Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Καλημέρα σας! Ξεκινάμε και σήμερα, και εμείς! Παίρνουμε τη βαρκούλα του «χαίρετε», και πάμε για νέα ψαριά… Γιαλό –γιαλό! Χαλαρά, χαλαρά, και με καλό καιρό! Χαίρετε! (και οι πιο πρόσφατες αλιεύσεις μας με δίχτυ του ιστολογίου «χαίρετε», ήταν…)

Ποιος λοιπόν ήταν εκεί και είδε τον Χριστό να ανασταίνεται σε τέτοια καρναβαλική φάση, και μάλιστα να ευλογεί με εκείνο το κωλοδάχτυλο όπως ευλογούν οι Έλληνες παπάδες; Ε;


Υπάρχει σελίδα στο facebook, με τίτλο «Ο Χριστός και η Παναγία σου»… Mε κεκαλυμμένη βλασφημία δηλαδή, που παραπέμπει στο: «…τον Χριστό σου, και την Παναγία σου!». Σελίδα, που φυσικά είναι συνεπής με τους όρους της κοινότητας αυτής. Διότι ακόμα και το γυμνό στις φωτο της σελίδας αυτής, είναι κάπως καλυμμένο (δεν φαίνονται γυναικείες θηλές, ούτε και τρίχωμα αιδοίου), και έτσι δεν κινδυνεύει να της διαγραφεί καμιά! (Εμένα πάντως, μου διέγραψαν φωτογραφία βάφτισης διότι το μωρό ήταν… γυμνό!)


Έγινε σήμερα η κηδεία του Στάθη Ψάλτη, στο νεκροταφείο Ζωγράφου, με δημόσια δαπάνη από τον Δήμο Ζωγράφου. Στο βίντεο, φαίνεται η έξοδος του πολυτελούς φερέτρου από το ναό, όπου του έψαλαν την σχετική ακολουθία, και η πορεία προς τον τάφο. Είδαμε, ότι ΔΕΝ προπορευόταν ο Σταυρός, αλλά… η φωτογραφία του ηθοποιού –κάτι σαν λιτανεία… ιερής εικόνας! Ακολουθούσαν δε, ένας λουλούδινος σταυρός, έναν κανονικός του ναού, μαζί με ένα εξαπτέρυγο, και τέλος ο παπάς!


Ο ιερός αριθμός 7, και οι συμπτώσεις για το τέλος της ζωής, δυο κωμικών «αγίων γερόντων», του σύγχρονου ελληνικού σινεμά…


Πάει και φέτος, και αυτή η γιορτή -με τον άγιο Γεώργιο! Του χρόνου πάλι –να είμαστε καλά, για να τα ξαναπούμε τα… «κάλαντα» του!


Σελίδα «Buddhism in The World»: φωτο προφίλ


Τι είναι αυτή η ιστορία με το δράκο που σκοτώνει ο άγιος Γεώργιος; Πραγματική ή αλληγορική;


Striptize… retro!


Καλημέρα, καλή Κυριακή, και… («φτιάξτο, μόνος σου!»)


Παραμονή της γιορτής τους; (της 21ης Απριλίου;)


Γιορτάζει, και ο φίλος μας ο Καραγκιόζης, σήμερα! Χρόνια του, πολλά!


Μέγα σχίσμα –σωστή τριχοτόμηση της τρίχας, έχει δημιουργηθεί, ανάμεσα στους απανταχού ελληνορθόδοξους χριστιανούς -λάτρεις του «αγίου φωτός» της Ιερουσαλήμ. Δεν έχουν ακόμα αποφασίσει από πού βγαίνει τελικά –κάθε χρόνο, και το παίρνει ο πατριάρχης. 1. Από κάποια σχισμή κολώνας; 2. Πηγάζει από τα έγκατα της γης, κάτω από τον τάφο του Χριστού; 3. Ή κατεβαίνει από τον ουρανό και έρχεται τσιφ στον τάφο;


Ο χρήστης (με την καλή έννοια) με όνομα προφίλ «Το φυλακτο του θαυματουργου ταξιαρχη του μανταμαδου», εκλιπαρεί για ένα… «like»!..


ΘΑΥΜΑ -ΘΑΥΜΑ: «Πενταπόσταγμα»… μαλακίας -ενημέρωσης!


Μετά τον σκ/γέροντα Παΐσιο, αγιοποιείται τώρα, και, ο ηθοποιός Στάθης Ψάλτης (πέθανε χθες), που ήταν καταπληκτικός και στο ρόλο της σκ/γερόντισσας στο θέατρο και στις βιντεοταινίες του. Παραλίγο δε, να πρωταγωνιστήσει –επί αρχιεπισκοπίας Χριστοδούλου, σε έργο με τίτλο «Ιωάννης ο Πρόδομος ο Βαπτιστής και Νηστευτής» με προβλεπόμενη χορηγία της Εκκλησίας, αλλά –όπως λένε, αντέδρασε τότε ο Πρωτοσύγκελος κ. Θωμάς!


BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε... (καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: