Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Τι είχε πει ο Αδαμάντιος Κοραής, για το εισαγόμενο από τα Ιεροσόλυμα «άγιο φως»;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Filippos Karampalis
1 ώρα πριν

Ο Κοραής, ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ? 
Μην τολμήσει κανείς να πεί ότι μέρες που είναι είμαι ενάντια στον Χριστιανισμό ή οτιδήποτε πιστεύει κανείς. Είμαι εντελώς αντίθετος όμως στα ψέματα της εκκλησίας και των κληρικών. Για μένα θαύμα για τον άνθρωπο είναι η αλήθεια και μόνο αυτή. 
Ας δούμε όμως τι είχε πει ο Κοραής.
Αδαμάντιος Κοραής… κατά αγίου φωτός:
«Θαύμα αισχροκέρδειας... μηχανουργήματα λαοπλάνων ιερέων» και «ψευδοκαταίβατα φώτα της Ιερουσαλήμ...».
«Αναίσχυντη θαυματοποιία... πλάσμα του μεσαίωνα, κατασκευασμένο από σκοταδιστές Καπουτσίνους».
«Της Ελλάδος ο κοινός λαός, μωρός ότι πιστεύει το άγιον φως»!
«Ιερείς και λαός να καθαρισθώσιν από (αυτό) της δεισιδαιμονίας το όνειδος».
«Ποιμένες (!)... που όμως... πρώτοι αυτοί το (άγιον φως), γέννημα του σκότους (πρέπει) να σβέσωσι και τους τρέχοντας εις θέαν και προσκύνησιν αυτού, να εμποδίζωσιν». Αδαμάντιος Κοραής ΑΤΑΚΤΑ προλεγόμενα Γ΄ τόμου.
.............
https://www.facebook.com/filippos.karampalis/posts/1068944666540668

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Διαβάζω:
Η Φωτεινή Βάκη δήλωσε πως «όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Άτακτα, το αποκαλεί «ψευδόθαυμα» που πιστεύουν «ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’ αισχροκέρδειαν»».
Η ίδια είχε καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή τον Μάιο του 2015 από κοινού με τον κ. Μπαλαούρα. «Η ερώτηση εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό ως προς το θέμα των σχέσεων της Εκκλησίας με το Κράτος. Στην κοινοβουλευτική ερώτηση εκφράζονται επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα, ενώ ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί και ως προς τις οικονομικές διαστάσεις της συμμετοχής του κράτους σε αυτή τη διαδικασία».
Διαβάζω:
Σχολίασε μετά και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρης, απαντώντας στις νέες των δηλώσεων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Άγιο Φως:
«Οι Ημέρες Καριέρας των λοιδορούντων κάθε στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας αντικληρικαλιστών συνεχίζονται… Δύο και σήμερα. Δυστυχώς όμως για αυτούς το Survivor της αριστεροφροσύνης και του δήθεν προοδευτισμού έχει χαμηλή τηλεθέαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: