Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Εσείς, θα προσκυνούσατε τις αγιογραφίες, της τρανσέξουαλ ηθοποιού Μίνας Ορφανού;

Διαβάζω σε πρώτο θέμα της εφημερίδας «Εσπρέσο»:
Η τρανσέξουαλ ηθοποιός, Μίνα Ορφανού και το γυναικείο μοναστήρι της αγίας Σοφίας, στην Κάλυμνο
Τρίτη, Απρίλιος 4, 2017
ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ
Η χρυσή αγιογραφία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και οι εκθέσεις με έργα της
Η Μίνα Ορφανού συστήθηκε στο φιλότεχνο αθηναϊκό κοινό μέσα από τις εντυπωσιακές αγιογραφίες της, πολλές από τις οποίες συγκαταλέγονται σε συλλογές γνωστών επιχειρηματιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενας εκθαμβωτικός πίνακάς της, μάλιστα, κοσμεί το εμβληματικό ξενοδοχείο επτά αστέρων «Burj Al Arab» στο Ντουμπάι. Η ίδια είναι αυτοδίδακτη και ανήκει νοητά στην παλιά σχολή των εικονογράφων, που δημιουργούσαν με μεράκι και «φώτιση», ενώ έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 200 έργα, τα οποία παρουσιάζει σε ατομικές εκθέσεις.
Για συλλέκτες
Πριν από δύο χρόνια η ηθοποιός φιλοτέχνησε μια ολόχρυση αγιογραφία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, «ντυμένη» με φύλλα χρυσού 18 καρατίων, πολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια. Το εν λόγω έργο διατίθεται προς πώληση μόνο σε εκλεκτούς συλλέκτες έργων τέχνης, με αρχική τιμή 50.000 ευρώ (!), λόγω της μεγάλης αξίας των σπάνιων σε μέγεθος λίθων που το κοσμούν: δύο μεγάλα ακατέργαστα σμαράγδια, ένας τεράστιος αμέθυστος κι ένα αυθεντικό μαργαριτάρι Αϊτής.
Στο μοναστήρι της Αγίας Σοφίας η Μίνα (εκεί μονάζει 55 χρόνια η θεία της, η αδελφή της μαμάς της) έχει δωρίσει δύο έργα της. Το ένα απεικονίζει την αγία και πέρυσι στη χάρη της οι καλόγριες το είχαν στολίσει με λουλούδια, γεγονός που έφερε δάκρυα ευγνωμοσύνης στα μάτια της. «Ηταν για εμένα η πιο μεγάλη επιβράβευση. Κυριολεκτικά είναι δώρο Θεού το ταλέντο που διαθέτω» είπε συγκινημένη η καλλιτέχνιδα.
http://www.espressonews.gr/cover-story/2017/04/159704/trans-ithopoios-se-monastiri

 Η Μίνα Ορφανού είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία της στην ταινία «Στρέλλα».
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012 

"Και ο μήνας έχει 9"!.. Διαβάζω σήμερα για τη (ζωγράφο – ηθοποιό – τρανσέξουαλ) Μίνα Ορφανού…

Δεν υπάρχουν σχόλια: