαμε και το περιστατικό με ιερέα πάνω στην εξέδρα -μετά το Χριστός Ανέστη, να εκτοξεύει ο ίδιος ρουκέτες! Σε άλλο δε περσινό ρεπορτάζ είχαμε και το θάνατο ενός παιδιού, γιου του ιερέα του χωριού, το οποίο σκοτώθηκε από βαρελότο που έσκασε στο κεφάλι του!
«Το αίμα αυτών που ακρωτηριάστηκαν, αυτών που σκοτώθηκαν, επάνω σας, στα κεφάλια σας», διαμηνύω πάντα όλον αυτόν τον καιρό σε όλους αυτούς τους ρασοφορεμένους πανηγυρτζήδες!
Το θέλουν όλο αυτό το σόου, όλη αυτήν την δαιμονική ατμόσφαιρα οι ιερείς, για να διαφημίζουν την Ανάσταση, για να μαζεύουν το κάθε καρυδιάς καρύδι στην παράσταση τους, αυτή τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου! Θυμάμαι πρόσφατα στον άγιο Κωνσταντίνο Ομονοίας που με το Χριστός Ανέστη άρχισαν να χτυπούσαν δαιμονισμένα τα καθίσματα από τα στασίδια μέσα στο ναό!
Οι αθεόφοβοι ιερείς μας, που ανασταίνουν τον Χριστό μεσάνυχτα, και τον παρομοιάζουν έτσι με τον κόμη δράκουλα των Καρπαθίων!
Γιατί δεν την κάνουν πρωινή τη θ. λειτουργία, στις 5 η ώρα όπως και την αντίστοιχη των Χριστουγέννων; Διότι το Πάσχα είναι με ανοιξιάτικο καιρό και δεν θέλουν να χάσουν την πελατεία, τον μπεζαχτά στα παγκάρια, οι θεομπαίχτες!
«Το αίμα αυτών που ακρωτηριάστηκαν, αυτών που σκοτώθηκαν, επάνω τους, στα κεφάλια τους» θα συνεχίσω να διαμηνύω πάντα (όσο ζήσω ακόμα) σε όλους αυτούς τους ρασοφορεμένους πανηγυρτζήδες!
Ας μεταθέσουν λοιπόν την ώρα της αναστάσιμης λειτουργίας, για το πρωί -ξημερώματα της Κυριακής, και όποιος πιστός, ας προσέλθει! Το αληταριό με τις κροτίδες θα κοιμάται εκείνη την ώρα!
Ή αν είναι άνδρες με @@ κάποιοι από το παπαδαριό, κάποιοι από τους δεσποτάδες με τη στολή του βυζαντινού αυτοκράτορα και το καθίκι τη μίτρα στο κεφάλι, ας ντυθούν με τσουβάλια, ας μετανοήσουν και ας καλέσουν το λαό να μη πετάξει κανένας κροτίδες στην Ανάσταση. Με απειλή μάλιστα ότι όσοι παρακούσουν θα θεωρούνται αφορισμένοι για την Εκκλησία!
Α, και εσείς οι πολιτικοί, κανονίστε να χαρίσετε γρήγορα τη Χίο στους τούρκους, διότι δεν είναι χριστιανοί αυτοί, δεν έχουν ελληνικό πολισμό, αλλά είναι βάρβαροι με αυτά που συμβαίνουν στο Βροντάδο! Να πάνε λοιπόν να ενωθούν με τους αλλόθρησκους τούρκους, εκεί που ανήκουν!
http://xairete.blogspot.gr/2015/04/blog-post_56.html
11. «Ο παπάς του χωριού μου»!
http://xairete.blogspot.gr/2015/04/blog-post_16.html
12. ΔΙΑΒΑΖΩ: Αυτός ο παπάς θα είναι το μαύρο στίγμα στην ιστορία ενός ταπεινωμένου λαού
http://xairete.blogspot.gr/2015/04/blog-post_89.html
13. Πώς το «άγιο φως», λειτούργησε για λίγο σαν μπιστολάκι που στεγνώνει τα γένια, σαν πατσαβούρα βετέξ…
http://xairete.blogspot.gr/2015/04/blog-post_13.html
 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ
14. Ολόκληρη Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος να ΄χει μεταβληθεί σε αξεσουάρ για την προμόσιον του εκάστοτε εκπροσώπου της Ελλάδας στη Γιουροβίζιον...
(ΤΑ ΝΕΑ)
http://xairete.blogspot.gr/2012/04/istanbul.html
 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ
15. ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ... Το «Άγιο Φως», ...διαχρονικά
http://xairete.blogspot.gr/2010/04/09-2009.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: